USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку масово порушують «день тиші»

25 Жовтня 2014 18:20
Сьогодні, у «день тиші», закони України забороняють будь-яку передвиборну агітацію. Втім, репортери Інформаційного агентства Волинські Новини зафіксували масові порушення в різних районах міста.

Щоби фото із явними порушеннями не сприймалися як агітація – партії й обличчя політиків на носіях зовнішньої реклами дещо замальовані.

Зауважимо, що «день тиші» передбачений згідно із частиною 2 статті 70 Закону «Про вибори народних депутатів України», яка каже, що передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування, а частина 5 статті 61 встановлює санкцію у вигляді попередження за порушення цієї норми.

Окрім того, аналогічні норми містяться в Законі України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», частина 2, стаття 47.

Тобто, усі суб’єкти виборчого процесу повинні були припинити агітаційну кампанію в п’ятницю, 24 жовтня, опівночі. Натомість відповідні служби місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування повинні були до 24.00 п’ятниці зняти всі агітаційні матеріали.

Тому будь-яка агітація вважається незаконною і тягне за собою наслідки для тих кандидатів, у чиїх інтересах вона здійснюється.
Біля стадіону «Авангард»
Біля стадіону «Авангард»
вулиця Винниченка
вулиця Винниченка
вулиця Винниченка
вулиця Винниченка
Та попри це, біля під’їздів будинків розклеєні сумнівні рейтинги, як піар-технологія, аби люди не голосувала за, нібито, непрохідні партії, мовляв, шансу і так мало, голос пропаде.
біля ЛПЕ
біля ЛПЕ
біля ЛПЕ
біля ЛПЕ


Масове засилля білбордами на вулиці Рівненська.
вулиця Рівненська
вулиця Рівненська
вулиця Рівненська
вулиця Рівненська
вулиця Рівненська
вулиця Рівненська
вулиця Рівненська
вулиця Рівненська
вулиця Рівненська
вулиця Рівненська
на в’їзді в село Струмівка
на в’їзді в село Струмівка
біля Гіпермаркету Епіцентр
біля Гіпермаркету Епіцентр
З цього приводу, закликає не порушувати закони України і Луцька міська рада, та повідомляє, що на вулицях Винниченка, Дубнівській, Конякіна, проспектах Перемоги, Дружби народів та Молоді знову почала з’являтись передвиборна реклама кандидатів у народні депутати. Комунальники міста вкотре почали знімати агітаційні матеріали, як цього вимагає законодавство.

Окрім того, порушення «дня тиші» масово фіксує громадянська мережа ОПОРА у Волинській області.

«До такого ж стилю ведення прихованої реклами вдався і кандидат в народні депутати по 19 виборчому округу Ігор Гузь. Так, у місті Нововолинську, в 15 мікрорайоні, спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував білборд із гаслом «Ігор прийде – порядок наведе». Аналогічні білборди розміщені в інших населених пунктах округу.

На цій рекламі відсутня інформація про замовника та виробника даної агітації, але днем раніше на цьому ж місці висіла політична реклама саме Ігоря Гузя. До того ж, серед кандидатів в депутати по цьому округу ім’яя Ігор має лише цей кандидат. Тому можна стверджувати, що це прихована реклама саме кандидата Гузя.

Окрім того, у 19 окрузі чимало виборців отримали у «день тиші» з невідомого номера смс-повідомлення підписані Ігорем Гузем. В них виборці запрошуються на вибори. У тексті смс написано: «Запрошую проголосувати за нову країну. Ігор Гузь».

Також у «день тиші» в соціальній мережі YouTube транслюється реклама Ігоря Гузя.

Громадянська мережа ОПОРА звернулась за коментарем у соціальній мережі фейсбук до кандидата. Проте Ігор Гузь, прочитавши це повідомлення, поки не відповів», - повідомляє прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Мая Голуб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
причетний Показати IP 25 Жовтня 2014 19:18
Фото із типу смс від Гузя - тупа провокація його опонентів на окрузі. Справа в тому, що скрін цього смс надісланий Опорі із затертими попередніми і наступними смс. Ситуація така, що вчора увечері був в чувака якогось вимкнутий телефон. Сьогодні вранці спочатку прийшла в 7 ранку смс від типу Гузя, а потім - про те, що увечері хтось не міг до цього абонента дозвонитися - о 07.02 прийшла. Розкрутили з цього детектив про "порушення". Справа в тому, що програма одного мобільного оператора, яка розсилає такі смс, може робити це тільки до 18.00.
волиньпост Показати IP 25 Жовтня 2014 20:06
Ми також клали на всіх, жодної статті з зірочками не прибрали. Нехай посолять собі бюлетень. ПиЖити по новому
Роман Показати IP 25 Жовтня 2014 21:37
Ті борди де 26 жовтня -наш вибір перемога (ніби БютА) - то це, по закону, соціальна реклама. Вони нічого не порушують. 100%.Не впевнений з бордом гузя. Може бути тоже не все так просто. І розмістив його якійсь тіпочок, напевно не гузь. Може це взагалі про коломойського мова. А всі інші- це порушення закону.
Всезнайко Показати IP 25 Жовтня 2014 21:41
БЮТоголові взагалі обнагліли... Весь Луцьк в Жулькиній рекламі.
ї до Всезнайко Показати IP 25 Жовтня 2014 22:06
"СОДОМОПОМІЧ" ЩЕ ГІРША ТА ЦЕ Ж "СОДОМОПОМІЧ" КОТРА НЕ ГРЕБУЄ ПІДКУПОМ СОЦІОЛОГІВ Й ПРЯМИМ ОБМАНОМ З ЕКРАНУ НІБИ У ГРОМАДСКОСТІ ДО ЇХНЬОГО СПИСКУ ВЗАГАЛІ НЕМАЄ ПРЕТЕНЗІЙ ЛИШЕ ДЕРЕКТОР ДАТАГРУПУ ЧОГО ВАРТИЙ НЕ КАЖУЧИ ВЖЕ ПРО САМОГО ОЧІЛЬНИКА А БЮТ ПРИ СВОЇХ ДЕФЕКТАХ ДО ТАКОГО СВАВІЛЛЯ НАПЕВНО ЩЕ НЕ ДОХОДИВ
Еммм до Всезнайко Показати IP 26 Жовтня 2014 01:35
ВН, БУДЬТЕ УВАЖНІШІ!!!!! Мій вибір - перемога не є агітацією. Окрім гасла БЮТ "Україна переможе" є численні гасла "Разом переможемо"(по-моєму, Порх теж ним користувався) і чимало інших про перемогу. При всій неповазі до БЮТ - це не є порушенням. Окрім того, звичайні виборці не співставлять. А кольорова гама - червоно-біла- це тренд сезону. Політичні партії не були оригінальними і вирішили використати описані вигідними в політагітації класичні кольори. Червоний привертає увагу, білий у нас асоціюється з чистотою. Хоча, в Китаї це колір суму. Стежачи за ходом передвиборчих перегонів, на нас і чекає цей білий китайський... На жаль....
Всезнайко до Еммм Показати IP 26 Жовтня 2014 08:02
А відмітка на номері 26 у бігбордах - це не реклама?
Анонім Показати IP 26 Жовтня 2014 07:53
Последний аккорд предвыборной кампании остался за Порошенко-Фирташем. На центральном канале Интер вышел двухсерийный фильм "Саранча". Конечно о Коломойском и всех, всех, всех, кто по мнению Пети не должен получить власть (в отличии от себя любимого). Короче пауки в банке. Многое в фильме названо своими именами: Одесса 2 мая, Боинг и другие. Хотя прошу учесть, что фильм показан для украинской аудитории (там своя специфика). Но теперь главная интрига кто и сколько кому насчитает голосов 26 октября. Если Беня посчитает, что его кинули, то даст команду "фас". И тогда это будет конец Украине. Бандеровской Украине. Рискнет ли Порошенко схлестнуться в открытой борьбе имено сейчас увидим уже утром 27-го.
Рекламіст Показати IP 26 Жовтня 2014 13:15
Як спеціаліст стикнувся із розміщенням прихованої агітації Батьківщини та Блоку Порошенка. Штаби надіслали пояснення від юристів про те, що це не є агітацією, що "26 і галочка в квадратику" так само як "ЧАС ЄДНАТИСЬ" - це не агітація в значенні закону Про вибори і т.д. Основний довод - це те, що на час розміщення даних сюжетів, ці партії не реєстрували офіційно ні слоганів (час єднатись) ні інших знаків і т.д. Але я, теж як ЮРИСТ, хоч лише за освітою, маю власну думку. Читаючи "ЧАС ЄДНАТИСЬ" на червоному фоні, споживачі реклами навіть не гадають, а впевнені - це реклама Блоку Порошенка. Аналогічно і з "26 Вибирай перемогу" Батьківщини. Дійсно, майже 100% всі знають чия це реклама. А тому це є загальновідомим фактом, який, згідно законодавства, не потребує окремого доказування. Так, це маніпуляція, це спекуляція на нормах законів, але вважаю цілком реальним ДОВЕСТИ В СУДІ, що це АГІТАЦІЯ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus