USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Україна отримає знижку на газ від РФ

31 Березня 2015 20:55
Знижку у 100 доларів за кожні 1 000 кубометрів газу готовий зробити Україні президент Росії Володимир Путін, – повідомляє «УНІАН».

Пільгова ціна становитиме близько 250 доларів за одну тисячу кубометрів і діятиме три місяці.

Так, на зустрічі з російським президентом прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв зазначив, що уряд вважає за потрібне задовольнити відповідне прохання української сторони та «Газпрому» у випадку, якщо Київ буде неухильно дотримуватися всіх умов, «включаючи і повернення тих боргів, які до теперішнього часу накопичилися».

«Давайте так і зробимо», – погодився Путін.

Президент Росії заявив, що стосовно питання про ціну на газ для України через три місяці він може прийняти додаткові рішення, бо ціна на газ так чи інакше пов'язана з цінами на нафту, а ситуація на світових ринках нафти вельми нестабільна.

«Зважаючи на це, нам потрібно буде через три місяці подивитися, що відбувається в цій галузі та після цього прийняти додаткові рішення», – сказав Путін.

Як раніше повідомив глава «Газпрому» Олексій Міллер, українська компанія звернулася до уряду РФ з проханням надати знижку на газ для України терміном на 3 місяці – така можливість передбачена чинним контрактом між «Газпромом» і «Нафтогазом». Подібну знижку надали в жовтні 2014 року терміном на 5 місяців, її термін закінчується сьогодні, 31 березня.

У «Нафтогазі» зазначили, що 27 березня українська сторона отримала від віце-президента Єврокомісії Мароша Шефчовича листа, в якому йдеться про його пропозицію російській стороні залишити чинним поточний механізм ціноутворення на російський газ, який «Газпромом» постачає українським споживачам.

Віце-президент Шефчович також повідомив українську і російську сторони про готовність Єврокомісії провести тристоронню зустріч у Брюсселі в середині квітня.

«Нафтогаз» підтверджує готовність взяти участь у такій зустрічі для обговорення зазначених пропозицій.

Зі слів міністра енергетики України Володимира Демчишина, рішення про умови й ціну закупівлі російського газу для України можуть погодити й підписати вже до середини квітня, а термін його дії становитиме рік – до літа 2016 року.

Раніше міністр заявив, що з 1 квітня Україна припиняє закупівлю російського газу, оскільки 1 квітня закінчується дія так званого «зимового пакета», за умовами якого Україна здійснювала імпорт газу з Росії в період із 1 листопада 2014 року.

Нагадаємо, після тристоронньої зустрічі по газу в Брюсселі міністр енергетики Олександр Новак сказав, що «ціна на газ для України з 1 квітня становитиме 348 доларів за 1 тисячу кубометрів», додавши, що уряд РФ до 1 квітня розгляне питання про надання знижки у разі запиту з боку української сторони.

Таким чином, ціна на газ для України у квітні становитиме близько 250 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Сьогодні Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що ціна на газ збільшиться вже завтра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Вацык Показати IP 31 Березня 2015 21:13
Незалежна Украина?
Анонім до Вацык Показати IP 31 Березня 2015 22:31
Клянчать в "окупанта"
Анатоль_ Показати IP 31 Березня 2015 21:21
От за це наше спасибі Росії та наш доземний уклін! Може ціни на комунальні вже нам не підніме наша влада.
Ковельчанка до Анатоль_ Показати IP 31 Березня 2015 21:26
Ага, не підніме! Менше всього вони думають про нас!!! Вони зарплати тільки не піднімуть!
Usa Показати IP 31 Березня 2015 22:02
Как же так? Россия - страна агрессор, а Украина покупает газ со скидкой. Что то здесь не так.
Анонім до Usa Показати IP 1 Квітня 2015 01:05
США потрібно, щоб була війна між Україною і Росією. Народу України і народу Росії ця війна зовсім не потрібна. Але влада в Україні повністю залежна віж США - що їм штати накажуть, те вони і роблять. Тому - вони будуть продовжувати війну не дивлячись на мінські мирні домовленості, які зараз не виконуються українською стороною.
путін Показати IP 31 Березня 2015 22:05
Нам не жить друг без друга
Анонім Показати IP 31 Березня 2015 22:08
коли підписували газову угоду, ціна на нафту була 150 дол за барель, ціна на газ - 380 дол . сьогодні - 50 дол за барель, то газ повинен коштувати 130 дол.
Анонім Показати IP 1 Квітня 2015 07:24
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus