USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Половина кандидатів у луцькі депутати передумали балотуватися. ВІДЕО

3 Серпня 2013 09:30
Одинадцять кандидатів відмовилися брати участь в проміжних виборах до Луцької міської ради.

Під час засідання міська виборча комісія 2-ого серпня розглянула заяви 11-ох кандидатів в депутати про відмову від балотування, - інформує ВолиньМедіа.

Із письмовою заявою про відмову від балотування до територіальної виборчої комісії звернулися:

1. Чупринський Борис Олександрович, 1965 року народження, висунутий Луцькою міською організацією Партії ветеранів Афганістану.

2. Солтисюк Ганна Олександрівна, 1983 року народження, висунута Луцькою міською організацією Селянської партії України

3. Саган Людмила Анатоліївна, 1958 року народження, висунута Луцькою міською організацією Народної партії

4. Марценюк Катерина Миколаївна, 1990 року народження, висунута Луцькою міською організацією Української партії "Зелена планета"

5. Ковальчук Олеся Віталіївна, 1983 року народження, висунута Луцькою міською організацією Аграрної партії України.

6. Євчинська Катерина Миколаївна, 1983 року народження, висунута Луцькою міською організацією партії "Руський Блок"

7. Антощук Роман Ярославович, 1978 року народження, висунутий Луцькою міською організацією Соціально-екологічною партією "Союз.Чорнобиль.Україна".

8. Артюхова Ірина Фабіанівна, 1952 року народження, висунута Луцькою міською організацією партії "Солідарність жінок України"

9. Ганц Світлана Валеріївна, 1985 року народження, висунута Луцькою міською організацією Народно-демократичної партії України

10. Кучинська Світлана Кузьмівна, 1982 року народження, висунута Луцькою міською організацією Політичного об'єднання "Рідна Вітчизна"

11. Мікуліч Олена Аркадіївна, 1980 року народження, висунута Луцькою міською організацією політичної партії "Трудова Україна".


Виборча комісія, розглянувши звернення, вирішила скасувати своє рішення про реєстрацію цих кандидатів.

Таким чином, за два тижні до дня виборів, в списку кандидатів в депутати Луцької міської ради від 10 мажоритарного виборчого округу залишилось 11 претендентів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРОМІЖНІ ВИБОРИ ДО ЛУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ - СПИСОК КАНДИДАТІВ

Нагадаємо, що загалом було зареєстровано 22 кандидати в депутати. Всі вони за допомогою партій, що їх висунули, подали своїх представників до складу дільничних виборчих комісій. ДВК були сформовані за день до того – 1 серпня.

На думку виконавчого директора Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу Михайла Шелепа, такий поворот подій у цій виборчій кампанії цілком прогнозований. Адже вже з самого початку стало ясно, що абсолютна більшість зареєстрованих кандидатів виконували роль технічних.

«Головним завданням цих технічних кандидатів було завести потрібних людей до складу ДВК. Так, як дільничні виборчі комісії вже сформовані, то потреба у цих кандидатах відпала. Але це, скоріш за все, ще не повний перелік технічних кандидатів і наступного тижня слід чекати нових заяв про відмову від балотування», - вважає він.

З його слів, ситуація з відмовою балотуватися значної кількості кандидатів ще раз демонструє недосконалість діючого виборчого законодавства, яке, мовляв, попри свою формальну демократичність створює передумови для маніпуляцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus