USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У серпні на Волинь приїдуть Янукович і Коморовський

17 Червня 2011 12:38
Президенти України та Польщі Віктор Янукович і Броніслав Коморовський 30 серпня зустрінуться на Волині.
Вони спільно віддадуть шану польським і українським жертвам міжнаціональних конфліктів Другої світової війни у селі Острівки на Волині, а також у селі Сагринь на Люблінщині. Про це пише Волинська правда із посиланням на «Польське радіо».
В обох цих населених пунктах 30 серпня відкриють меморіальні комплекси.
Вступні домовленості про вшанування вбитих українців та поляків прозвучали під час офіційного візиту президента України Віктора Януковича до Польщі у лютому цього року. Деталі врочистостей було узгоджено під час останньої розмови польського і українського президентів на саміті країн Центральної Європи.
Довідково:
30 серпня 1943 року у селі Острівки воїни УПА вбили понад 1700 польських мешканців, в тому числі – жінок та дітей. Солдати Крайової Армії, у свою чергу, 10 березня 1944 року напали на село Сагринь і спалили хати українських мешканців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Журналіст Показати IP 17 Червня 2011 13:50
"Солдати Крайової Армії, у свою чергу, 10 березня 1944 року напали на село Сагринь і спалили хати українських мешканців". Не лише. Тієї ночі в Сагрині було вбито (за різними даними), від 700 до 1100 українців від грудних дітей до людей вельми похилого віку. При голові ОДА Миколі Романюку там в память жертвам цієї різні збудована стела-памятник, яку президенту Ющенку не вдалось відкрити на рівні президентів двох держав. Автору інформації і, очевидно, журналісту, варто було б знати хоч би деякі події з історії українського народу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus