USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 9.95

У віддалених селах Волині немає доступу до українських телеканалів

28 Серпня 2014 15:10
У селах Волині, розташованих поруч із білоруським кордоном, транслюють російські та білоруські канали, що регулярно показують антиукраїнську пропаганду. Проблема у тому, що покриття місцевих провайдерів не вистачає, аби забезпечити вітчизняним ТВ віддалені населені пункти.

Про це сьогодні, 28 серпня, повідомив представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Волинській області Степан Родич.

«Велика інвазія російських каналів йде з Білорусі, бо там нема українського теле- та радіомовлення. У травні білоруси відімкнули аналогове телебачення, однак, з липня цього року воно знову працює», - зазначив Степан Родич.

З його слів, така ж проблема існує й в інших областях – у Чернівецькій, Одеській та Вінницькій, оскільки на території цих областей встановлені російські ретранслятори, а телемовлення ведеться із Придністров’я.

«Ми програємо інформаційну війну. До прикладу, людина, яка мешкає у Камінь-Каширському районі, поставила собі «дрота» й дивиться російські телеканали, бо інших немає. Воно й не дивно, адже усі телевізійні антени в північних районах направлені на Білорусь – починаючи від Любешівського і закінчуючи Шацьким. Там навіть радіо українського немає. Сьогодні Росія заявила, що ніяких військ і військової техніки в Україну не посилає. Таким чином, Путін ошукує весь світ. Мене дивує, що світ мовчки спостерігає за такою відкритою агресією», - обурюється представник Нацради.

Він наголосив, що поширення цифрового сигналу на території Волинської області можна забезпечити на 95 %. З 2015 року, згідно з «женевською угодою» 2006 року, до 17 червня 2015 року Україна повинна відімкнути аналогове телебачення.

«Це буде дуже складно. Поїдьте далі села Струмівка, й ви побачите, що цифрове телебачення уже там не працює, й надходить багато скарг щодо цієї проблеми», - зауважив Степан Родич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
уточнення Показати IP 28 Серпня 2014 15:25
Навіть там де, цифрове телебачення умовно "працює" ним користуються лише одиниці. В сусідній Білорусі або Польщі якісний цифровий тюнер коштує на наші гроші 250-300 гривень. А українцям монополіст продає китайське барахло за 600-700 грн. В багатьох волинських районах чудово процює не лише аналог з Білорусі, а й їхня цифра, у кого є сучасні телевізори. А наші ще й кодують своє телебачення, для своїх людей. Про яку інформаційну політику можна вести мову? Українські олігархи готові жертвувати навіть суверенітетом країни, аби лиш були повними їхні кишені. Робіть висновки.
Павло Показати IP 28 Серпня 2014 16:22
А що тут дивуватися, якщо Янукович ы його банда впродовж свого володарювання в Украіни тільки те й робили, що нищили основи державного управління. Під каток потрапила армія, силовики ну й інформаційний простір...
Всімантени Показати IP 28 Серпня 2014 18:28
Барани!!! по селах у всіх абсолютно супутникові антени, які прошивають під ті канали які хочеться!!!! А Т2 - це непотріб!!!!
Гогі Показати IP 28 Серпня 2014 18:47
коментар було видалено
спеціаліст Показати IP 29 Серпня 2014 13:41
Російських каналів в аналоговому форматі в прикордонних регіонах Білорусії зараз немає. В аналозі є лише 2 білоруські канали (один національний і один регіональний). "У травні цього року білоруси вимкнули аналогове телебачення, а з липня – все працює". Це неправда. Все навпаки працювало до липня, а з 10 липня ці канали були відключені. Наразі у цифрі Білорусія дійсно транслює кілька російських телеканалів. Але українці не купують білоруських тюнерів, тому, що вони працюють лише у форматі DVD-T, а в Україні, як відомо, DVD-T2 та ще й закодований сигнал. Бачити російські канали з території Білорусії можуть лише власники сучасних телевізорів з підтримкою цифрового ТБ. А таких на волинському Поліссі одиниці. Прикро, що представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення не уорієнується в питанні та ще й сам дезінформує населення.
спеціаліст до спеціаліст Показати IP 29 Серпня 2014 13:47
опечатка не DVD-T2, а DVB-T2
титушко Показати IP 29 Серпня 2014 15:38
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus