USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.62 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Росіяни знайшли докази вини Надії Савченко

24 Липня 2014 08:45
Слідчий комітет РФ знайшов підтвердження вини української льотчиці Надії Савченко в пособництві у вбивстві російських журналістів, вивчивши дзвінки, зроблені з її телефону, повідомив начальник управління з розслідування злочинів, пов'язаних з використанням заборонених засобів і методів ведення війни, СКР Олександр Дриманов. Про це повідомляє Преса Україна.

«Згідно з версією слідства, Савченко навела вогонь мінометів на журналістів, які перебували поруч біженців по телефону. Її вина підтверджується, зокрема, деталізацією дзвінків, зроблених з її мобільного телефону, він був вилучений під час її затримання уже в Росії», - повідомляє Дриманов.

З його слів, у Савченко також знайшли карту місцевості, розбиту на квадрати, за яким наносився артилерійсько-мінометний вогонь. Дриманов також повідомив, що СК має намір заочно пред'явити звинувачення командирові батальйону Айдар Сергію Мельничуку, якого також підозрюють в обстрілі, під час якого загинули російські журналісти. Крім висування звинувачень, Мельничука планують оголосити в розшук, так як нібито вже встановлено, що саме його підлеглі влаштували мінометний обстріл, в результаті якого загинули журналісти ВГТРК Антон Волошин і Ігор Корнелюк, - заявив Дриманов.

Нагадаємо, штурман Військово-повітряних сил України Надія Савченко воювала на Донбасі у складі батальйону Айдар. Льотчиця потрапила в полон до сепаратистів, після чого опинилася в СІЗО на території Росії.

У РФ стверджують, що українська льотчиця перетнула кордон без документів, як біженка. Сама Савченко спростувала заяви Слідчого комітету РФ про те, що вона потрапила у Росії начебто під виглядом біженки.

Під час розмови з консулом Геннадієм Брескаленком 16 липняСавченко розповіла, що терористи спочатку відвезли її у Луганськ. Звідти з мішком на голові перевезли до Красного Луча. З Красного Луча транспортували до міста Богучар Воронезької області Росії.

Надію Савченко звинуватили в причетності до вбивства журналістів телеканалу Росія під Луганськом. Суд Воронежа взяв її під варту на два місяці. МЗС України висловило рішучий і категоричний протест у зв’язку з незаконним вивезенням її на територію Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus