USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Представник Європарламенту приїхав з робочим візитом на Волинь

2 Лютого 2017 11:12
Генеральний Секретар Асоціації Європейських Прикордонних Регіонів Мартін Гільєрмо-Рамірез наприкінці січня вперше відвідав Волинську область.

В ході цього візиту відбулася робоча зустріч із головою Поромівської ОТГ Іваничівського району Євгеном Недищуком.

Голова новоствореної ОТГ розповів про наявні ресурси та перспективи розвитку цієї території. Серед цікавих пропозицій, що мають привабливість для інвесторів чи донорів, він назвав будівництво неподалік шахти №10 новітньої теплоелектростанції, а також будівництво крохмального заводу.

Євген Недищук звернув увагу на те, у Морозовичах є невеликий перехід, де стоять прикордонники, але наразі він не має офіційного статусу, тому у перспективі розглядається можливість зробити перехід офіційним.

Під час зустрічі обговорили й нинішні складні часи, які переживає Україна, та вклад кожного, хто перебуває в зоні АТО. Мартін Гільєрмо-Рамірез запропонував співпрацювати у напрямку підготовки психологів, що працюють з посттравматичним синдромом, що виникає під час та в умовах військових дій.
У Нововолинську делегація разом з Мартіном Гільєрмо-Рамірезом завітала до представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Генеральний Секретар був приємно вражений різноманітними програмами та проектами Фонду, що спрямовані на всебічну підтримку мешканців області.
А відвідавши спортивний комплекс у Нововолинську, реконструкція якого відбувалася за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та Нововолинської міської ради, Генеральний Секретар відмітив, що не кожне європейське містечко має такі якісні спортивні об’єкти.
У Луцьку відбулася зустріч представника Європарламенту з першим заступником Волинської обласної ради Олександром Пирожиком та директором Агенції розвитку Єврорегіону Буг Іриною Ітані.

В ході зустрічі обговорювалися питання активізації міжнародного співробітництва Волинської області. Олександр Пирожик звернув увагу високопосадовця на прагнення розширювання сфери співробітництва з міжнародними інституціями для зміцнення інституціональної та інфраструктурної спроможності Волині.

Своєю чергою, директор Агенції розвитку Єврорегіону Буг Ірина Ітані розповіла про вже реалізовані Агенцією проекти в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, а згодом і продемонструвала результати одного з проектів.

Одним з таких проектів є реконструкція старого клубу в селі Михлин Горохівського району в сучасний культурний центр. У Михлині делегацію зустрів депутат Волинської обласної ради Андрій Турак. Гості відвідали приміщення культурного центру: урочисту залу, бібліотеку, більярдну кімнату, комп’ютерний клас, кімнату з настільними іграми та навіть приміщення, у якому встановлене обладнання, що дозволяє забезпечувати функціонування та опалення культурного центру за допомогою альтернативних видів енергії.

Мартін Гільєрмо-Рамірез звернув увагу на те, що культурний центр такого рівня може бути не лише місцем зустрічі місцевих мешканців та жителів району, але може стати місцем для проведення офіційних зустрічей високопосадовців з європейських інституцій, в тому числі з Європейської комісії.
Андрій Турак також показав приміщення старої школи в селі Угринів, що може бути в рамках певної міжнародної програми переорієнтоване на місцеву амбулаторію.
У підсумку, представник Європарламенту Мартін Гільєрмо-Рамірез висловив готовність підтримувати ініціативи волинян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 2 Лютого 2017 11:25
Михлин це добре, а як же Лісова пісня? Коли Ітані гроші поверне? Чи допоможе Мартін?
А Показати IP 2 Лютого 2017 13:08
А чи розповідали гостю скільки населення виїзджає за кордон з-за жадності злодіїв-політиків і як приклад актуальний на сьогодні випадок про те, як волиняни за сприяння чиновників відібрали землю в бельгійського інвестора?
Людоньки Показати IP 2 Лютого 2017 13:27
Європейці вже добре знають про гіркий досвід інвестування в нашу країну, про політиків- власників офшорів під прикриттям фондів, які й привели країну туди де вона є. Для кого ця показуха і окозамилювання?
Правда Показати IP 2 Лютого 2017 14:49
скільки може ця шахрайка чужі результати роботи показувати своїми? до проекту з Михлин вона не мала відношення, ця особа впроваджувала лиш проект зі створення інфоресурсу фермерських господарств і то цей проект писали білоруси.
Правда Показати IP 2 Лютого 2017 14:52
Ця Ітані виробляє, що хоче зі своїм кавалером Захарченком. Тепер двері в обласній раді і ОДА ногою відкриває... Дякуючи свідомим журналістам, прогнали її з Лісової пісні, тепер вона буде у дипломатії Волині "порядки" встановлювати...
Лучанин Показати IP 2 Лютого 2017 17:13
Та їй заборонили в'їзд до Білорусії, мабуть "добре" проект реалізовувала і боргів у Лісовій пісні наробила.
Ірина Ітані Показати IP 3 Лютого 2017 00:15
Прошу звернути увагу на те, що за весь час свого існування Комунальна установа «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» жодної гривні з бюджетних коштів не отримувала. І я як директор цієї установи не отримую заробітної плати. Це дуже легко перевірити. Тому неправдиві коментарі в мою адресу, що зазначені вище, виглядають дуже жалюгідними і написані особами, що здійснювали міжнародну псевдо-діяльність від імені Волині, маскуючи свої обличчя у держ. службі. Мені здається, що не всім відома історія про викриття цих злочинців-шахраїв – колишніх держ. службовців з числа керівників управління ОДА з міжнародного співробітництва та європейської інтеграції. Добре, що вони вже звільнені в 2016 році. Ці особи, перебуваючи роками на керівних посадах, відчували безкарність та подавали вигідну для них картину-ілюзію міжнародного співробітництва. Існує власна кишенькова юр. особа «Транскордонне об’єднання «Єврорегіон «Буг», на яку перераховували бюджетні кошти на власні потреби. Вони досі очолюють цю юр.особу та намагаються отримати бюджетне фінансування у розмірі 732 тис. гривень на 2017 рік (з них 598 тис. грн. на зарплату). Щодо проектів, мною з партнерами підготовані вказані проекти: 1) FermerBUG, 2) Культурні центри у Михлині та Хородло (вказані короткі назви проектів). Ці проекти перемогли, отримали фінансування та реалізовані. Щодо Культурного центру у Михлині, то я цей проект підготувала та виграла, але реалізацію подарувала громаді, тому все фінансування в проекті, навіть заробітні плати проекту, отримували інші особи (яких обирала Михлинська сільська рада). Для організації візиту такого шанованого гостя не використано коштів з бюджету.
До Ітані Показати IP 3 Лютого 2017 10:20
Вельмишановна авантюристко, звичайно кожен судить по собі. І тому очорняти людей Вам не звикати. Тим більше тих, хто сьогодні не при владі, не має доступу до документів, що дати Вам відповідь. Чому Ви не подарували проект або ж свої заробітні плати Лісовій пісні? Єврорегіон Буг ніколи не використовував котштів будь якого бюджету на свої потреби. Це можна побачити у регіональних програмах, звітах казначейства. Але ж Вам невідомо, як можна працювати чесно, тому і вивчити та проаналізувати наявну інформацію теж для Вас не є можливим))) Стосовно відряджень європейських посадовців - кожен європейський посадовець, будучи у відрядженні в Україні чи будь якій іншій країні світу, здійснює відрядження виключно за кошти установи, яка його відряджає. Фінансування таких витрат іншими приватними особами є неприйнятним та вважається корупційним діянням. Ну якщо Ви профінансували вечерю (але я думаю тут Ви скористалися послугами якогось бізнесмена Волині), то мабуть це був також Ваш подарунок и то подяка за літню школу в Італії для Вашої дочки.
345 Показати IP 3 Лютого 2017 10:29
Чому Ітані не пам'ятає, що саме це управління дало їй дорогу у світ дипломатії Волиниської області: спеціалісти розробили статут агенції, яку Ітані вкрала, дали інформацію про діяльність ЄБ для її дочки, щоб та могла хоч щось сказати, чому саме вона, а не хтось інший поїхав від області в Італію?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus