USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Президент України «дав добро» на об’єднання територіальних громад

4 Березня 2015 12:27
Президент України Петро Порошенко підписав Закон, що дозволяє об'єднувати територіальні громади.

Закон «Про добровільне об’єднання територіальних громад» підписаний високопосадовцем учора, 3 березня.

Зазначимо, Закон №157-VIII від 5 лютого регулює відносини, що виникають у процесі добровільного об’єднання територіальних громад сіл, селищ та міст.

Нормативний акт містить принципи добровільного об’єднання територіальних громад, визначає суб’єктів та основні умови добровільного об’єднання, описує порядок об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст та надання їм державної підтримки.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на Волині окремі сільські та селищні ради об’єднуватимуть із містами та між собою.

Так, зі слів Нововолинскього міського голови Віктора Сапожнікова, зігдно з попередніми даними до Нововолинська можуть приєднатися Бужанівська, Грядівська, Поромівська, Морозовичівська ради, а також сільська рада Старої Лішні. Окрім того, він зауважив, що у такому разі сільські ДНЗ та школи також перейдуть на баланс міста.

Про ситуацію у своєму районі розповів голова Ковельської РДА Віктор Козак. З його слів, поки що справа набуває наступних обертів - до Дубівської сільської ради мають бажання приєднатися 5 територіальних громад, а саме: Облапська, Мощенська, Городищенська, Доротищанська та Тойкутська сільські ради.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДО ЛУЦЬКА ХОЧУТЬ ПРИЄДНАТИСЯ ДЕКІЛЬКА СІЛЬРАД

Також начальник управління фінансів Ківерцівської РДА Олена Єгорушкіна зазначила, що у Ківерцівському районі об’єднання планують 5 територіальних громад: населених пунктів - Ківерці, Тростянець, Цумань, Олика та Дерно.

«Потрібно максимально сприяти добровільному об’єднанню територіальних громад в області. Я попросив би сільських та селищних голів об’єктивно оцінити ситуацію з бюджетами та спробувати передбачити мінімальний рівень затрат, а не помилково вважати, що обласні та міські бюджети безлімітні», - своєю чергою наголосив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик під час відеоселекторної наради з розгляду окремих питань формування бюджетів усіх рівнів, що відбулась 26 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Сусід Показати IP 4 Березня 2015 12:59
А якщо громада хоче до Рівненської області? Чи є така можливість? Чи це сепаратизм? Га?
ввв Показати IP 4 Березня 2015 14:42
краще зразу до Польщі)))
я до ввв Показати IP 4 Березня 2015 19:30
Я теж хочу до Польщі. Тут можна вже здохнути!
Штефан, Луцьк Показати IP 4 Березня 2015 15:21
коментар було видалено
Рита Показати IP 4 Березня 2015 18:12
А Сапожніков запитав жителів цих сільських рад чи хочуть вони до міста. І чи хочуть щоб їхні діти ходили у міські школи де харчують тільки за рахунок батьків і що буде з працівниками бюджетної сфери.... Може йому самому ДАВНО пора на пенсію
Анонім Показати IP 4 Березня 2015 20:59
Коли свиней ведуть на забiй ,то iхню думку нiхто не питае...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus