USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волиньрада просить Януковича ветувати закон про прапор

6 Травня 2011 17:46
Збори депутатів Волинської облради ухвалили звернення до Президента України Віктора Януковича «Про недопустимість використання радянської окупаційної символіки під час відзначення Днів пам’яті жертв Другої світової війни на території Волинської області».

Звернення прийняли біля трьох десятків депутатів, які прийшли 6 травня на позачергове засідання сесії облради. Нагадаємо,ця сесія не відбулася через відсутність кворуму.

Участь у зборах взяли депутати з фракцій «Наша Україна», «Свобода», «Батьківщина».

За ініціативою депутата Анатолія Вітіва у порядок денний було включене питання про звернення до Президента України Віктора Януковича про недопустимість використання радянських прапорів на території Волині.

У зверненні, зокрема, йдеться: «Червоні прапори нерозривно пов’язані з масовим насильством, державним терором та комуністичним геноцидом. Під цими прапорами російські окупанти розстрілювали невинних в’язнів Луцької тюрми у червні 1941 року, катували і вбивали наших співвітчизників – тільки за те, що вони були українськими патріотами і любили свій народ та свою землю».

«Вимагаємо від Президента України застосувати право вето щодо Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», ухваленого Верховною Радою України 21 квітня 2011 року», - йдеться у зверненні.

«Вважаємо недопустимим використання радянської окупаційної символіки під час проведення масових заходів, організованих органами влади та місцевого самоврядування, на території Волинської області, у т.ч. відзначення Днів пам’яті жертв Другої світової війни. Вважаємо також недопустимим розміщення радянської символіки на будівлях державних установ та комунальних підприємств Волинської області», - зазначається у документів.

Також депутати запропонували 8-9 травня «Дні пам'яті жертв Другої світової війни і в такий спосіб вшанувати пам'ять українців і всіх жертв німецько-нацистського, московсько-большевицького та інших окупаційних режимів і закликали до священнослужителів усіх конфесій із проханням провести 8-9 травня молебні за українців та всіх, хто загинув у боях за Незалежність України під час Другої світової війни, або став жертвою німецько-нацистського, московсько-большевицького та інших окупаційних режимів».

Рішення про звернення на сесії 13 травня розглядатися не буде, адже як пояснили депутати вже 9 травня пройде і звернення буде не актуальне.

Нагадаємо, що Луцька міська рада прийняла рішення про заборону використання радянських прапорів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Фанат Показати IP 6 Травня 2011 19:53
Да,це вже діагноз:)))Гітлер як і Вітів теж ненавидів історію Німеччини:)
Вакуол Показати IP 6 Травня 2011 22:13
Вау! З чим це їсти? Піду куплю хліба і намащу
Лучанин Показати IP 7 Травня 2011 00:36
Цікавить тільки одне питання: всі роки проблем з цим не було. Що сталося в цьому році? Невже настільки опустилися до стану тварин - биків які так само неадекватно реагують на червоне? А коли треба буде змінювати колір крові? Якого кольору вона в тих хто піднімає подібні питання?
мда Показати IP 7 Травня 2011 08:12
їм, походу, взагалі нема чим зайнятись.. вже дебіліють наші "обранці"... вот якби не прийняли цього рішення, то б щось кардинально змінилось.. краще б подумали як місто усучаснити...
Комсомол Показати IP 7 Травня 2011 13:19
Вітів-акоголік"Зашейся" і стань людиною!
Бют. Показати IP 7 Травня 2011 13:27
.. . ."Так не вдалось огидливим ізгоям нас отруіти синьо-жовтим гноєм". . . 1973р.На вечері союзу пісьменників Украіни.
бют. Показати IP 7 Травня 2011 13:31
. . ."Так не вдалось огидливим ізгоям нас отруіти синьо-жовтим гноєм". . .В.Яворівський 1973р.На вечері союзу пісьменників Украіни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus