USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд не визнав незаконним рішення про призначення директора ЛПЕ

21 Червня 2016 18:27
Розпорядження мера Луцька про призначення на посаду директора Луцького підприємства електротранспорту Ігоря Грицюка суд вирішив не скасовувати, попри те, що кандидат на посаду не мав передбаченого наказом Мінсоцполітики керівного стажу.

З позовом до Луцького міського голови Миколи Романюка звертався працівник ЛПЕ Андрій Черчик. Справу розглянула суддя Луцького міськрайонного суду Лоліта Івасюта 21 червня.

Позивач стверджував, що міський голова, підписавши розпорядження про призначення на посаду директора Луцького підприємства електротранспорту Ігоря Грицюка, порушив законодавство.

Зі слів Ігоря Грицюка, у нього не було попередньої домовленості з мером міста про своє призначення на посаду директора ЛПЕ. Він повідомив, що його заслуховувала конкурсна комісія, а через декілька днів він дізнався, що йому дозволили працювати на посаді керівника. Посадовець має трирічний стаж роботи на керівних посадах, а більшість працівників, з його слів, «розуміють зміни на підприємстві».
Андрій Черчик зауважив, що конкурс на посаду оголошено у березні, а погодження Ігоря Грицюка у Мінінфраструктури на посаді директора відбулося ще у грудні, тож він на конкурс йшов з привілеями. У березні міського голову запитували про те, чому на посаду призначена людина, яка не відповідає кваліфікаційним вимогам. Тоді Микола Романюк порадив звертатися до конкурсної комісії, яка обрала Ігоря Грицюка. На початку квітня голова конкурсної комісії, перший заступник міського голови Тарас Яковлев відповів, що петицію про перегляд результатів конкурсу, яку зареєстрував Андрій Черчик, розглянула профільна комісія міськради. Члени комісії рекомендували йому відстоювати свою позицію у судовому порядку.

Позивач наголосив, що, відповідно до наказу №951 Міністерства соціальної політики для керівників підприємств стаж роботи на керівних посадах нижчого рівня повинен становити не менше п’яти років. Він відзначив, що міський голова чи посадовці міськради не мають повноважень змінювати кваліфікаційні характеристики для керівників підприємств. За цими характеристиками, з його слів, Ігор Грицюк не відповідає своїй посаді і законну вимогу порушив міський голова, призначивши його на посаду директора ЛПЕ. З його слів, призначення на посаду з порушеннями потягне за собою інші незаконні призначення.

Представник відповідача, заступник начальника юридичного управління міськради Наталія Юрченко зазначила, що згаданий наказ не зареєстрований у Міністерстві юстиції, тож не є нормативно-правовим актом та носить лише рекомендаційний характер. Водночас вона не змогла відповісти, хто саме змінив кваліфікаційні вимоги до кандидата на посаду керівника ЛПЕ під час проведення конкурсу.

У підсумку, суд вирішив не задовольняти позов.

Андрій Черчик розповів, що планує, що рішення суду на користь міської влади було передбачуваним і він хоче його оскаржувати в апеляційному суді. Він наголосив, що досі невідомо, хто змінив кваліфікаційні вимоги під час конкурсу на посаду директора ЛПЕ. Таким чином у майбутньому, мовляв, можна змінювати вимоги для будь-якого керівника, що й відбувається на підприємстві. Наприклад, начальник технічного огляду взятий на посаду без відповідного стажу, що може призвести до поганих наслідків. Андрій Черчик зауважив, що має підтримку колективу як голова страйкового комітету, тож, якби вимоги були змінені таким чином, щоб будь-хто міг претендувати на посаду керівника підприємства, він виставив би свою кандидатуру. Інші працівники підприємства також мають бажання претендувати на керівну посаду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Луцьк Показати IP 21 Червня 2016 19:53
Тре було щоб інші конкурсанти подавали в суд а то сховались за спину працівника і сподіваються що за них усе зроблять, а вони потім посаду займуть
До Луцьк до Луцьк Показати IP 22 Червня 2016 09:21
Відповідно до ст. 104 Кодексу адміністративного судочинства України до адміністративного суду має право звернутися особа яка вважає, що діями чи бездіяльністю органу державної влади чи органу місцевого самоврядування порушені її права. Яким чином порушені права позивача Черчика А. розпорядженням міського голови про призначення Грицюка І. директором ЛПЕ незрозуміло.
я Показати IP 21 Червня 2016 22:34
Черчик ну ти дурак. Невже ти не розумієш що тебе використовують. А потім викинуть як тряпку.
електрик Показати IP 22 Червня 2016 07:35
А Черчик на якому фото? На першому? ....треба підписувати.(отображается как удаленный)
Цинік Показати IP 22 Червня 2016 09:13
3 роки стажу і на таку посаду - цирк на дроті! Та в будь-якого завгоспа стаж керівний більший! А ****- хоч цуциків бий. Ну але меру гроші не пахнуть - 20 тис. на дорозі не валяються. А на відкатах, коли маєш там своїх людей ще пару лямів можна заробити....(отображается как удаленный)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus