USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська «Батьківщина» вийшла із триденного шоку і назвала Шибу зрадником

31 Травня 2008 17:03
Як повідомляє 31 травня репортер «Волинських новин», лише три дні по тому, як партбюро Волинської організації ВО «Батьківщина» розглянуло заяву міського голови Луцька Богдана Шиби про вихід із партії, голова обласного осередку біло-сердечних Анатолій Грицюк провів прес-конференцію. Там пролунала офіційна позиція БЮТ: Шиба не вийшов із партійних лав, його – виключено як зрадника.
Під час прес-конференції Анатолій Грицюк пояснив: «Я хочу, щоб ви чітко зрозуміли і уяснили трактування цього моменту. Богдан Павлович не вийшов із членів партії, а ми його виключили із членів партії. Це – зовсім різні речі». За словами пана Грицюка, напередодні виборів Богдан Шиба прийшов до штабу БЮТ і «почав проситися, я попрошу теж зрозуміти, що слізно проситися, що він хоче бути членом нашої партії, що хоче на ділі доказати, що йому зрозуміла ідея, ідеологія нашої партії, її програма, її статут». Як запевнив очільник обласної «Батьківщини», хоча члени бюро погодилися підтримати Шибу на виборах, але у них виникли сумніви.
«Наш сумнів підтвердився, тому що він виявився чужий серед своїх», - визнав Анатолій Грицюк.
Він розповів: «Ми запланували бюро на 30 травня – саме сьогодні мало відбутися бюро. Проте, розуміючи, що є досить сміливі критичні зауваження окремих депутатів, окремих членів бюро, Богдан Павлович спрацював на випередження. Він вручив заяву, причому зробив це за тиждень до засідання бюро. Якщо сьогодні аналізувати зміст цієї заяви, то вона завуальована, не аргументована, що стало причиною написання цього документу».
«Тому ми прийняли рішення виключити як такого, що не забезпечив виконання програми нашої партії, як такого, що не виправдав довіри партійної організації і зрадив лінію нашої партії на відповідальному життєвому відрізку часу», - підсумував пан Грицюк.
Водночас він зауважив: «Я вважаю, що у прийнятті рішення відносно виключення Богдана Павловича із рядів нашої партії ми сьогодні легко вздихнули. Ми, по-перше, позбулися сміття, баласту, зрадника, який, можна сказати, знехтував довірою своїх друзів, щирістю своїх друзів, вчинив, можна сказати, ганебно. І ми сьогодні викорчували бур’ян, який, на жаль, замаскувався поміж наших рядів».
Довідково:
Луцький міський голова Богдан Шиба 23 травня написав заяву про вихід із ВО «Батьківщина». У заяві про вихід із партії мер Луцька пояснив мотивацію свого вчинку: «Як багаторічний активний учасник національно-демократичних змагань у нашому краї, з болем спостерігаю за загостренням протистояння поміж різними політичними силами помаранчевого табору, яке інспіроване олігархами з різних боків і яке може призвести до краху демократичної цивілізованої України».
26 травня партбюро облорганізації ВО „Батьківщина” розглядало заяву Шиби. Богдан Шиба був лаконічним і лише коротко підтвердив, що бюро задовільнило його заяву і виключило із партійних лав. Натомість представники партбюро облосередку ВО «Батьківщина» від коментарів тоді утрималися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus