USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Савченко в Раді: розкритикувала нардепів, багато курила і отримала першу погрозу

31 Травня 2016 17:56
Своїх колег з інших фракцій Савченко назвала школярами, які не розбираються в законопроектах, - інформує Сегодня.

Перший робочий день Надії Савченко у Верховній Раді вже в якості народного депутата наробив чимало шуму. Журналісти і фотографи приїхали під стіни ВР о 6-й ранку, щоб застати нардепа від "Батьківщини" першими. І не прогадали: Надя була під Радою вже о 7-й ранку і вкрай здивувалася, що головний законодавчий орган країни ще закритий. Спілкуючись із пресою, Савченко постійно просить поважати особистий простір і сильно її не обступати. Як і писав Сегодня.ua, трудитися Савченко буде в комітеті з питань нацбезпеки і оборони. А своїх колег з інших фракцій назвала школярами, які не розбираються в законопроектах, які пишуть.
НА РОБОТУ О 7-Й РАНКУ. Приїхала Надія під купол на громадському транспорті майже за три години до початку пленарного засідання. І була дуже здивована тим, що депутати так пізно починають ранкове засідання – о 10-й ранку. Мовляв, в армії всі приступають працювати з першими променями сонця. Савченко була одягнена по-діловому: темні джинси, строгий подовжений світлий піджак і біла блузка. Ще не відкрилися двері головного законодавчого органу країни, нардеп про "Батьківщини" сиділа на лавочці в Маріїнському парку біля ВР, пила каву і курила.
"Мені було цікаво, чи зможу я проїхати в громадському транспорті. Чи не закидають мене квітами, а завтра – камінням. Я здивована, приємно і неприємно, проїхала абсолютно спокійно. Підійшли тільки двоє людей, сказавши: "Надя, тримайся!", – Розповіла Савченко журналістам, сидячи на лавочці у Маріїнському парку.

Приємно здивували Надію і столичні поліцейські. Каже, що підійшла до хлопців, подивилася, що у них інші обличчя і погляд: "У них немає хаосу, вони рішучі. Коли вони щось запитували про мотивацію, я запитала: чи вистачає вам мотивації, щоб не брати хабарі. А один хлопець на мене подивився і каже: "А тобі вистачало мотивації?". Кажу: "А мені і без мотивації вистачало". Він каже: "Ну, так що ти у нас питаєш?".

Ближче до 9-ї ранку біля бічного входу ВР Савченко обступив натовп журналістів. Надія відразу ж згадала про те, скільки представників ЗМІ зустрічала її в "Борисполі" тиждень тому: "Перше, що я зробила, я розігнала натовп, журналістський, на безпечну відстань між ними, на мій комфорт. Хочу вас навчити... Будь ласка, навчитеся спілкуватися з людиною".
Дещо відступивши назад, журналісти продовжили "допит з пристрастю". Питали про все: від банальних питань з приводу настрою на роботу, до її думки про перемогу Джамали на "Євробаченні" в Стокгольмі. "Якось адвокат прийшов і сказав (коли Савченко ще сиділа в Росії – Авт.), що Джамала буде їхати на "Євробачення", напиши їй щось. Я кажу, що я не прихильник попсової музики, я люблю рок, фолк, я люблю живу музику. Потім я подивилася, як Росія її очорнила і відразу зрозуміла, що я цю людину розумію і вже знала, що їй написати, і написала", – відповіла Савченко.

Вже в кулуарах Ради журналістам не вдалося продовжити "допит" Савченко: о 9-й ранку почалося засідання фракції "Батьківщина", де була присутня Надія – воно тривало аж до початку ранкового засідання.

ГОЛОВНІ ТЕЗИ. Як і анонсував спікер Андрій Парубій, відкрила перше після традиційного двотижневої перерви пленарне засідання Надія Савченко своїм виступом. Незважаючи на очікування колег по парламенту, її "спіч" був максимально коротким і стриманим. Нардеп від "Батьківщини" вийшла до трибуни з прапорами України та національним кримськотатарським, заявивши: "Я, народний депутат України Надія Савченко, повернулася і включаюся в роботу. Хочу подякувати всім українців, які боролися за мене".

Проспівавши хором із залом, гімн України Савченко продовжила: "Я повернулася і не дам вам забути – тим, хто сидить в цих кріслах ВР, – про тих хлопців, які починали віддавати життя за Україну на Майдані і продовжують вмирати за неї на Донбасі. Я не дам вам забути, тому що якщо хто-небудь з вас був на кладовищі, то ви могли відчути те, що відчула я: вони не лежать, вони стоять. Вони стоять з нами, Україна, і вони не ляжуть в могили, поки ми не отримаємо ту Україну, за яку померли вони і про яку мріємо ми".

Попросивши вибачення у матері Вадима Пугачова (до його вбивства на Луганщині причетні російські диверсанти Олександр Александров і Євген Єрофєєв, на яких обміняли Савченко – Авт.), вона, як і анонсував Сегодня.ua, зірвала з трибуни плакат з її зображенням: "Я знімаю свій портрет з трибуни і заміняю його обличчями хлопців, які будуть дивитися вам в очі, які сидять в тилу ворога, борються за нашу Україну, щоб кожен раз, виступаючи за трибуною, ви дивилися в їхні очі і розуміли, що не маєте права не витягнути останнього з них".
Тепер на трибуні висить плакат із написом "Волю в'язням Кремля" з фотографіями трьох десятків громадян України, які потрапили до в'язниці в Росії і Криму: Олега Сенцова, Олексія Чірного, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, і інших.

Квіти Савченко колеги по парламенту, як і писав Сегодня.ua, не дарували, обмежившись теплими словами вітань і обіймами. Всі дві години до першої півгодинної перерви в полудень Надя сиділа в залі, слухаючи виступи колег. Першими проектом, який Савченко підтримала, став закон про обов'язкову державну реєстрацію іноземних інвестицій. В цілому Савченко підтримала зеленою кнопкою "за" майже всі законодавчі ініціативи, які Андрій Парубій ставив на голосування. У тому числі і проект про мобілізацію, який звільняє від призову близьких родичів загиблих в АТО.

У бесіді з Сегодня.ua нардепи від "Батьківщини" ще раз повторили, що працювати Надя буде в комітеті з питань нацбезпеки і оборони, який очолює "фронтовик" Пашинський. "Боюся помилитися, але вона вже член цього комітету. Ще, будучи у в'язниці, вона передавала письмову присягу з побажанням, що хоче працювати саме в комітеті Пашинського. Якщо її там немає, максимум завтра ми вирішимо це питання. І можу додати, сьогодні вночі вона читала законопроекти з оборонної тематики", – сказав нам нардеп від "Батьківщини" Олена Шкрум.

Ближче за часом до першого півгодинному перерви в ранковому засіданні центральний вихід із сесійної зали обступив натовп журналістів. Вийшовши з дверей, Савченко сказала: "Дайте простір!". Описуючи свої відчуття від першого трудового дня під куполом, Надя сказала: "Таке враження, що я тут сиділа і працювала давно".
Відповідаючи на питання про процедуру розгляду законопроектів, нардеп від "Батьківщини" порівняла депутатів зі школярами, які просто "сачкують". "Я зрозуміла ще одне: в ВР люди, напевно, не дуже розбираються в тій сфері, про яку вони пишуть законопроекти. Якщо людина пише законопроект про армію і в ній не служила, то автор в ній не орієнтується і напише його безграмотно. Витрачається час на переписування статуту", – вважає Надія.
Неофіційно нардепи від "Батьківщини" розповіли Сегодня.ua, що радили Савченко виходити на перекур на вулицю. "Після того, як в Раді майже два роки тому закрили курилки, всі перемістилися курити в чоловічий туалет на третьому поверсі. Але ми сказали Наді, що краще виходити на вулицю", – сказав нам один з нардепів від "Батьківщини". Під час перерви Савченко таки вийшла покурити на вулицю. Там на площі Конституції перед ВР з самого ранку триває мітинг на підтримку закону №3822 про квоти для української музики в радіо-ефірах. Савченко поспілкувалася з людьми і заспівала уривок з пісні гурту "Мандри" "Не спи моя рідна земля". "Коли ми навчимося слухати своє, тоді можна слухати і чуже. Хлопці, я вас підтримую", – прокричала Савченко активістам.

До речі, на вулиці між Савченко і однією з активісток стався конфлікт. Зокрема, агресивна жінка заявила, що хоче "згноїти" таких, як Савченко.
Вислухавши свою "опонентку", Савченко відповіла: "Ти все сказала? Тобі полегшало?", Розвернулася і пішла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Бу Показати IP 31 Травня 2016 18:02
Є тема для обговорення. Зарплати і ціни на на останньому плані.
Мда Показати IP 31 Травня 2016 18:12
Фсьо. Цирк почав гастролі. Зрєліщ, на відмінну від хліба, бракувати не буде. Достаєм народ паслєдню заначку, запасаємся попкорном і спостерігаємо. Тема офшорів і тарифів вже не в тренді єслі шо. Надя нам всім поможе і всіх спасе, бо вона геройка, не то шо остальні добровольці і солдати. Їм ше до Героя України стрілять і стрілять.
думка Показати IP 31 Травня 2016 20:03
Мда, Путін таки дійсно х..... і воює проти України, якщо відпустив цю бомбу сповільненої дії до України і тепер качається від сміху в своєму кабінеті, дивлячись на вибрики цієї жінки. А, може, чоловіка? Хто його знає... Однозначно - Путіняка добряча і хитра собака.
дед мазай до думка Показати IP 31 Травня 2016 22:01
Сами ж просили вернуть. Вот и вернули. Путин тут при чем?
А Показати IP 31 Травня 2016 20:26
А цицьки з голоду нічого так відростила.
Григорій до А Показати IP 31 Травня 2016 20:55
Може Вона і відростила "цицьки", а от ти мозгу не відростила...
Віктор Показати IP 31 Травня 2016 21:54
Читаю Ваші коментарі і дивуюся який у нас народ тупий. Людина так любить Україну, що заради її благополуччя готова життя віддати. А ви би таке вчинили? Запитаєте себе самі.
А до Віктор Показати IP 31 Травня 2016 23:11
А заради чийого благополуччя? Кулявлобів та шоколадок. ЇЇ дригання на вашому благополуччі не відобразяться. А своє підніме, не просто її мама Кличка доставала за участок в центральній частині Києва. А це тільки початок.
Психіатр Показати IP 1 Червня 2016 09:18
Поки Надя сиділа в російській тюрмі - то це була трагедія однієї людини і її по-людськи було насправді шкода, але коли її випустили - то це стало трагедією всієї країни і шкода стало тих одурманених людей які в екстазі від її вибриків - це не є НЕНОРМАЛЬНО. Усе це показує, що ми заслуговуємо те положення речей яке зараз є!!! Чи ж не ми голосували за тих яйценюків, порошенків і юльок, а тут типаж набагато одіозніший - і це трагедія цілого народу за якого думають олігархи, ане він сам....
А ндрій до Психіатр Показати IP 2 Червня 2016 16:41
Ви не психіатр,Ви псих, яких потребує термінової лікарської допомоги!
123 Показати IP 1 Червня 2016 09:27
І де ви бачите теє благополуччя покажіть? Ми всі любимо Україну. А Герой України це той хто на передовій, а не всівся в крісло і буде повчати як людям жити, якою мовою говорити.
любопитний фінансист Показати IP 1 Червня 2016 09:56
Ніхто і ніколи не взнає, чий цей політичний проект- ця Савченко. Шуму преса наробила, що сестра балотується на позачергових виборах до ВР по Калушському виборчому округу, то ніби та вже відмовляється. І правильно люди пишуть, крім цирку нема нічого.
Микола Показати IP 1 Червня 2016 10:14
А панство буде колихать, Храми, палати муровать, Любить царя свого п'яного, Та візантійство прославлять, Та й більше, бачиться, нічого. (Т.Г. Шевченко 1858 рік)
СВС Показати IP 1 Червня 2016 10:46
То ли еще будет ой-ой-ой.....................
Анонім Показати IP 3 Червня 2016 03:41
Це все показуха яке голудування подивіться на фото подивіться нанеї та що вона розповідає це просто жах нас дальше обманююь готують політичну заміну Порошенко П О процес пішов а ви дальше вірте новинам та що там показують
Потап Показати IP 6 Червня 2016 13:11
Путін диявол. - Втішаймося його подарунками... Милість(помилування,прощення), може бути тільки від Бога... (Сатана - старший син Бога) - як тільки у цьому світі все переплетено!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus