USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку увіковічнили героя Майдану

27 Березня 2015 13:00
Пам’ятну дошку встановили у Луцьку на будинку, де жив Герой України Василь Мойсей, який під час революції «Гідності» поклав своє життя у боротьбі з тоталітарним режимом. Вшанували загиблого у день його народження.

Відкрили меморіальну дошку Герою Небесної сотні Василю Мойсею сьогодні, 27-го березня, за адресою: Луцьк, вулиця Липинського, 5 (район гіпермаркету «Там-Там»). Саме у цьому будинку й жив полеглий герой-волинянин.

«Людиною глибокою та щирої душі був Василь Мойсей. Допоки будуть такі люди як він – буде Україна», – саме з цих слів ведучі – брат та сестра загиблого – розпочали урочисте відкриття меморіальної дошки.

«Кажуть, що Василь Мойсей - герой, а він такий же звичайний хлопець, як і інші, який любив Україну. Я з ним їв з однієї миски і пив з однієї чашки, й скажу вам таке: аби він знав, що піде на смерть, то він не змінив би свого рішення й віддав би своє життя ще і ще за Україну, бо він любить свою Батьківщину», – розповів брат Василя Мойсея Роман.
Після відкриття меморіальної дошки її освятив священик, який був з Василем на Майдані.

«Сьогодні виповнилося 23 роки, він досі з нами й буде залишатися в пам’яті назавжди. Як ми їхали на Майдан, то нас було 17 чоловік, а повернулося 16, мені особливо важко говорити, бо я знав Василя особисто. Він зробив подвиг, який надихає сьогодні нас на боротьбу за Батьківщину», – сказав духівник.
Віддати шану загиблому прийшли й студенти та викладачі університету, де навчався Василь.

«Скільки ще треба заплатити за незалежність України?! Ми незламні духом, ми козацького роду й прикладом цьому є наш студент Василь Мойсей! Ми повинні продовжити його справу життя – будувати вільну, незалежну й соборну Україну», – наголосив директор Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» Віктор Чижик.

За те, яким виріс Василь Мойсей, чиновники подякували батькам.

«Дякую батькам за виховання сина. Василь не думав, що стане славним мешканцем міста, але так сталося, і ми його будемо пам’ятати», – звернувся до присутніх перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.

На завершення дійства люди поклали квіти й вигукнули: «герої не вмирають!».



Нагадаємо, вранці 20-го лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві у Василя влучив снайпер. Хлопця не врятувало навіть те, що він був у цивільному бронежилеті. Поховали волинянина 23 лютого 2014 року в Луцьку. Аби належно віддати шану загиблому, 26 березня 2014 року Луцька міська рада присвоїла йому посмертно звання «Почесний громадянин міста Луцька».

Зауважимо, що могила Василя Мойсея знаходиться в Луцьку на Меморіалі Слави, а пам’ятна дошка також встановлена й в університеті, де навчався герой – ЛІРоЛі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Богонос Богдан Показати IP 27 Березня 2015 18:34
Наші новинні сайти дуже ангажовані. Наприклад організовував відкриття даної меморіальної дошки міський осередок ВО"Свобода". Сама дошка виготовлена та встановлена на добровільні пожертви члеків ВО"Свобода" - так як Василь був членом міського осередку. Але чомусь жоден з новинних сайтів не зазначив цього та і більшість фото зроблені так щоб не було видно партійних прапорів. Агов "журналісти" що вашиі "хазяї" бояться конкурентів???
Присутній Показати IP 27 Березня 2015 20:00
Відео теж дуже цікаве. камера зупиняється саме так щоб не показати організаторів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus