USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Правоохоронці ловили у Луцьку порушників виборчого процесу

18 Серпня 2013 19:09
Під час проміжних виборів до Луцької міської ради на одній з дільниць побувало аж семеро правоохоронців. Учасники написали дві заяви.

Прес-служба Партії регіонів повідомила про те, що під час проміжних виборів на ТВО №10 на дільниці №19026 позаштатний кореспонтдент одного з видань Людмила Яворська, порушуючи статтю 7, частину 1 виборчого законодавства, вела контроль за волевиявленням виборця, після чого звинуватила його у фотографуванні виборчого бюлетеня. Заява з приводу зазначеного інциденту подана до правоохоронних органів. Повідомляє Волинський інформаційний портал.

Сама ж учасниця конфлікту розповіла журналістам іншу версію. Вона повідомила про те, що почула з однієї кабінки звук фотографуючої камери та побачила спалах. Журналіст спробувала звернути на це увагу спостерігачів та членів комісії, однак навіть після другого спалаху ніхто не зреагував. Коли ж чоловік виходив, його допомогли затримати та викликали міліцію.

Опісля приїзду правоохоронців він при них видалив фото з телефону, про що сказав навіть один страж порядку. Тож Людмила Яворська написала заяву про порушення закону.

Проте майже одразу приїхали представники партії регіонів. Депутат обласної ради Олег Батюк, який за освітою юрист, порекомендував чоловікові написати заяву на журналістку, ніби вона вела за ним спостереження та підглядала за кого той голосує. Тож чоловік так і зробив. Таким чином, у семи правоохоронців у руках опинилися дві заяви.

Цікаво, що провокатора конфлікту навіть не затримали, а телефон не взяли на експертизу.

Людмила Яворська додала, що це вже другий чоловік, якого вона помітила з фототехнікою. За першим вона спробувала простежити. Він підійшов до групи людей, а тому вона припускає, що там могли давати гроші за голосування. Проте довести це складно. Тож коли інцедент повторився, вона вирішила діяти у правовому полі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як тривають вибори у Луцьку. ФОТО

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку «блукають» бюлетні для голосування в виборах до міськради
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
! Показати IP 18 Серпня 2013 22:54
Батюка цього на мило,продажна шкура.Його в універі ненавидять як собаку Хабарник чортовий,здирає з студентів три шкури,а сам на пари не ходить,або запізнюється на дві години. Перподаватель хренов!
Student до ! Показати IP 9 Вересня 2013 20:43
Писака, Ти в Батюка на парах хоча б раз був?, людина читає не з папірця як інші, а живу практику розказує. А за хабарі, перш нієж говорити потрібно думати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus