USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Вибір зроблено: Янукович скерував Україну до ЄС

7 Вересня 2013 19:02
Під час зустрічі з фракцією Партії регіонів 4 вересня президент Віктор Янукович звинуватив російських партнерів у порушенні цілого ряду домовленостей і оголосив, що вибір зроблено: асоціація з ЄС. Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

За даними джерел DT.UA, Янукович повідомив, що кожен ранок він розпочинає з молитви, в якій просить, щоб Бог дав йому терпіння і витримку для спілкування зі стратегічним сусідом.

Поскаржившись на неохайність у відносинах, що припускає невиконання взятих на себе російською стороною зобов'язань, порушення домовленостей і прагнення принизити і задавити, Янукович підкреслив, що таким чином його візаві в Кремлі і "Газпромі" наносять образу не просто президенту, а всій Україні.

Янукович нагадав, що під час узгодження Харківських угод російська сторона на найвищому рівні пообіцяла, що частиною досягнутих домовленостей стане змінювати формулу ціни газу, продаваного "Газпромом" в Україну. Згодом росіяни не стримали свою обіцянку.

Крім того, як розповів президент, під час переговорів у Москві Янукович представив своїм візаві інформацію про ціни, за якими "Газпром" продає газ Німеччині, Італії, Австрії та ряду інших держав. У той час як в Україні він обходився в 430 доларів за тисячу кубів (це вже з урахуванням відрахованих 100 доларів плати за оренду баз Чорноморським флотом Росії в Криму), ці країни платили від 360 до 380 доларів за тисячу кубометрів.

Навівши ще ряд прикладів, Янукович зробив висновок про те, що партнерського і шанобливого ставлення північного сусіда до Україні очікувати не доводиться. Тому його рішення на користь європейського вектора безальтернативне. При цьому спікер підкреслив, що до пунктів роботи Митного союзу, що не суперечить Угоді про зону вільної торгівлі з ЄС, Україна готова приєднатися. Крім того, Росія залишається нашим найбільшим торговим партнером.

Зі слів присутніх, на зустрічі в «Зоряному», президент оцінив товарообіг між двома країнами в 62 мільярди. При цьому він допустив, що якщо Москва не відмовиться від свого плану тиску на Україну методом торгової війни, то обсяг товарообігу може скоротитися вдвічі. Саме тому, підкреслив Янукович, однією з наших вимог до підписання брюссельського документа, є відкриття європейських ринків для українських виробників, що має на перших порах, якщо не компенсувати, то пом'якшити падіння торгової активності з Росією.

Виклавши свої аргументи, Янукович поцікавився, чи є що заперечити присутнім, і попросив встати тих, хто проти прийнятого рішення. Всі, в єдиному пориві, залишилися сидіти. Але не обмежившись досягнутим результатом, президент закріпив успіх, повідомивши присутнім, де знаходяться двері, на випадок, якщо хтось не згоден, попросивши, відповідно, незгодних нарікати на себе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
студент Показати IP 7 Вересня 2013 19:18
Вагомий крок на шляху незалежності України. Шана та повага лідеру країни.
Аграрій Показати IP 7 Вересня 2013 20:47
Респект . Ще мовний закон переглянув би
ВЕЛИЧ Показати IP 7 Вересня 2013 22:54
Нарешті наш президент задумався про свою спадщину для народу України. Дякуємо.Продовжуйте в тому ж напрямку. Нащадки оцінять ваше рішення.
Симоненко Показати IP 7 Вересня 2013 23:46
Перемога на другий строк забезпечена.
Володимир Показати IP 8 Вересня 2013 01:34
Імперські замашки Путіна і компанії заставили владу України вступити в ЄС
СВС Показати IP 8 Вересня 2013 10:22
БРАВО президент.Пора пересмотреть Харьковское соглашение.....................
АУ Показати IP 8 Вересня 2013 20:03
Респект! Хочеться вірити, що це не тактичний хід перед наступними виборами. Можливо згодом побачимо ще переоцінку основних історичних фактів, зокрема штучно створений комуністичною системою голодомор проти українського народу, який потрібно розглядати як геноцид проти власного народу; визнання українських героїв, які боролися за незалежність України, а не нагородження орденами антиукраїнських "лжепатріотів"; захист української мови, що передбачає насамперед вільне володіння державною мовою передовсім чиновниками високого рангу, щоб українець почував себе в Україні українцем, а не людиною нижчого сорту (згадаймо "горе-співачку "дебілку" української націоналбної опери!!!, яка цим слово обізвала весь український народ! То чи має вона взагалі право працювати у цій установі? І яка реакція президента з цього приводу?) Тобто, потрібно ще багато зробити, щоб українець міг побачити проукраїнську державну стратегію.
Луцьк Показати IP 9 Вересня 2013 08:09
Я ніколи не робив ідеалів з політиків. І не вірив сліпо в Юльку чи Януковича. Факт залишається фактом при януковичі зроблено більше ніж при Юльці це лише сліпий не побачить! Міст, Жд вокзал а не конюшня, дороги по місту, Стадіони... а тут ще таке рішення! Голосую за Яника на виборах :-)
Лучанка Показати IP 9 Вересня 2013 12:54
так, бандитам зробив багато чого,Крали добре, а то ще більше крадуть.Мізерні зарплати у простого люду, захмарні ціни. Ліки і медицина недоступна нам, роботи молоді нема і не буде, а як є ,то мізерна заробітна плата.Назвіть у Луцьку установи чи підприємства,де платять заробітну плату, яка відповвідає нашим цінам.Житла для молоді нема і не буде,бо за заробітну плату його нікли не купиш.Школа платна, диятчий садок платний, там потріюбно здавати захмарні суми, ніким і ніде не обліковані.Не жити хочеться у нашій дибільні Україні, а вити.Кругом корупція зашкалює,медицину хочеться зірвати з її лікарями і лікарнями разом узяті.Бізнесменам, начальникам, чиновникам, директорам заводів і т.д. живеться прекрасно.У них бізнес, у них бабло, по 10 машин і 5 будинків,живе рідня і дітки. А ми скоро подохнемо.Навчхать їм на нас рабів, які мовчать,гнуть спини на них
Ваня Показати IP 9 Вересня 2013 12:57
З голими задами і в Європу. Нам на Гонудрас пряма дорога.господи помилуй мене.Краще в Зімбабве, не потрібно вдіватися, їсти ,щол росте в природі, не потрібно палити, жити на природі.
Микола Показати IP 11 Вересня 2013 06:35
В Гондурас, в Гондурас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus