USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Щоб іншим не кортіло: на Волині покарали голів ДВК

1 Жовтня 2014 16:29
Голови ДВК на Волині самі собі виплатили винагороди.

Прокуратурами Іваничівського та Луцького районів виявлені факти вчинення адміністративних корупційних правопорушень головами дільничних виборчих комісій у селах Жашковичі та Озеряни, - повідомили у прес-службі прокуратури області.

Задля одержання одноразової грошової винагороди від окружних виборчих комісій обидва посадовці, скориставшись наявністю печатки, одноосібно склали та підписали постанови про видачу самим собі цієї винагороди.

Голова ДВК села Жашковичі Іваничівського району неправомірно одержав таким чином 620 гривень, а голова ДВК села Озеряни Луцького району - 587.

Відтак, щодо обох посадовців прокурори склали та скерували до суду протоколи про вчинення адміністративного корупційного правопорушення.

Рішеннями суду голів ДВК визнали винними у порушенні встановленої законом заборони щодо одержання дарунка та наклали на них адміністративні стягнення у виді штрафу в сумі 850 гривень.

Штраф посадовці уже сплатили. Неправомірно одержані ними кошти конфіскували в дохід держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Серж Показати IP 1 Жовтня 2014 18:06
Заробили на виборах:)
Луганчанин до Серж Показати IP 1 Жовтня 2014 20:51
Люди просто использовали возможность получить деньги на текущие расходы комиссии. Обычное дело - деньги не поступают ни на транспортные расходы, ни на мелочи всякие вроде бумаги, ручек и т.п.
ні до Луганчанин Показати IP 4 Жовтня 2014 10:04
Повна дурня, не знаєш - мовчи!!!!!!!!!!!!!!!!!
цікава Показати IP 4 Жовтня 2014 09:56
а чому не перевірили за цим прикладом всі виборчі комісії? невже це зайняло б багато часу? а от державі би щось повернулося, і була б наука всім іншим назавжди. У Торчині Луцького району тільки на одній із 3 дільниць прозоро розділили премію, а на інших двох вся премія дісталася тільки крутійкам - головам комісій через вправно підроблені протоколи. через небажання пройти різні судові продседури ніхто із членів комісій так про це і не оскаржили голів-крутійок. чомусь ррізним контролюючим інстанціям треба пальцем на це вказати, бо вони самі не хочуть деожаві і простим людям допомогти наводити порядок і вчити законопослушності українців.
згідний Показати IP 4 Жовтня 2014 10:02
варто реагувати на поодинокі випадки , але терміново перевіряти, чи не є вони поголовними, присікати, щоб не ставали масовими, штрафувати, поповнювати державу казну, викривати злодвів малих і великих

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus