USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відставка Ложкіна: бонапартизм президента став останньою краплею

29 Серпня 2016 20:32
Причиною звільнення глави АП став бонапартизм президента, зазначив старший аналітик МЦПД Анатолій Октисюк, пише Апостроф.

Президент Петро Порошенко призначив новим главою своєї Адміністрації голову Харківської ОДА Ігоря Райніна 29 серпня на засіданні Національної ради реформ.

Тепер уже колишній глава АП Борис Ложкін стане радником Порошенка, а також керуватиме Інвестиційною радою при президенті. Як вважає Октисюк, це компромісне рішення дозволить Ложкіну нормалізувати зіпсовані відносини з великим бізнесом, а також зберегти дистанцію від президента.

Чутки про те, що Борис Ложкін збирається піти з АПУ, циркулювали в політичному співтоваристві вже досить давно. У вузьких колах Борис Євгенович неодноразово говорив про те, що він втомився від рутинної державної служби, постійних стресів, викликаних важким характером президента і безперервними конфліктами Порошенко з бізнесменами та олігархами. Ті, хто знайомий зі стилем життя Бориса Ложкіна, можуть підтвердити інформацію, що він дійсно більше любить отримувати новий досвід, відпочивати на яхті і рибалити, ніж займатися врегулюванням важких корпоративних конфліктів, таких, наприклад, як "справа Корбана".

Ложкін не особливо хотів псувати свої особисті відносини з бізнесменами та олігархами в рамках проведеної президентом "деолігархізації". Адже в такій іпостасі він виступав не як друг і бізнесмен, а як представник влади і довірена особа Порошенка, який часто "ламав через коліно" своїх опонентів.

Розуміючи, що будь-яка влада має властивість змінюватися, Ложкін не хотів палити мости з великим капіталом, тому і просився піти з політики ще рік тому. Однак президент не відпускав його і просив попрацювати ще, поки ситуація в країні не стабілізується.

Поінформовані джерела в АПУ стверджують, що головною причиною виходу Ложкіна з президентської канцелярії всетаки став глава держави, який перестав прислухатися до його думки, і його бонапартизм.

Як розповів співрозмовник "Апострофа" на Банковій: "Борис Ложкін в нинішніх умовах міг би ще півроку-рік нести свою службу. Бувало, що він опинявся в набагато складніших обставинах, але йшов далі. Однак останнім часом президент перестав прислухатися до його думки і порад. Глава держави все більше орієнтується під час прийняття ключових рішень на своє бізнес-оточення в особі Кононенко, Грановського і Березенко. Тому далі виконувати сліпі вказівки президента і бути простим статистом не мало сенсу.

Є і ще один момент, який сприяв прийняттю такого рішення, - це електронне декларування, яке запрацює з 1 вересня 2016 року. На Банковій давно ходять чутки про те, що Ложкін не хоче "світити" своє майно, ось і наполіг на тому, щоб піти до 1 вересня".

ЧИТАТИ ЩЕ: АВТІВКИ ТА МІЛЬЙОНИ: СКІЛЬКИ ВИТРАТИВ І ЗАРОБИВ ЛОЖКІН

Після відходу з Банкової Ложкін буде сконцентрований на вирішенні своїх особистих справ, а також на нормалізацію відносин з представниками великого бізнесу, які істотно зіпсувалися за останні два роки. При цьому повністю з команди президента він не піде, але буде тримати дистанцію і виступати свого роду комунікатором не тільки з великим бізнесом, а й з міжнародними гравцями.

Як тут не пригадати чутки в вузьких коридорах влади про те, що найближчим часом Ложкін може виступити в ролі дипломата, наприклад посла України в РФ або ж міністра закордонних справ.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛОЖКІН РОЗПОВІВ ПРО «ТЯГОТЄНІЄ» УКРАЇНЦІВ ДО РОСІЯН

Втім, на думку експерта, все буде залежати від геополітичної кон'юнктури і від того, наскільки сильно подує "північний вітер".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
фірташ Показати IP 29 Серпня 2016 21:03
Автор такої статті безумовний олігофрен... Оскільки бовкнути про "Гаранта" ніби він "хотів палити мости з великим капіталом" може винятково олігофрен
Ая Показати IP 30 Серпня 2016 01:57
хочу запитати, хто він такий той ложкін, що йому:...."Тому далі виконувати сліпі вказівки президента і бути простим статистом не мало сенсу.".... не має сенсу працювати для працедавця????? Україно проснись!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus