USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Селяни зустріли Клімчука криками: «Ганьба!». ФОТО. АУДІО

16 Серпня 2012 17:39
Волинські селяни вимагають у влади регіону повернути гроші, які молокопереробні підприємства боргують їм за здане молоко. Вони не довіряють обіцянкам та погрожують перекрити трасу на Варшаву.

Сьогодні селяни Ковельського, Ратнівського, Старовижівського та Шацького районів брали обласну адміністрацію «штурмом». Вони влаштували пікет під стінами відомства і обіцяли стояти, доки не побачать губернатора.

Нагадаємо, за молоко, яке одноосібники здали молокопереробним підприємствам, борг становить понад 5 мільйонів гривень.

Гучні скандування: «Геть молочну мафію!» в ОДА почули. До селян вийшов начальник управління АПК ОДА Юрій Горбенко. Однак, протестувальники хотіли зустрітися особисто з губернатором.

Мітингувальники зайшли в приміщення ОДА і таки дочекалися Бориса Клімчука. Коли той зайшов до зали, люди почали вигукувати: «Ганьба!».

Зі слів учасника акції, голови асоціації фермерів та приватних землевласників Волині Віктора Лукʼянчука, селяни вимагають, аби молокопереробні підприємства не тільки повернули їм гроші за здане молоко, а й уклади індивідуальні угоди.

На думку Лук’янчука, у цьому є зловживання, бо нині молокозаводи можуть легко знищити документи, які підтверджують факт боргу. Мовляв, як правило, це ‒ записи в звичайних зошитах, які можна спалити в печі.

«Третє. Чому влада стимулює споживання великого рогатої худоби? Бо вона хоче знизити ціну до 50-80 копійок. Тому влада має забезпечити стабільну закупівельну ціну на молоко», ‒ повідомив громадський діяч.

Загалом він вважає, що влада повинна терміново вирішити проблему заборгованості: запросити інших підприємців, створити сприятливий інвестиційний клімат, та, врешті-решт, «підключити» правоохоронні органи.
Нагадаємо, тиждень тому Борис Клімчук під час оперативки обурювався, що молочні перипетії ‒ не його справа і радив людям даремно «не оббивати пороги» обласної адміністрації.
«Ціни на молоко ‒ це не наша тема. Рівно, як і розрахунки за молоко. І людям розʼясню, які будуть апелювати. Йдіть до хати цього директора, там і страйкуйте», ‒ сказав журналістам 6 серпня Борис Клімчук.

Сьогодні ж голова ОДА не був таким категоричним: здебільшого мовчав і слухав людей. Щоправда, час від часу вигукував, що це не його робота ‒ шукати селянам ринок збуту молока і, між іншим, зауважував, що його основне завдання, як голови ОДА, ‒ аби селяни були задоволені життям.

Дискусія тривала на підвищених тонах. Врешті, чиновники пообіцяли селянам що до 1 вересня молокопереробними повернуть частину заборгованих грошей. Селяни обіцянкам не повірили і пообіцяли: якщо ситуація не зміниться – перекриють трасу Київ ‒ Варшава.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 36
впр Показати IP 16 Серпня 2012 17:47
Пора гнати Горбенка в шию, а то вже скоро в рубашки не влізе!!!!!!!!!!!
петя Показати IP 16 Серпня 2012 17:49
а що, вже і гузь доїть молоко? чи на вибори голоси збирає?
ркеі Показати IP 16 Серпня 2012 17:53
Да Горбенко нічого не робить, тільки гроші діліть і то не свої.
песиміст Показати IP 16 Серпня 2012 17:57
Цікава позиція так званого губернатора: в "губернії" він взяв на себе функції судді, прокурора, хрещеного батька місцевої мафії, очолив місцеве самоврядування, а тут - в кущі. "Молочні перепитії - це не його справа". Його справа там, де пахне грішми, де можна поповнити свій фонд. З таким ставленням до селян може розпочатись місцева коліївщина разом з гайдамаччиною, бо в селян ще є вила, рогачі і оглоблі.
микола до песиміст Показати IP 16 Серпня 2012 19:22
якраз и депутатсво згодится а ви тут з молоком потим з бульбою дальше з зерновими а ще може квартир захотили недовас вибори на носу яке тут молоко : збераете сметану робить сир масло и буде на зиму що исти и дитей питримаете сами знаете що нихто ваши проблеми виришувати небуде що тут дивувтися
дідо Показати IP 16 Серпня 2012 18:16
Якшо селянам хтось винен ,то нехай йдуть до суду.
SlavaSSG Показати IP 16 Серпня 2012 18:32
даа..... бачу Гузь мобілізує свій електорат
оптиміст Показати IP 16 Серпня 2012 18:38
Горбенко - найгірший варіант начальника управління АПК області за останні, ну, принаймні, 1000 років. Чи, можливо, 2000 - від народження Христа. Варіант як спеціаліста, як людини, як "знавця" селянської психології і ще багато "як". Такого ще не було і ніколи більше не буде. Коли прийшов вдруге в область Клімчук, то порядний сільський інтелігент Аршулік зібрав речі і тихо покинув споруду на Перемоги, 14. Він знає, яких керівників підбирає Клімчук. Кадровий резерв АПК Клімчук вирішує "за кінцевим принципом". В ОДА його оточують куми і друзі, а в агропромі може керувати дід Щукар з "Піднятої цілини" Шолохова. Тому й сільське госпродарство області вже давно почало набирати ознак "цілини".
Prosto Показати IP 16 Серпня 2012 18:44
Палиця допомагає мочити конкурента:)
Exaboto Показати IP 16 Серпня 2012 18:49
так їм і треба тим селянам. Як то кажуть, лох - ето судьба.
фермер Показати IP 16 Серпня 2012 18:50
Гузь молодець, що організував хресний похід селян. Він не має, як його опонент Івахів, грошей, але володіє організаторськими здібностями і сміливий. Слава Україні, Слава Ігорю Гузю! Слава Героям! Молодих - у владу!
Міля Показати IP 16 Серпня 2012 19:19
Знайомі морди серйозних виробників молока: Харлампович, Лук'янчук, Гузь! Чи знають ці господарі з якоі сторони до корови підходити треба. Гузь не переживав за дядьків поки вибори не почалися. Все одно його рейтинг нульовий. і йому нічого не світить. Зрозуміло, що злодій Смітюх проплатив цю акцію. Він то жадний, але на це дав 15 тис. Грн щоб привезти людей.
Вася до Міля Показати IP 16 Серпня 2012 22:44
я чув, що то Гузю Палиця дав 50 тисяч щоб Клімчука мочив. Аби дав Смітюх - мочили б Івахіва
МОРДИ до Міля Показати IP 17 Серпня 2012 09:14
Ага, а ще там є Банада - дояр та Шидловський - колишній заступник начальника управління АПК Ратнівського району.
burenka Показати IP 16 Серпня 2012 19:45
А молокозаводы государственные или частные? То кому вы мозги лечите, при чем тут Климчук, подумайте хоть немного?! Прийдите с пикетом к КОМО или Галичине - от охраны получите дубинкой и уберетесь, а тут нашли слабинку и Гузь тут как тут :) Позорисько!!!
111 до burenka Показати IP 16 Серпня 2012 22:32
так якого хобота губернатор зарплату отримує? в області нічого державного немає, чим тоді він керує? а Карпюк де сховався?
Клава Показати IP 16 Серпня 2012 20:04
Нормальні селяни. Гузь і Харлампович, який знищив Ратніський район. Харламповича тюрма чекає, а не мітинги.
Крестьянин (торжествуя) Показати IP 16 Серпня 2012 20:22
Як тільки облстат подасть дані, що відбувся приріст поголів"я, привіс, аюо збільшилось вирбобництво молока (в індивідуальних господарствах) то шановні державні мужі Клімчук та Юра Горбенко аж занадто живо розповідають про те, що вони працюють над цими питаннями... А тут - це не наша справа... Тут гроші...
песимісту Показати IP 16 Серпня 2012 20:59
ти правий..а ще його справа доїти МАРТИНЯКА, який бере левову частку дотації за мясо та прдає вибракувані кури та свині Волинянам і який заплатив циркачу борику за підтримку своїх пісочниць для дітей при підтримці грандоїда краплича
Гузю Показати IP 16 Серпня 2012 21:01
Гузь - яке відношення маэ до селян і до молока?! Чи він просто на чужому горбі так у рай пнеться! Нехай він і їде до директорів підприємств-боржників і з ними домовляється!!! Так ні! Репетувати та хамити удвічі старшим людям - і легше, і так "по-гузівські"!
1223 Показати IP 17 Серпня 2012 08:11
Де був дітлах гузь допоки не розпочалась виборча кампанія і він не подав свою кандидатуру? Чи він взагалі знає,як виглядає корова? алеж вибори на носу і треба себе хоч якось пропіарити бо сам зробити для людей нічого не може тай не хоче
555 Показати IP 17 Серпня 2012 09:32
зібралися "спеціалісти", суть проблеми не знають, а знаютиь лиш обливати брудом всіх і все. Як такі розумні - то допоможіть людяим! Підість домовтеся з власниками заводів, виріште питання. Як не можете - то мовчіть! Тому що питання болюче. А Гузь правильно робить.
Українка Показати IP 17 Серпня 2012 09:56
до чого тут Гузь?? а хто? Давайте ви, відстоюйте права селян.Хто може прямо сказати, що влада ніфіга не робить? всі бояться того Клімчука. А ЧОГО? так, він бандит, регіонал, але ми повинні боротись за свої права. людям потрібні гроші, їм нема за що дітей готувати і відправляти їх в школу, а тим бізнесменам байдуже. вони бачте "чекають доки можна буде продати дороще". В людей все беруть за копійки, а продають "подороще". Ігор все правильно робить. а Івахів - падло, не хоче людям давати гроші.
Галя Показати IP 17 Серпня 2012 10:04
Цікаві думки на рахунок приватних молокозаводів. В нас все уже приватне, от і Волиньгаз приватизуватимуть. А хто за тих людей, які працюють якраз для того, щоб ці приватні власники гроші гребли, думати буде. Звикли до безнаказаності. Подадуть люди в суд, а суди ж які? Теж проплачені.т Лохом селянина обзиваєш. Та Ти дез нього ноги витягнеш, до губи кожен день ложка з вилкою літає, а поваги до тих, хто це все зробив немає. Може думаєш, що воно на прилавках на базарі виростає? А от те, що наші керівники хвалять себе за досягнення, до яких ніяким боком не приклалися, то хіба нам звикати? Як доїльні апарати давали, то кругом піарились, а тепер....
Віктор Показати IP 17 Серпня 2012 10:19
Для тупеньких.Ігор Гузь – депутат обласної ради від одного з поліських районів. І кому як не йому захищати інтереси своїх виборців.Борис Клімчук – голова ОДА,іхто як не він має стежити за тим, щоб підприємства вчасно розраховувалися з селянами.Але він палець об палець не вдарив, щоб людям віддали гроші. Чому? Бо Івахів його протеже, і частина вкрадених у селян грошей вже осіла у кишені царька Клімчука.
химера Показати IP 17 Серпня 2012 10:23
як можна ляпати про те,що начебто він немає впливу на молокопереробників та розрахунків за молорко адже це його безпосереднє завданя,як очільника області.Звичайно доїльні апарати роздавати лекше ніж вирішувати людські проблеми.Одним словом,сволота.
Українка Показати IP 17 Серпня 2012 11:45
Гузь -молодець!!!!! ВЧІТЬСЯ В НЬОГО ВСІ, Справжній українець, патріот!!!!!!таких людей в депутати!!!!Розумничка!!!!
Я Показати IP 17 Серпня 2012 11:57
Стільки мови, а де те молоко? В магазинах якась хімічна біла рідина продається.На базарі то скисле, то таке що кіт навіть пити не хоче, а одного разу в пляшці з молоком виявився целофановий пакет. "Добрі" і "добросовістні" виробники і реалізатори, контролюючі структури також - щоб ви всі змушені були пити і їсти тільки те що реалізовуете і виробляєте для споживачів, бо вже с..уки задовбали!
Чеширский Кот до Я Показати IP 17 Серпня 2012 16:39
Точно, несчастным котам нормального молока попить негде.
Ратно. Показати IP 17 Серпня 2012 12:12
Гузь-це підступна гієна,яка закрутила цю аферу за ради парламента.Він ніц не зробив у Старій Вижві
Сам Показати IP 17 Серпня 2012 13:20
А я голосуватиму, тільки за Гузя - таких людей би побільше в нашій політиці, то може б "поменше" було б таких бездарів як климчук
вітек Показати IP 17 Серпня 2012 15:45
Борисе Петровичу! А як же "похід" у нардепи...
ковельський стратег Показати IP 17 Серпня 2012 17:44
Тут, як писав один блогер кілька днів тому, справді запахло смаленим. По Ковельському округу завдяки Гузю і його підтримці чітко організована команда скривджених типу Харламповича, яка готує місцевий електорат проти партії регіонів. А в бідній країні електорат - це сліпий натовп - що скажуть, те й буде робити. Тут Клімчук не прорахував, помінявши усю владу в районах, аж до прибиральниць в місцевих адміністраціях, по квоті влади і ригоналів. Іноді треба зробити два кроки назад, щоб потім просунутись на один крок вперед. І хоч харламповичі не знають, з якої сторони підійти до корови, щод не закакала, але добре знають, як налаштувати людей проти нинішніх владців.
@ Показати IP 17 Серпня 2012 21:47
Біда та й годі
Регіони вперед! Показати IP 18 Серпня 2012 16:33
Гузя геть! Організував показуху перед виборами!
Олександр Показати IP 1 Вересня 2012 17:54
Таки всі розумні,Гузі та інші, пішли б до Івахіва та й просили б гроші, при чому тут Клімчук. Чи Палиця вже не знає кого тільки купити. А скажіть, що Палиця зробив для Луцька крім слів, що він його любить та зробить колись (може) кращим

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus