USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Суд виніс ухвалу за позовом кандидата в депутати. ВІДЕО

30 Жовтня 2014 16:28
Волинський окружний адміністративний суд виніс ухвалу за позовом кандидата в народні депутати від 22 одномандатного виборчого округу Ігоря Рицка. Позов відхилено. Апеляція, згідно із законом, може бути подана протягом двох днів з моменту оголошення рішення.

Судове засідання продовжилося після перерви. Нагадаємо, у Волинському окружному адміністративному суді розглядається позов кандидата в народні депутати Ігоря Рицка проти ОВК № 22 з приводу визнання результатів голосування на 4 дільницях, до яких теж був спрямований позов, недійсними.

Підставами для цього є акти про порушення, складені на цих дільницях.

Так, визнати результати волевиявлення громадян недійсними Ігор Рицко просить на спецдільницях, які були розміщені в онкологічному диспансері, в обласному туберкульозному об’єднанні, наркодиспансері та обласній клінічній лікарні.



Заявник мотивував це тим, що не всі виборці на цих дільницях є мешканцями Луцька і тому вони не мали права голосувати за кандидатів в народні депутати на одномандатному виборчому окрузі № 22 (Луцьк).

Разом з тим, третьою стороною цього процесу, за власним клопотанням, став кандидат у народні депутати Ігор Лапін. Аби дати можливість представникам Лапіна ознайомитися з матеріалами справи, була оголошена перерва в судовому засідання. Опісля, о 12.00 представники Ігоря Лапіна клопотали про включення до доказів копію заяви кандидата про вступ до парламентської коаліції. Однак, представник Ігоря Рицка, Ігор Поліщук заперечив щодо доручення цього документу, адже Ігор Лапін ще не є народним депутатом, тому така заява не має юридичної сили, а є актом політичної волі. Суд відмовив у включенні клопотання до матеріалів суду цього документу.



Сам же Ігор Лапін, пояснюючи поганим самопочуттям, попросив розглядати справу без його присутності.



Так, зі слів Ігоря Поліщука, який посилається на Закон України про вибори народних депутатів, люди, які тимчасово проживають або за кордоном, або в іншій області, мають право голосу лише в загальнодержавному виборчому окрузі.

«Та як свідчать акти і протоколи, члени ДВК видавали бюлетені людям, які належать до одномандатного округу № 22, так і до інших», - зауважив він.

Згодом суд опитав голів ДВК, де, згідно з актами відбувалися порушення. Так, голови комісій зауважили, що всі виборці на їх спецдільницях отримували по 2 бюлетені.



На дільниці № 071096, переконує голова ДВК Клавдія Поліщук, все зроблено згідно із законом, а актів під час голосування не було.

«Нам дали акти, коли нас викликали вчора. Акти підписані членами дільничої комісії, а не виборцями», - зауважила вона.

Акт на дільниці № 071097, зі слів голови ДВК Марії Іванищук, підписаний Юлією Юзвою – членом комісії. Інший підпис поставив спостерігач.

На дільниці №071101 (обласна лікарня), голова Максим Хлібовський додав, що також видавав по 2 бюлетені, згідно зі списком. «Під час голосування був знайомий з актом. Виконуючи вказівки ОВК, був змушений видавати їх кожному виборцю. Підписав акт про порушення законодавцем і є виборцем на дільниці», - додав він.

Голова ДВК № 071104 (наркодиспансер) Анна Комашко зауважила, що ознайомилась з актом про порушення під час виборів. Вона напередодні виборів вважала, що повинна видавати по одному бюлетеню виборцям, які не є мешканцями Луцька. Та за 5 хвилин до відкриття дільниці, отримала вказівку з ОВК видавати 2 бюлетні.

Натомість голова ОВК Юлія Гринчук заперечила позов, оскільки ОВК, створені ЦВК, зобов’язані виконувати всі нормативні акти ЦВК. Так, ЦВК роз’яснило, що голосувати лише за одним бюлетенем (на загальномандатному виборчому окрузі, а не на одномандатному) можуть лише ті громадяни, які отримали посвідчення про зміну місця проживання, видане органом Реєстру виборців. Навпроти таких прізвищ мала б стояти спеціальна відмітка.

А ось представники Ігоря Лапіна апелювали до рішення Європейськогоо суду в аналогічній справі кількарічної давності. Тоді Європейський суд, розглядаючи подібну справу, ухвалив визнати дійсними вибори за подібних умов. Крім того, апелювали юристи й до гуманних цінностей, мовляв, у людей, які тяжко хворі, забирають таким чином конституційне право голосу. Адже в реєстрі виборців не було вказано, що вони змінили місце проживання.

Згодом суд оголосив технічну 15-хвилинну перерву. Cудді пішли до нарадчої кімнати до 16.00. Зрештою, позов відхилили.



Додамо, що весь час, коли тривало засідання, під стінами суду чергували кілька груп молодих людей. Одні - одягнені в камуфляжну форму. А інші були в спортивних костюмах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 40
Лучанин Показати IP 30 Жовтня 2014 16:29
Лапін вже давно хворий, не виліковно хворий - на голову!
123 Показати IP 30 Жовтня 2014 16:42
Ось і стало ясно, що Рицко - технічний кандидат Констанкевич ;) Защиає його в суді Ігор Поліщук - юрист Фонду Палиці.
сусід до 123 Показати IP 30 Жовтня 2014 17:22
де так само рабан під час виборів підзаробляє.
рубан до сусід Показати IP 30 Жовтня 2014 17:29
та він підзаробляє там де пахнуть гроші. для цього товариша не існує дружби, товариств, домовленостей, лівих, правих і т.п. - головне скільки!
Эсть тема бро до 123 Показати IP 30 Жовтня 2014 17:25
ага, син вови бакса, заступника начальника умвс у вол області, який писав заяву про звільнення в майданівські часи але так і лишився при кориті (читай можна привести аналогію з батьком лапіна) лицемірний лунаход,що втерся в довіру товстенюка і добивається свого карєрного росту ідучи по головах... гниди вона такі (без образ)!
Виборець до 123 Показати IP 31 Жовтня 2014 07:44
коментар було видалено
волинянка Показати IP 30 Жовтня 2014 16:45
Судді молодці! Все зробили по закону!
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2014 16:45
Да здравствует наш суд - самый "гуманный", "честный", "справедливый", "независимый"... суд в мире!!! УРАААА!!!:)))
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2014 16:47
А я дивувався, чому з "Айдару" два кандидати по округу. Тепер все стало на свої місця. Рицко оказується всього- на-0всього - "хлопчик на побігеньках".
Ковельчанин до Анонім Показати IP 30 Жовтня 2014 17:58
А от Лапін просто "золотко". Судовий рішало-корупціонер. Взагалі в тому Айдарі треба зробити хорошу чистку, а то за спинами бійців з АТО якась нечисть з Айдару в Ягодині вимагають лаве за не задекларований вантаж, а також задіяні в інших резонансних справах
Віктор!!! Показати IP 30 Жовтня 2014 16:48
Могли "для приличия" так званих адвокаті, представників від Палиці, змінити на адвокатів з інших міст!
Лось до Віктор!!! Показати IP 30 Жовтня 2014 17:16
А чому "так званих"? в тебе є сумніви в їхній компетентності?
Андрій Показати IP 30 Жовтня 2014 16:48
А причому тут Лапін?Хворі Ви разом з Рицким.Суд виніс рішення.
О.В. Показати IP 30 Жовтня 2014 17:03
Все по плану! Для чого нести гроші в два суди, краще завезти пакет в Львівський апеляцййний адміністративний суд і справа в кишені)! Все тільки починається! Комінг сун...
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2014 17:22
побільше б таких суддів, що в своій діяльності керуються виключно законом!
ЄС Показати IP 30 Жовтня 2014 17:27
Буду проїздом в Києві, під час виборів, піду проголосую за мера. І хай тільки заборонять! Буду посилатися на.Європейський суд, Хай спробують забрати конституційне право голосу.
що за п...ць? Показати IP 30 Жовтня 2014 17:56
Що це за речення: Підписав акт про порушення законодавцем і є виборцем на дільниці.
хірург по чиряках Показати IP 30 Жовтня 2014 18:17
коментар було видалено
миколка до хірург по чиряках Показати IP 31 Жовтня 2014 07:19
Ще на цьому тиждні їм усім І.П. я...ця пообриває
Свідок Показати IP 30 Жовтня 2014 18:45
Ну, як я розумію на таких дільницях, як тубдиспансер, наркодиспансер і сізо... не повинні були голосувати за одномандатників, адже більшість людей, які перебувають в цих установах не мають луцької прописки..... Відтак, лучани, більшість з яких підтримували революцію гідності повинні вимагати, як мінімум ПЕРЕРАХУНКУ ГОЛОСІВ..... P.S.: Ну, а союз "тітушок" і лякливих псів в камуфляжі, які про зону АТО знають з нету..... М-да, Лапін красень))))))
Юлія до Свідок Показати IP 31 Жовтня 2014 10:16
Невірно свідок розуміє. Усі тонкощі із серії "два бюлетені - один бюлетень" були з’ясовані в суді. Рішення суду є відкритим, з посиланнями на законодавство. Ви просто вводите читачів в оману. Так само, до речі, як і позивач та його представники.
Свідок до Юлія Показати IP 1 Листопада 2014 14:06
Цей би самий суд в грудні 2013 прийняла б ухвалу, що люди на майдані сатаністи))) По-друге, перерахунок голосів я вимагаю не заради того, щоб програв Лапін чи виграла б прислужниця олігарха... Я за справедливість і правду... Той же Лапін, можливо б, збільшив свій відрив від Костанкевич на більшу кількість голосів, ніж 27))))
СВІДОК Показати IP 30 Жовтня 2014 18:49
Не втримався..... Що означає -- "... Сам же Ігор Лапін, пояснюючи поганим самопочуттям, попросив розглядати справу без його присутності...." Він же ш комбат, принаймні сам так каже, воєн і все таке бла-, бла-, бла-.... А якби він був зараз в бою і нападали сепарати.... Він би теж "удалився", бо голівонька болить?!?!?! РЯЖЕНИЙ ВІН...... ще й хворобливий..... КІСКА-ЛАПІН))))
Андрій до СВІДОК Показати IP 30 Жовтня 2014 19:27
Тобі не соромно?Чи в тебе ця функція не працює?Як би , ти побував там то принаймні мав би моральне право робити подібні закиди.Ти СВІДОК своєї немочі і переповнений заздрощів до успішних людей.Вгамуйся і подумай головою,а не тим місцем де спина міняє свою благородну назву,чого ти добиваєшся?
Всезнайко до СВІДОК Показати IP 30 Жовтня 2014 21:51
А Ви бачили хоча б одне фото Ляпіна з передової???
Я до Всезнайко Показати IP 30 Жовтня 2014 22:37
Це тобі, *******, ссилка на "Українську правду", в якій журналіст розповідає про подвиги командира батальйону Зола - Ігоря Лапіна. Але, напевне, ти , убогий, таких газет не читаєш. http://www.pravda.com.ua/articles/2014/07/21/7032532/ http://www.pravda.com.ua/articles/2014/07/17/7032171/
Вибори до Я Показати IP 31 Жовтня 2014 10:34
Захотів знайти правду в "Українській правді"!!!!!!!!)))))))))))))))))))))))))))))
СВІДОК до Всезнайко Показати IP 1 Листопада 2014 14:09
А ви всі шановні знаєте, що поки Лапін впродовж жовтня вів у Луцьку свою кампанію в його роті було вбито 5 солдатів.... Можливо, якби Лапін не рвався до влади, а був би вправним командиром вони б були живі...?...
Кішка до Всезнайко Показати IP 4 Листопада 2014 17:11
Ні, опція сорому йому не доступна.А фото Лапіна з передової я бачила і не одне...Причому, перші з цих фото з"явились в неті ще серед літа...
Воля Показати IP 30 Жовтня 2014 19:21
Дай Боже здоров я тим суддям!!!!! І всім людям які виступають за справедливість і волю -від всякоі нечист. Якщо олігархи хочуть в депутати то хай працюють чесно на благо всієі нашоі Богом береженноі краіни! Слава Украіні!!!! Слава всім героям!!!!!!
Українка Показати IP 30 Жовтня 2014 19:24
"...голови комісій зауважили, що всі виборці на їх спецдільницях отримували по 2 бюлетені...." -ШАНОВНІ! Хто пояснить, а як це - " Скільки бюлетенів повинні надати виборцю? Якщо ви голосуєте на дільниці, до якої відноситеся за місцем своєї реєстрації («прописки»), то вам повинні надати 2 виборчих бюлетені: один для голосування у загальнодержавному окрузі (за партію) та один в одномандатному (за кандидата-мажоритарника). Якщо ж ви тимчасово змінили місце голосування (голосуєте не в населеному пункті своєї «прописки» й за межами відповідного округу), то вам видадуть лише один бюлетень – для голосування у загальнодержавному окрузі (за партію)." Дякую!
лола Показати IP 31 Жовтня 2014 00:59
Ну якщо розібратись, то дійсно, не може голосувати за мажоритарника не проживаючий у луцьку. Це ж представник громади саме луцька. Дивне рішення суду...хоча...тато суддя в когось, може і питання проллобіював. А от зіскочити на погане самопочуття коли вирішується доля, якось для героя не зовсім логічно. Якась дешева гра.
ПНХ до "Я" Показати IP 31 Жовтня 2014 08:30
Подивись на .*бло "Золи" на фото з тих репортажів!!! Коли це одна і та ж людина, то дійсно ПНХ! Ну просто диво природи....
777 Показати IP 31 Жовтня 2014 08:50
заЛупін назбирав купку дітвори і хронічних шизофреніків для тиску на суд і на позивача та його представників. а тітушки у спортивних костюмах - це хлопці з охорони "Континіума". Тепер ви розумієте звідки у Лапіна "ноги ростуть"???
777 Показати IP 31 Жовтня 2014 10:31
Мабуть треба запитати у членів ДВК чому вони порушили Закон.
Ганьба Показати IP 31 Жовтня 2014 10:37
Та Лапін не просихає 4 дні! Хоч би переодягнувся! Бомж бомжом! Дивіться, лучани, кого вибрали!
Дончанин Показати IP 31 Жовтня 2014 11:02
И все вы уважаемые коментаторы заметили и все прокоментировали. Но почему-то не заметили "дежурных" возле суда в спортивных костюмах, котрые очень мирно общаются з представителями самообороны. А ведь это "титушки". Если они за Лапина, то кто такой Лапин, известный некогда друг ковельских рекитеров. Можете проверить.
СЕРГІЙ Показати IP 31 Жовтня 2014 12:07
ЗВЕРНЕННЯ ДО ГУНЧИКА ВОЛОДИМИРА ПЕТРОВИЧА ГОЛОВИ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ПРИСВОЇТИ ЕКС-ДЕПУТАТУ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ПОЧЕСНОМУ ГРОМАДЯНИНУ ЛУЦЬКА ВОЛИНІ ЛУЧАНИНУ ЯКИЙ ЖИВЕ В ЛУЦЬКУ МАЄ ОРДЕН ЗА ЗАСЛУГИ 3-2 СТУПЕНЯ ЗОЛОТУ МЕДАЛЬ ЖУРНАЛІСТИКИ ДИТИНА ВІЙНИ БУВ НА ЦИЛІНІ ПРАЦЮВАВ ПИСЬМЕНИК ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ МЕЦЕНАТ БОНДАРЧКУ АНДРІЮ ІВАНОВИЧУ ЗВАННЯ ГЕРОЯ УКРАЇНИ.
СЕРГІЙ Показати IP 31 Жовтня 2014 12:11
БОНДАРЧУК АНДРІЙ ІВАНОВИЧ ЛУЧАНИН.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus