USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українська гімназія в Криму залишиться українською

18 Квітня 2014 16:28
Українська гімназія в Симферополі як була українською, так українською й залишиться. Про це заявив на прес -конференції самопроголошений прем'єр -міністр Криму, виконувач обов’язків глави невизнаної Республіки Крим Сергій Аксьонов, - інформує «Радіо Свобода».

Зі слів Аксьонова, до нього дійшла інформація про те, що керівництво даної гімназії нібито забороняло вчителям та учням старших класів, під загрозою звільнення і виключення відповідно, приймати участь у референдумі.

«Якщо даний факт підтвердиться - будемо вживати заходів. Але ще раз підкреслюю - на статус української гімназії ніхто не претендує , і обмежувати його функціональність ми не будемо в жодному разі».

Окрім цього, батьківський комітет Української школи-гімназії Сімферополя звернувся до керівництва самопроголошеної Республіки Крим з вимогою скасувати наказ про звільнення та відновити на посаді директора навчального закладу Наталю Руденко, - повідомляє BBC.

Нещодавно у Міносвіти Криму заявили, що отримали кілька десятків заяв від батьків із проханням змінити мову навчання. Директор гімназії Наталія Руденко була здивована, адже до адміністрації гімназії з проханням змінити мову навчання ніхто не звертався. Навпаки, надходять заяви від батьків, які просять прийняти своїх дітей до закладу наступного року. Більшість батьків хочуть, щоб їхні діти продовжували вчитись українською мовою.

10 квітня директор Української гімназії в Сімферополі Наталія Руденко під тиском «самооборони Аксьонова» і чиновників міськради Сімферополя була змушена написала заяву про звільнення.

Міністерство освіти і науки України висловило своє обурення щодо звільнення директора, розцінивши це безпрецедентна подія як «акт репресії окупаційних структури і самозваний влади півострова Крим, а також як прояв переслідування українських шкіл та вчителів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus