USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Волинь не встигає з адмінреформою, але може завершити її у 2016-му

4 Червня 2015 13:59
Волиняни не готові до адмінреформи, пропонована система - недосконала, тому її не встигнуть реалізувати на Волині цього року. Втім, осінні вибори приведуть людей, які це зроблять – вважають в обласній раді.

Про це йшлося під час брифінгу голови обласної ради Валентина Вітера щодо сесії обласної ради сьогодні, 4-го червня.

Очільника обласної ради запитали, чи встигне Волинь вжити необхідних заходів у першій хвилі адмінреформ, яка має завершитися до 15 вересня.

«З цього приводу у нас готується проект рішення, втім, нині місцеві громади не готові до адмінреформи. Ми бачимо, що дуже активний Луцький, Камінь-Каширський, Ковельський райони - там готові до об’єднання. Але ми бачимо, що сама система ще недосконала, це питання ще - сире. Звісно, об’єднуватися треба, нам необхідна децентралізація, але ця форма поки нічого особливого не дає», - повідомив Валентин Вітер.

З його слів, вона може завершитися вже наступного року, коли відбудуться вибори до місцевих рад.

«Мене запитують, який тоді сенс виборів, якщо реформи немає? Справа в тому, що є конституційна норма і її треба виконати, на цьому крапка. Зараз розглядається питання щодо того, згідно з якою системою відбудуться вибори. Але вони нам потрібні! У нас відбулося «очищення» Верховної Ради України, має бути і оновлення місцевих рад. Якщо ми не встигнемо з реформою до жовтня, то прийдуть люди, яким довіряють волиняни і вони це діло доведуть до логічного завершення. Зрозумійте, якщо відкладати вибори чи прив’язуючи їх до реформ, то це буде тривати безкінечно й результату не буде», - наголошує голова обласної ради.

Читайте також про територіальну реформу на Волині, про її перспективи та загрози.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на Волині сільради вже хочуть об’єднуватися: адмінреформа починає діяти. Йшлося про те, що сільські ради із глибинок готуються до об’єднання, свої пропозиції надсилають сусіднім громадам. Втім, приміські населені пункти «тримаються зубами» за свої території й не хочуть зливатися з містами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
реформатор Показати IP 4 Червня 2015 14:05
А хто ту адмінреформу проводить? Вона на часі?! Дістали вже!!!
по сусідству з Луцьк Показати IP 4 Червня 2015 14:50
Наше село теж проти. Нам вже не раз пропонували приєнатися до Луцька - цього розплідника смороду, сміття і бзпритульних псів. Дякуємо, але ми якось самі себе забезпечимо,
Анонім Показати IP 4 Червня 2015 16:40
Все в приклад ставлять Польщу. А як подивитися по вікіпедії то там повіти і волості мають таку чисельність населення як в нас райони і с/ради відповідно. Ну звичайно не всі. Наприклад скоротити деякі райони і с/р можна- Шацький район і в інших областях такі. А робити в Маневицькому районі дві с/ради це вже занадто.
безхатченко Показати IP 4 Червня 2015 17:48
В совку коли всі підриємства були державними, побудували Білий Дім, щоб ними керувати.Зараз мізер державної власності , однак штат Білого дому майже такий ,як і при совку(вільних кабінетів немає).Те ж саме і при сільрадах.Дожились до того ,що службовців,МОП,ІТП і менеджерів різного розливу більше ніж робочого класу, при відсутності технічного прогресу.Прийшов час розплати за бездіяльність адмінапарату.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus