USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку опозиціонери пікетували прокуратуру. ФОТО

2 Серпня 2011 14:37
Представники української опозиції 2 серпня зібралися на пікет обласної прокуратури в Луцьку, аби оприлюднити звернення з приводу судових справ проти екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Не зважаючи на дощ, навпроти обласної прокуратури, що на вулиці Винниченка зібралося близько 100 людей. Серед присутніх були представники ВО «Батьківщина», партії «Справедливість», Народного руху, партії «За Україну!».

Зокрема, підтримати пікет прийшли депутати обласної та міської рад Анатолій Грицюк, Ігор Гузь, Сергій Григоренко, Павло Данильчук, Василь Гриб, Аскольд Пекарський, Валентина Блінова.

Навпроти пікетувальників під стінами луцької міської прокуратури чергувало до десятка правоохоронців. Тривалий час особи у цивільному, які були біля міліціонерів, вели відеозйомку пікету.

Під час виступу з мегафону колишній радник голови обласної ради, рухівець Володимир Банада зазначив, що нині в Україні влада формує режим з правоохоронців, аби максимально себе убезпечити.

Як доказ цього він навів той факт, що дипломовані випускники вузів МВС на першому робочому місті мають зарплату у півтори тисячі гривень. В той же час співробітникам силових структур, таких як «Грифон», мінімальну зарплату підвищили до чотирьох тисяч гривень.

«Судилище яке сьогодні здійснюється на Хрещатику у стінах Печерського районного суду, осуджує 84% громадян нашої держави, незалежно від політичних уподобань і бачень. Навіть ті, хто вчора сліпо і фанатично вірили Януковичу – вони сьогодні дії судової системи по відношенню до Юлії Володимирівни, Луценка розцінюють як ганьбу, цинізм влади», - зазначив Анатолій Грицюк.

«Передайте своїм шефам: ми вас і цього пахана Януковича не боїмося. Ми живемо на своїй землі. Сьогодні більшість українців підтримують нас. Вони підтримують незалежну Україну – вільну і демократичну, заможну. Вони не підтримують державу яку ви гнобите і нищите. Ви давите свободу слова, ви давите демократію, ви давите лідерів опозиції, яку підтримує більшість українців на сьогодні», - звернувся до працівників прокуратури депутат облради Ігор Гузь.

Депутат прогнозує, що восени варто очікувати «маршу мільйонів проти злочинної влади Януковича». За словами Анатолія Грицюка близько 500 прибічників з Волині Юлії Тимошенко на наступному тижні їхати підтримувати її до Києва.

Зі стін прокуратури до протестувальників ніхто не вийшов.

Звернення адресатам планують передати рекомендованими листами. Анатолій Грицюк після мітингу зазначив, що сподівався, що його відвідає набагато більше людей, однак через негоду та сезон відпусток пікет вийшов малочисельним.

Нагадаємо, що вже більше місяця триває судовий процес проти колишньої очільниці уряду Юлії Тимошенко. Її звинувачують у перевищені службових повноважень.

Зловживання службовим становищем, зокрема, інкримінують і колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку, який вже більше півроку перебуває під вартою.















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
11 Показати IP 2 Серпня 2011 14:56
Крута парасолько в корольчука і грицюка)) гламур та ще й гузь під неї заліз))
Л А Д О М И Р Показати IP 2 Серпня 2011 15:25
Сброд слепых и нищих.
анонімус Показати IP 2 Серпня 2011 15:36
да пашлі ви
проходив мимо Показати IP 2 Серпня 2011 17:04
Був. Бачив. Примітивно. Зібралось не більше 35-40 чоловік похилого і навіть "напівлежачого" віку. При бажанні, можна було навіть перерахувати. Це для тих, хто пише, що там було "близько 100 людей". Послухав порожні балачки волинського "трибуна" Банади. А серед маленького натовпу виглядало лице Сергія Григоренка. Хитренька, як у ховрашка, в якого відібрали зернину, мордочка. Відбував бувальщину, бо знає, що не на часі, нічого з того не вийде. Час пройшов... Бридко! Випадково напорешся на такі "зрєліща" і залишається враження, ніби в щось вступив. Бідна Україна. Що Юлька, що Янукович! Одне другого на гілляці не перетягнуть.
гість Показати IP 2 Серпня 2011 17:14
до 11: а де ви побачили там Корольчука? Його там немає,а ще голова фракції! Він не буде підставляти себе і свій (не свій) бізнес для того,щоб побути в цій нешановній компанії.
Земляк Показати IP 2 Серпня 2011 19:36
Корольчука там не було, бо він не хоче мати справи з засранцями. Юра знає собі ціну. Він не стане поруч з такими маргіналами, як Грицюк, Банада і іже з ними.
Лучанин Показати IP 2 Серпня 2011 20:16
Питання тим хто там був: про яке судилище йдеться мова? Скільки дивлюся телевізор та читаю новини - ніяк в'їхати не можу, знайомі до речі теж. І ще одне: як може людина, яка зневажає як закони держави, так і тим самим саму державу може займати будь-яке становище в ній?
Exaboto до Лучанин Показати IP 2 Серпня 2011 20:42
"як може людина" - ви такі наївні? ми ж з вами не в Англії чи Німеччині... в нас все можна :)). Ми українці!!
прохожий Показати IP 2 Серпня 2011 21:33
Слабенько, слабенько. Тільки суд розпочався, а зід БЮТу пшик залищився.Тільки Нікітюк нп посту при любих властях і мастях
Леник-Оленятко Показати IP 2 Серпня 2011 21:37
Некоторые путают понятия "свобода слова" и "срать в комментах".
хвєдя Показати IP 3 Серпня 2011 07:07
Дивлюся роками на одні і тіж вгодовані морди і жирні животи. Видно не так погано їм живеться? Кинули бобла з Києва - відпрацювали. Вони ж прекрасно знають, що все керівництво прокуратури у відпустці, але приперли.
Леник-Оленятко Показати IP 3 Серпня 2011 09:46
наші люди привикли,їх навчили попередні передвиборчі кампанії, що мітинги обов’язково оплачують та повірте цей мітинг пройшов на власному інтузіазмі людей, як і багато попередніх, організованих "Батьківщиною"! Люди висловлюють власну позицію, яку не купиш за гроші!! якщо хочете скосити бабло, то Вам на мітинги від ПР, там люди без власної позиції стоять і кричать, толком не розуміючи чого вони взагалі туди прийшли!!!...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus