USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Путін готує кілька шляхів наступу на Україну. Один – з Білорусі, - експерт

1 Квітня 2015 22:30
РФ готує кілька шляхів наступу на Україну. Про це в коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA повідомив генерал-полковник, колишній начальник Генерального штабу ЗСУ Анатолій Лопата.

Зі слів військового, Росія сьогодні готова до проведення широкомасштабної наступальної операції.

«Сьогодні чисельність військ РФ – приблизно 60 тисяч осіб, а в ДНР - до 40 тисяч, так що є всі можливості для того, щоб здійснити широкомасштабну операцію. На мій погляд, йтиметься про створення сухопутного коридору до Криму: з Ростовської області на Донецьку, далі на Запорізьку, Херсонську, а після на Крим », - пояснює екс-начальник Генштабу ЗСУ.

Зі слів Анатолія Лопати, в цей момент готують кілька шляхів наступу, і серед них вибирають один головний для можливого удару.

Зі слів експерта, будь-яка військова операція має певну мету, сьогодні, без застосування ядерної зброї, росіяни навряд чи готові «загарбати всю Україну». «Основна мета - прокласти сухопутний коридор до Криму. Можливо Україні запропонують це вирішити мирним шляхом, але тоді ми повинні надати РФ можливість доступу до Криму шосейними дорогами і одним напрямком залізничної колії », - зазначає генерал-полковник.

Анатолій Лопата нагадує про те, що небезпека наступу через Харківську та Чернігівську області існувала завжди.

«Найкоротший шлях на Київ - це через Білорусь або через Чернігівську область. Є і така загроза, і ми повинні це враховувати. Але я не думаю, що це не буде основним ударом. Я думаю, що основний удар може бути на Маріупольському напрямку. Це змусить Захід надати нам зброю», - говорить співрозмовник видання.

У той же час, додає військовий, Україна могла б стримати удар РФ самостійно. «Для цього необхідно зробити кілька кроків щодо виконання закону про оборону нашої держави. Однак ні президент, ні Верховна Рада, ні уряд нічого не зробили для того, щоб привести державу в готовність до відбиття агресії. Ми знаходимося в мирному стані, і це найбільша загроза і помилка для цілісності України. Треба було давно будувати фортифікаційні укріплення, бо ця проблема не на рік...»- заявив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 1 Квітня 2015 22:32
Дати лопатi маршала!
Анатоль_ Показати IP 1 Квітня 2015 22:46
Поставити лопаті магарича!
Анонім до Анатоль_ Показати IP 2 Квітня 2015 07:42
А зачем? Ведь он и сейчас под кайфом. Ведь загляни в ту же Википендию и узнаешь, например, что ВС России отнюдь 60 тысяч человек, как он утверждает. Просто 60 000 он взял из одного обзора возможного развития событий на Украине. Там утверждалось, что для зачистки Украины максимум за 10 дней необходимо 100 000 солдат. 40 000 - ополчения. Вот и получается 60 000 северного ветра.
Анонім Показати IP 1 Квітня 2015 23:08
Лопаті взяті лопаті і йті копаті.
ас Показати IP 2 Квітня 2015 01:11
шото не бачу я нашої 5-ї -чи ше не час
ВОНО Показати IP 2 Квітня 2015 05:55
генерал-полковник та ще й колишній начальник Генерального штабу ЗСУ? не дивно шо з такими *стратегами* ми постійно попадаємо в котли. Те про шо він говорить було актуально рік назад. Зараз вже зовсім інші розклади, а отже інші варіанти розвитку подій
липа Показати IP 2 Квітня 2015 09:08
60 тыс... это из какого журнала взято?
Анонім Показати IP 2 Квітня 2015 09:21
лопата вона і в африці лопата
Крук Показати IP 2 Квітня 2015 12:43
Пфф... коридор до Криму... Дешевше їм побудувати міст, ніж пробивати собі дорогу через Україну військовими діями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus