USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Президенту Бразилії оголосили імпічмент

31 Серпня 2016 22:00
За вотум недовіри Русеф проголосував 61 сенатор.

Сенат Бразилії проголосував за усунення з посади президента країни Ділми Русеф, повідомляє BBC.

Згідно з повідомленням, за вотум недовіри Русеф проголосував 61 сенатор, а проти цього рішення — 20 сенаторів. Для імпічменту Ділми Русеф потрібно, щоб за таке рішення проголосували дві третини сенаторів (54 голоси).

Зазначимо, Ділму Русеф звинувачували у маніпуляціях з федеральним бюджетом, щоб приховати масштаби фінансових проблем в країні. Сама вона наполягала на своїй невинуватості. Русеф переконана, що усунення її від посади — результат змови.

Нагадаємо, у Бразилії від середини 2013 р. триває корупційний скандал, пов'язаний з енергетичною компанією Petrobras, збиток від якого перевищує 5 млрд дол. Зокрема, у корупції було звинувачено колишнього президента країни Луїса да Сілву, якого Русеф вирішила у березні 2016 р. ввести до складу уряду.

Вимога імпічменту пов'язана з корупцією в бразильській нафтовій компанії Petrobras. За версією слідства, керівництво Petrobras брало відкати за будівельні підряди, а частину нелегально отриманих коштів спрямовували до керівної партії.

Русеф – член Партії трудящих, вона керує Бразилією з 2011 р. Її попередник Луїс да Сілва, з тієї ж партії, був президентом з 2003 р. Русеф очолювала його адміністрацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 31 Серпня 2016 22:13
Ще однi домайданатся,успiхiв по залазанью в ж.
Анонім до Анонім Показати IP 1 Вересня 2016 07:53
Чудо Нововолинське

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus