USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У рамках декомунізації в Україні перейменують низку газет і видань

24 Травня 2016 18:26
Відповідно до закону про декомунізацію в Україні мають перейменувати 137 друкованих ЗМІ. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Згідно з інформацією відомства, 56 видань не надали відповіді на звернення територіальних управлінь юстиції щодо виконання вимог Закону, 25 перебувають на не підконтрольній Україні території і тільки два видання не проводять жодних дій з декомунізації.

При тому правові підстави для скасування державної реєстрації встановлені стосовно 67 друкованих ЗМІ, або 49% від їх загальної кількості. Зараз Міністерство юстиції готує правову позицію щодо звернення до суду для прийняття відповідного рішення.

Найбільша кількість друкованих ЗМІ, що підлягає процедурі декомунізації, перебувають у Донецькій області - 44, Луганській - 22, АРК - 10, Одеській області – 7, Харківській – 6 та місті Києві - 12.

При тому в таких областях, як Вінницька, Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Чернігівська, Тернопільська та Рівненська друкованих ЗМІ, які підпадають під процедуру декомунізації, взагалі немає.

До слова, Верховна Рада перейменувала населені пункти на Волині. Зокрема, селяни не можуть порозумітися через назву села, яку змінили у рамках декомунізації. Село Маяки стало Княгининок. Перша назва, з’явилася у радянську епоху, друга - історична та існує вже кілька століть. Люди хочуть референдуму, аби вирішити, яку назву матиме село.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОБКРАДЕНІ ПЕНСІОНЕРИ Показати IP 25 Травня 2016 11:01
деЛІКВІДУЙТЕ проклятого ПЕНСІЙНО-індексаційного ВОРА-пре**ка поРОШЕНка-Х ** Л А-ла-ла!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus