USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЄС ввів санкції третього рівня проти Росії

29 Липня 2014 21:40
Посли країн-членів ЄС у вівторок під час засідання в Брюсселі ухвалили рішення про введення санкцій третього рівня щодо Російської Федерації. Про це повідомляє «Українська правда».

Санкції стосуватимуться енергетичного, фінансового секторів та продукції військового та подвійного призначення, про це повідомили кілька світових агенцій з посиланням на дипломатичні джерела.

Наразі відомо, що фінансові санкції введуть обмеження для російських державних банків (включаючи ті, що мають частку державної власності вище 50%) щодо їх виходу на кредитний ринок та на використання фінансових інструментів, що передбачають строк більше 90 днів. Також заборонено випуск держбанками євробондів та випуск ними акцій на користь європейських власників.

Повна заборона на транзакції в євро даним санкційним пакетом не передбачена.

Точно такі обмеження стосуватимуться державних інституцій РФ, корпорацій та агенцій із часткою державної власності більше 50%.

В сфері енергетики санкції стосуватимуться нафтового сектору - ЄС заборонить експорт та реекспорт до Росії високотехнологічного обладнання, перш за все - обладнання для глибоководного буріння.

Обмеження в сфері товарів війського призначення не стосуватимуться тих контрактів, що були укладені раніше - це було вимогою Франції, яка таким чином гарантувала завершення контракту з постачання в Росію вертольотоносців "Містраль".

Reuters уточнює, що строк дії даних обмежень складає 3 місяці, після чого вони можуть бути переглянуті. Водночас європейські дипломати запевняють Європейську правду, що можливий їх перегляд в бік збільшення за виникнення термінової потреби.

Рішення було ухвалене на "робочому" рівні - європейські країни відмовилися від ідеї проведення екстреного саміту, хоча декілька європейських керівників, включаючи канцлера Ангелу Меркель, заявили про готовність перервати відпустку для участі у зустрічі.

Рішення ЄС вже привітали деякі провідні європейські політики, в тому числі глава фракції ЄНП в Європарламенті, соратник Меркель Манфред Вебер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
українець Показати IP 29 Липня 2014 21:51
а ціни ростуть на україні!
SVV Показати IP 29 Липня 2014 23:32
Та до "сраки" їм ті санкції. Там теракти потрібні.
Анонім Показати IP 30 Липня 2014 08:08
Ситуация на Украине, санкции США и ЕС против России, а также возможные в случае их ужесточения перебои в торговле в первую очередь грозят негативными экономическими последствиями странам СНГ и ЕС, но могут затронуть и всю мировую экономику, говорится в докладе МВФ.
Анонім Показати IP 30 Липня 2014 08:12
«Долгожданное расширение «санкционного списка» Евросоюза было для нас всех полной неожиданностью. Вне всякого сомнения, это событие гораздо более весомое чем мировой катаклизм или падение метеорита на территорию России. Конечно, ведь теперь множество людей, которые никогда не стремились попасть в Евросоюз, который, кстати, весь и целиком, занимает территорию на несколько порядков меньшую, чем Российская Федерация, так вот, все те, кто таки не успел туда попасть, не смогут въехать в Евросоюз в ближайшее время» - иронически отреагировал на новые санкции ЕС активист общественной организации «Милли Фирка» Танай Чолханов, ранее вышедший из состава Совета муфтиев России.
Анонім Показати IP 30 Липня 2014 08:13
«Курорты Европы тоже, разумеется, для всех теперь закрыты, как и музеи «европейского современного искусства». Ну, не смогут теперь многие несчастные и лишенные европейских ценностей люди посмотреть на гей-парад где-нибудь в Берлине, или в Амстердаме. Конечно, горе сие весьма велико. Есть, правда, другая сторона медали. Крым теперь наш, и еврокурорты нам нужны еще меньше, чем евромайдан. Приобщиться к искусству же можно в Санкт-Петербурге, например. Так что думаю, что на данную категорию людей санкции если и распространяются, то только как материал для репоста в своих социальных сетях. С политиками, конечно, дело обстоит совсем по-другому. Вот, например, глава республики Чечня, говорят, плакал... от смеха, когда узнал о новом санкционном пакете» - говорит активист «Милли Фирка».
Читака до Анонім Показати IP 30 Липня 2014 09:17
Далеко в Європу їхати не треба, аби знайти геїв, подивіться на російську естраду.. хто хоче - в будь-якій країні знайде культурні надбання і все найкраще, що може представити народ, а хто шукає бруд - його кругом повно. Ще цікавить, чому дітки політиків і бізнесменів стараються виїхати на ПМЖ в Європу або США? Чому всі рахунки, які потрібно надійно сховати, знаходяться в офшорах і в тій же Європі?
гість Показати IP 30 Липня 2014 09:19
до Аноніма. Вис***ся? Тепер підітри свою ... і забирайся на свої путєн-ньюз та кісєлєв-ньюз сайти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus