USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Свято української мови не обійшлося без політики

9 Листопада 2011 17:29
Святкування Дня української мови та писемності у Луцьку мало політичний присмак.

Свято відбулося 9 листопада у міському Палаці культури.

Запрошений до свята волинський сатирик Василь Простопчук під час виступу розповів про приємні враження, які він отримав, відвідавши виховний заклад № 24.
«Мені було приємно, що відповідали українською, я був в українській школі і відчував рідне слово», - зазначив письменник.
Насамкінець він зауважив: «Там, де мова моя солов’їна – безтабачникова Україна».
Своєю чергою, заслужений працівник освіти Леся Ковальчук говорила про дух патріотизму в українців. «Він не повинен проявлятися у парадних заходах. Ми всі маємо мобілізуватися у підтримку української сутності. І почати з мови. Мені не приємно, що Волинь – двомовна. На ринку купують «сєльодку» замість «оселедця», - розповіла жінка.
Член Волинської організації Національної спілки письменників України Іван Корсак уник теми політики та зазначив: «Приємно, що в залі багато молоді. Від вас залежить наше сьогоднішнє і, без найменшого сумніву, майбутнє».
У концертній програмі дійства взяли участь: капела бандуристів Волинського училища культури і мистецтв «Срібні струни Волині», тріо бандуристок «Лелія», вокальний ансамбль дитячої музичної школи № 1 «Ластівки», вокалістка Тетяна Орищук, читець поезії Оксана Новосад та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 9 Листопада 2011 20:00
"Член Волинської організації Національної спілки України Іван Корсак уник теми політики та зазначив: «Приємно, що в залі багато молоді. Від вас залежить наше сьогоднішнє і, без найменшого сумніву, майбутнє»." НУ НУ..., МОЛОДЬ ПРОПАДАЄ..., А ВІН ЯЗИКОМ ЛЕПЕЧЕ...
Стрийко Показати IP 9 Листопада 2011 21:35
Член Волинської організації Національної спілки України Іван Корсак - Що за спілка така? Може все-таки письменників? Леся Ковальчук... Мені не приємно, що Волинь – двомовна. - У наведеному прикладі видно, що Волинь навіть не одномовна - люди добре не знають жодної мови
Совість Волині Показати IP 10 Листопада 2011 12:38
И такая есть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus