USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Україна почала відведення зброї на Донбасі

3 Жовтня 2015 15:00
Україна у суботу починає відведення зброї калібром менше 100 міліметрів на Донбасі. Про це повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, - інформує ВВС - Україна.

"Згідно з рішенням президента України з 3 жовтня, тобто сьогодні, розпочався практичний етап відводу від лінії розмежування озброєнь і техніки, у тому числі танків, на відстань 15 кілометрів", - сказав він.

З його слів, рух техніки на визначені майданчики почнеться у другій половині дня.

Речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, якого цитує "5 канал", зазначив, що процес почали зі складання списків техніки, яку мають відвести, їх узгоджують з ОБСЄ. Після того має розпочатися механічний процес відведення озброєння.

Пан Селезньов додав, що відведення відбуватиметься у терміни, визначені мінськими домовленостями, та поетапно.

Водночас сепаратисти із самопроголошеної "ДНР" стверджують, що почнуть відводити техніку після 18 жовтня і лише за умови дотримання перемир'я, а точну дату початку процесу визначить ОБСЄ.

Напередодні президент Петро Порошенко зазначив, що учасники зустрічі у "нормандському форматі" домовилися, що процес відведення легкого озброєння на Донбасі триватиме 41 добу.

"Йдеться не лише про артилерію калібру менше 100 міліметрів, але й про танки та міномети. Це те, від чого зазнають найбільших втрат і що буде сприяти забезпеченню стабілізації ситуації і чіткому дотриманню режиму припинення вогню", - наголосив глава держави.

Раніше про дотримання перемир'я на Донбасі заявили усі сторони конфлікту. За планом, від лінії зіткнення мають бути відведені танки, артилерія та міномети.

Нагадаємо, згідно з підсумками вчорашньої зустрічі "нормандської четвірки" домовилися, що на окупованій частині Донбасу мають відбутися місцеві вибори за українським законодавством. І лише після того Україна почне повертати контроль над кордоном.

Учора ввечері відведення легких озброєнь на Донбасі анонсував речник президента Росії Путіна Дмитро Пєсков.

У суботу в штабі АТО повідомили, що обстрілів на Донбасі впродовж останньої доби не було.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2015 15:22
Залишилось тількі Порося молодше на передову відправити, щоб лопатою відбивався.Слава нашому мерзотному Поросяті.
Лучанин Показати IP 3 Жовтня 2015 15:26
І саме прикол в тому , що бойовики сказали, що відведуть своє тількі після 18 жовтня, якщо ми будем себе гарно вести.Такого головнокомандуючого ще треба найти.
Дончанин до Лучанин Показати IP 3 Жовтня 2015 15:35
Саме прикольне те, що ти брешеш. Бо навіть українскі СМІ сьогодні сообщають про те, що ЛНР почало відведення своєї зброй згідно з цією домовленностю, яку українці підписали в Мінську після зустрічи Путіна з вашим хазяїном..
Лучанин до Дончанин Показати IP 3 Жовтня 2015 15:47
А що тоді говорить ваш хазяїн? Один з лідерів бойовиків "ДНР" Едуард Басурін заявив, що відведення озброєнь в "ДНР" від лінії розмежування почнеться після 18 жовтня за умови дотримання перемир'я. Як повідомляє онлайн-ресурс бойовиків "ДАН", про це Басурін заявив 3 жовтня, хоча раніше заявляв, що відведення озброєнь почнеться слідом за "ЛНР" - з ранку суботи. "Це буде після 18 числа, за умови що буде тихо", - заявив 3 жовтня Басурін. За його словами, момент для початку відводу техніки повинна визначити місія ОБСЄ, яка верифікує виконання домовленості, досягнутої у Мінську 29 вересня. "Час має встановити ОБСЄ, яка є гарантом, вона каже, є мир або миру немає, після цієї заяви і 48 годин починається цей процес", - зазначив він. Як відомо, 29 вересня у Мінську тристороння контактна група підписала угоду про відвід озброєнь калібром менше 100 мм. 30 вересня "глави" "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий підписали дану угоду. Згідно з домовленістю, у першу чергу відводяться танки, на це відведено 15 днів. Потім - артилерійські знаряддя калібром менше 100 мм і міномети, термін - 24 доби. Відстань відводу -15 км з кожного боку лінії зіткнення. Порядок відводу: у першу чергу - частина лінії зіткнення в "ЛНР", у т.ч. Луганськ (сектор "Північ"); потім решта фронту, у т.ч. "ДНР" (сектор "Південь"). Тривалість усього процесу - 41 доба. Відведення озброєнь мало розпочатися після двох діб "тиші" - 3
Анонім до Лучанин Показати IP 3 Жовтня 2015 17:36
Таким чином ти сам себе висік розгами, бо заплановану дату, як сам тільки що написав, початку чергового етапу у першому своємому пості видаєш за початок усього процесу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus