USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Як Україна подолає тавро «держави-невдахи»

24 Липня 2014 22:20
Яким чином, попри усі негаразди, Україна зможе з країни третього світу перетворитися на одного зі світових лідерів, пояснили лучанам.

Подіумна дискусія на тему «Як люди змінять країну», організатором якої стало Політичне об’єднання «Сила людей», відбулася 24 липня у Луцьку.

Громадський діяч, автор книги «Омріяна Україна» Олексій Толкачов зазначив, що в умовах повномасштабної війни, у яких опинилася Україна, виявилося, що дуже важко вмирати за країну, у якій навіть жити не хочеться. З його слів, протягом двадцяти трьох років Україна була «державою-невдахою» без геополітичної стратегії та навіть визначеності, якою мовою розмовляти та якою виборчою системою користуватися. З його слів, дві революції та війна доруйновують ту країну, яку ми мали 23 роки, проте на її місці можна побудувати якісно нову країну. На думку експерта, досі в Україні не було національної мрії та стратегії. Стратегії не бачили ані члени Руху на початку 1990-их, ані Богдан Хмельницький, ані князі Київської Русі.

Він запевнив присутніх, що українцям необхідно не просто наздоганяти Захід у проведенні реформ, а сконструювати бачення майбутнього, яке захопить дух, мобілізує суспільну енергію, після чого людям захочеться і жити в Україні, і захищати її. З його слів, в історії є приклади, коли країни різко виривалися вперед у своєму розвитку (Південна Корея, Сингапур, повоєнна Німеччина). Він закликав до активного мріяння, конструювання майбутнього та постановки амбітних цілей. Наприклад, наприкінці 1940-их років Японія виробляла лише 13 тисяч триколісних моторних повозок, які навіть не були автомобілями, однак в стані повоєнної розрухи керівники країни та суспільство поставили за мету завоювання автомобільного ринку США. Постановка таких фантастичних цілей мобілізувала потенціал, змусила націю приймати ефективні рішення, і в підсумку, у США нині їздять на японських авто.

Серед незвичних пропозицій громадського діяча – ухвалення декларації відновлення державності від часів Київської Русі, зміну державного гімну на «життєствердний» та перетворення державного прапора на жовто-блакитний. Зі слів Олексія Толкачова, нову епоху потрібно позначати новими символами. Наприклад, після перемоги Саакашвілі у Грузії змінили прапор.



Серед галузей, лідером у яких може стати Україна, експерт назвав космічну, інформаційні технології, фармацевтику, суднобудування та авіаперевезення. До того ж, завдяки реформуванню галузі освіти, Україна змогла б експортувати за кордон якісних спеціалістів. Олексій Толкачов визнав, що головною проблемою в Україні є не влада, а ставлення людей один до одного.

«Я не знаю, скільки потрібно прийняти законів, щоб мене припинили обважувати на ринку, або яке має бути верховенство права, щоб до мене, як до пішохода, почали інакше ставитися водії, що має статися, щоб ми почали ставитися один до одного інакше - люб’язно, привітно, радісно, доброзичливо», - зауважив громадський діяч.

На його думку, для запровадження нових якостей суспільних стосунків потрібні нові цінності – любові, гармонії, честі, гідності творчості, спорідненої праці. Натомість, сучасні політики не можуть піднятися над реальністю. Втім, експерт вважає, що Україна, переживаючи усі сучасні потрясіння, може народити нового цивілізаційного лідера, який запропонує новий образ людини, нову модель цінностей та суспільних стосунків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Макс Показати IP 25 Липня 2014 02:09
Ответ на заголовок: «— Ближайшие 500 лет — никак!»
авас Показати IP 25 Липня 2014 02:15
все обновят, а вот обновлять людишек у власти никто не спешит, а вся эта зараза ползет из киева.
1111 Показати IP 25 Липня 2014 07:41
Маячня.Рей Бредбері відпочиває.
КЛОУНИ Показати IP 25 Липня 2014 08:28
Дійсно брєд! І головне, яке актуальне питання?!!!
Анонім Показати IP 25 Липня 2014 08:34
Ніяк і, мабуть, ніколи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus