USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росія посилить митний контроль для України у разі асоціації з ЄС

19 Серпня 2013 07:00
Якщо Україна укладе Угоду про асоціацію з ЄС, РФ посилить митні процедури – заявив радник президента РФ Сергій Глазьєв. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Українські компанії на минулому тижні заявляли про блокування своїх поставок на російський ринок. Федерація роботодавців України оцінила можливі втрати експортерів у 2,5 мільярда доларів.

Радник Путіна пояснив, що перевірка вантажів на російсько-українському кордоні є разовою акцією, але у разі підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом митне адміністрування може бути посилене, - йдеться у повідомленні.

Експерти обох країн пов'язують ситуацію на кордоні з бажанням влади РФ змусити Україну вступити до Митного союзу або завадити запланованому на листопад підписанню Угоди про вільну торгівлю з ЄС.

Вчора, 18 серпня, відбулася телефонна розмова Прем'єр-міністра України Миколи Азарова і глави уряду Російської Федерації Дмитра Медведєва, в ході якої керівники урядів заявили, що торговельних воєн між країнами бути не може і спекуляції навколо того, що ускладнення пов'язані з інтеграційними процесами двох країн, є безпідставними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фанат Показати IP 19 Серпня 2013 12:24
А вбивство російськими прикордонниками українських рибалок в територіальних водах України - це робота дружньої країни?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus