USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Виборчу кампанію на Волині назвали непрозорою

24 Жовтня 2014 13:12
Порушення правил агітації, непрямий підкуп виборців та чорний піар – такі риси були притаманні виборчій кампанії на Волині на думку активістів ОПОРи.

Про це йшлося під час прес-конференції Громадянської мережі ОПОРА «Підсумки спостереження за виборчою кампанією на Волині: оцінка фактів порушень, прогнози щодо дня виборів», що відбулася 24 жовтня у Луцьку.

Як повідомили активісти, в області зафіксували чимало порушень і говорити про чесну та прозору виборчу кампанію не доводиться. Попри те, що цього разу практично немає використання адмінресурсу, фіксують порушення правил агітації, виготовлення агітаційних матеріалів не за кошти виборчого фонду кандидата, пошкодження зовнішньої реклами, публікації інформації про кандидатів без позначок про те, хто замовник матеріалу і відповідальний за його випуск тощо.

Трапляються і випадки «чорного піару» та непрямого підкупу виборців. Так, зафіксували агітацію у громадському транспорті, наприклад, агітаційні матеріали Ліберальної партії у маршрутних таксі №22 у Луцьку.

Часто агітаційні матеріали розміщують в освітніх установах. Найчастіше фіксують відсутність інформації про замовника друкованої агітаційної продукції та її наклад. Також спостерігачі ОПОРИ звертають увагу на те, що складається враження, що у Луцьку якийсь «маніяк» обливає червоною фарбою білборди різноманітних кандидатів.

Серед випадків непрямого підкупу виборців навели приклад, коли Тарас Яковлев, який є кандидатом в нардепи за списком «Самопомочі», презентує безплатний wi-fi від партії. Цікаво, що його надала компанія «Датагруп», власник якої також балотується у Верховну Раду за списком «Самопомочі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
поліщук Показати IP 24 Жовтня 2014 13:22
Цікаво, а журналісти ВН ще не пробували писати ікону з Констанкевич. Адже вона - свята, або іншими словами, священна корова для колективу.))
Вибори до поліщук Показати IP 24 Жовтня 2014 19:08
А ти ж так чекаєш, щоб вона порушила закон. Недочекаєшся!!!!!!!!!
Самопоміч Показати IP 24 Жовтня 2014 13:28
Шелеп - Брехло! Його спостерігач Андрій Медина працює в штабі Ігоря Гузя а він не реагує!
Самопоміч Показати IP 24 Жовтня 2014 13:28
Шелеп - Брехло! Його спостерігач Андрій Медина працює в штабі Ігоря Гузя а він не реагує!
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 16:34
І не надоїло ще за вибори писати ? Хочете прогноз - будь-ласка. Пройдуть усі ті самі - Івахів, Єремєєв, Мартиняк, по Луцьку - Костанкевич. Впевнений на 100%. А, забув Палицю. Той теж буде у Верховній Раді. Тільки цього разу він зробив простіше - взяв собі місце у списку Порошенко. Виграють не ті, хто голосує, а ті, хто голоси підраховує. Згадайте Ківалова.
бюлетень Показати IP 24 Жовтня 2014 18:53
А рахувати голоси буде Грінчук юлія директор 24 школи.Завдання перед нею поставили конкретне.Старатись буде дуже .Гроші не пахнуть , бо живе ж в гуртожитку...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus