USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Романюка судили за те, що утискав права депутата

16 Червня 2015 16:42
Луцький міський голова Микола Романюк перевищує свої повноваження та грубо порушує права депутата. Міський суд не бачив вини мера, втім, апеляційний суд Львова розібрався з питанням та визнав неправоту градоначальника.

У Львівському апеляційному адміністративному суді розглянули скаргу депутата Романа Бондарука щодо рішення Луцького міськрайонного суду сьогодні, 16-го червня.

Суть справи у тому, що Бонарук позивався до суду на дії луцького мера. Депутат вважає, що Микола Романюк порушив його права, не включивши до порядку денного підготовлений ним проект рішення, що стосувався соціального питання.

Щодо цього градоначальник дав пояснення, мовляв, депутат представив не всі необхідні документи.

Представник інтересів Романа Бондарука, голова депутатської групи «Новий Луцьк» у міськраді, адвокат Андрій Осіпов у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів, що згідно із законами України міський голова позбавлений можливості рецензувати чи вказувати депутатам, як готувати проекти рішень.

«Зауважу, що депутат Роман Бондарук підготував проект рішення згідно із регламентом. Також він подав пояснювальну записку, як необхідно, й усе це здав у встановлений строк. Втім, під час 63-ї сесії міськради, його проект рішення не включили у порядок денний і не розглядали. Але неправоту Миколи Романюка вдалося довести й Феміда визначила, що Луцький міський голова грубо порушив права депутата місцевої ради та перешкодив його діяльності, дії мера визнали незаконними», - інформує правозахисник.
Нагадаємо, раніше ІА Волинські Новини повідомляло, що під час судового розгляду цієї справи в Луцькому міськрайонному суді представник мера усе «звалив» на секретаря.

«Щодо того, що в Луцькому міськрайонному суді представник Романюка усе «звалив» на секретаря ради, то Феміда, розібравшись, наголосила, що питання діяльності ради забезпечує голова, який і формує порядок денний. Відповідно, він і несе відповідальність за всі дії, які пов’язані з порядком денним та дотриманням прав депутатів», - розповідає Андрій Осіпов.

Чому депутат Бондарук вирішив судитися з мером, він пояснив так, що його проект рішення стосувався того, аби передати в міську комунальну власність будинок-гуртожиток на вулиці Братковського, 31. Зі слів Осіпова, це дозволило б мешканцям безплатно приватизувати свої квартири. Натомість, говорив Бондарук, через дії Романюка людям довелося платити підприємству лише за одну довідку 8-10 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
11 Показати IP 16 Червня 2015 17:08
тих двох клоунів піарщиків осіпова і бондарука потрібно копняками гнати з міської ради.....від них користі народ не бачить...тільки щось мутять...
Лучанин до 11 Показати IP 16 Червня 2015 18:20
Пустоцвітний БЮТ і зрадників, хапуг, хабарників і корупціонерів от справжні чиряки на здоровому тілі громади міста Луцьк, їх геть від влади! Точно так як красномовного хабарника Т.Пустовіта в м.Рівне. "Ах, какой был мужчина, настоящий полковник!"
ПІАР до 11 Показати IP 16 Червня 2015 23:43
ОСІАПОВ ТИ РЕАЛЬНИЙ ДУРАК ЧИ КРІМ ПІАРУ ТИ БІЛЬШЕ НІЧОГО НЕЗНАЄШ,,СОРОМ БАНДЮГАМ СУДИТИСЯ З МЕРОМ,А ТИМБІЛЬШЕ ТАКИМ ЗЛОДІЯМ ЯК БОНДАРУК З ОСІПОВИМ ЯКІ БЕЗКАРНО ОБІКРАЛИ ПЕНСІОРНЕРІВ ТА ВКРАЛИ КОМУНАЛЬНЕ МАЙНО
Василь до 11 Показати IP 17 Червня 2015 00:50
Молодець цей депутат Осіпов. Так тримати. Так тримати. Ця влада боїться відкритості. Не бійтеся брудних слів від анонімних дуполизів мера і губернатора. Хай казяться. Робіть свою справу і удачі вам.
Вася Показати IP 16 Червня 2015 17:39
А що мер такий пушистий? Води у Луцьку нема і навіть не думає вирішувати а свої питання мабуть швидко б вирішив
мася до Вася Показати IP 16 Червня 2015 18:22
так газу з Києва не дають, то де вода має взятися. думайте трішки головою. самі у всьому винні. треба платити за комунальні послуги
лучанин до мася Показати IP 16 Червня 2015 18:34
а ви бачили хто не платить? сбу,мвс,політєх і тд мають по 500 тис і більше боргів
Анонім до Вася Показати IP 16 Червня 2015 20:46
А ти заплатив за газ? Виклади платіжки.
жека Показати IP 16 Червня 2015 17:48
Мер в нас нормальний. за той час що він на посаді зробив набагато більше ніж його попередники! а те що не має води, то це тільки на совісті людей які не платять вчасно комунальні послуги! а ці п...ри тільки і хочуть блище до "кухні"
луцьк Показати IP 16 Червня 2015 18:00
Нормальний нормальний мер. Але якщо не може вирішити з постачанням гарячо води тим хто платить то який він господар -мер? Самі найболючіші проблеми з водою не може вирішити. Те що він нормальна людина сперечатись не буду. А от як мері -ні, робить лише те що йому зручно а люди з дітьми з старшими батьками сидять без води . "ситий голодного не зрозуміє"
мікс до луцьк Показати IP 16 Червня 2015 18:25
а ви спробуйте домовитися з кимєвом, якщо заборгованість 56 мільйонів за газ. я б теж газ відключив би таким боржникам. так що не все від Романюка залежить. у цій ситуації мало кому вдасться вирішити питання швидко. Романюк принаймі намагається розвязати питання
Олег до мікс Показати IP 16 Червня 2015 20:15
Нехай краще менше бавить Континіум, то буде гаряча вода
Кет до мікс Показати IP 16 Червня 2015 21:57
Мер Луцька-суцільний сором і безчестя. От би хтось порахував скільки судів він виграв у Луцьку і програв їх апеляціі та касаціі. Тоді б було видно ще й "незаангажованість" та "справедливість" місцевих судів. Тобто повний комплект.
Хлоп до Кет Показати IP 16 Червня 2015 23:09
Вірно! Наша совість та честь - Осіпов та Бондарук! А Поліщук- розум! Готова партія Новий Луцьк і примкнувший до них Шиба!
Мірик Показати IP 16 Червня 2015 18:26
а Осіпову нема чим зайнятися? Він взяв собі за гасло - ні тижня без суда над Романюком. бідолага той клоун депутат
моня Показати IP 16 Червня 2015 18:27
Та нашо той цирк з судами безпідставними влаштовувати? Хай скаже, що продався під кандидата на виборах. а то строїть з себе ваеликого борця за народ.
Васьо до моня Показати IP 16 Червня 2015 18:56
Чому це суди безпідставні. Це якраз навпаки. Суди визнають що Романюк порушує закони. Геть такого мера з влади. Немає поваги до людей, до закону, до моралі. Романюк піди у відставку сам
Ос Показати IP 16 Червня 2015 18:29
Та за Осіповим і Бондаруком тюрма давно плачек, а вони з себе строять чесних і незалежних. продали гуртожиток з людьми, а тепер чесні. Хай кредити західінкомбанку віддадуть краще
Антон до Ос Показати IP 16 Червня 2015 20:42
До цих двох ще потрібно добавити бувшого мера, який за смертельні гріхи повинен каятися . а не лізти без мила в політику
Хлоп Показати IP 16 Червня 2015 20:05
Утискані волають!
Піарщику Осіпову Показати IP 16 Червня 2015 20:52
А спробуй-но Осіпов захистити лучан, щоб вони мали воду. Ти ж юрист, включи свою важку артилерію, покажи професіоналізм, захисти тих, хто платить, змусь Київ дати газ, а з боржників здери те, що треба. З прокурорів, суддів і таких самих. От тоді повірять, як і Бондаруку. Слабо? А то звикли до виборів показуху роздувати. Зробіть щось конкретно для міста, а то вся ваша діяльність - иуе помста меру за щось.
Лучанин Показати IP 16 Червня 2015 21:14
Гнати в шию пора ту міськраду. Луцьктепло - в саду, ЛПЕ - в саду, в нас міськрада як мідас тільки навпаки, куди не притронеться все банкротує та погіршує показники. А потім виростає нове буратіно, бурштин, чи цум.
І Показати IP 17 Червня 2015 07:30
коментар було видалено
до лучан Показати IP 17 Червня 2015 08:09
Називати Осіпова правозахисником - це те ж саме, що називати морську свинку рибою !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus