USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

З архівів «вождя»: у Луцьку презентували книгу про комунізм

5 Серпня 2015 11:11
Декомунізація – шлях до справедливості. Під таким гаслом проходила презентація нової книги відомого на Волині і за її межами письменника і публіциста, історика і краєзнавця, доктора філософії Олександра Середюка – «Злий геній – вождь тероризму».

Про це повідомив голова Братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура, секретар Всеукраїнської Ліги Волинської організації українських письменників імені Павла Чубинського Василь Кушнір.

Процес декомунізації в Україні, що розпочався в часи розпаду СРСР, стихійно активізувався під час «Ленінопаду» в період Революції гідності та узаконений ухваленим 9 квітня 2015 року Верховною Радою України пакетом законів. Більш ніж через місяць, 15 травня 2015 року, закони підписав Президент України Петро Порошенко. При цьому він відзначив, що найближчим часом до Верховної Ради буде подано проект закону, спрямований на удосконалення норми щодо відповідальності за порушення Закону про статус борців за незалежність України у ХХ столітті. Закони були опубліковані 20 травня 2015 року та набули чинності з 21 травня.

З цієї нагоди приїхав на Волинь екс-народний депутат України чотирьох скликань, 27-річний політв'язень московських тюрем і концтаборів, Надзвичайний і Повноважний посол України в Канаді 1992-1993 рр., багаторічний Голова Асоціації дослідників голодоморів в Україні, член Національної спілки письменників України (автор 16-и книжок), Академік Академії Вищої школи України, почесний доктор Міжнародної кадрової Академії України, герой України, голова Української республіканської партії Левко Лук’яненко. Він же – головний рецензент цієї монографії, що вийшла друком у видавництві «Арт-студія» міста Луцька.

Перша презентація відбулася під час гутірки Всеукраїнського фестивалю української національної пісні «Бандерштат». Молодь, яка з’їхалась зі всієї України, слухала з перших вуст не тільки автора, а й легендарного героя України, патріарха національно-визвольних змагань Левка Лук’яненка. Він дав високу оцінку твору Олександра Миколайовича.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ УКРАЇНСЬКЕ TV – НЕУКРАЇНСЬКЕ: ЛЕВКО ЛУК’ЯНЕНКО У ЛУЦЬКУ



«Автор книги, доктор філософії, щирий українець, активний патріот і діяч у багатьох сферах гуманітарної діяльності Олександр Середюк, як український письменник, створив надзвичайно коштовну книгу. Нації, яку імперія позбавила була можливості вивчати свою історію, він подає історичний твір великої потреби: біографії творців комуністичної ідеології (Маркса і Енгельса) не як науки, а як змовницького сатанізму. Показує справжні мотиви діяльності геніальних злочинців Парвуса, Леніна, Троцького. На документах та спогадах діячів періоду І-ої світової війни, державного заколоту та громадянської війни у Московщині, розкриває злочинний змовницький антинародний характер їхніх помислів і діяльності», - розповів Левко Лук’яненко.

З його слів, книжку доктора філософії Олександра Середюка можна поставити в один ряд із дослідженнями Володимира Білінського «Країна Моксель» та Павла Штепи «Московство». Ці славні українці досліджують Московщину з позиції української історичної правди, чим допомагають хохлам і малоросам прозріти й повернутися в лоно українства. Їхня увага зосереджена на дослідженні минулого Московщини. О.Середюк досліджує події XX сторіччя. Це ближче до сучасності і як таке зацікавить більшу кількість українців, отже підготує і озброїть їх для патріотичного просвітянства та ідеологічної боротьби супроти московського шовінізму та його нового виплоду, так званого, «Русского мира».

Олександр Середюк відкриває завісу з таємниць біографій провідників російської революції та особистісні мотиви їхньої кровожадної діяльности. Читач зустріне в книжці масу вельми цікавих фактів, що їх комуністична імперія ретельно ховала від народу. Злочинці бояться денного світла. Це світло створив автор книжки і показав те, що українці не знали. А пізнавши тепер, по-іншому поглянуть на Московщину та українську трагедію XX сторіч.



На другий день в Палаці культури Луцької міськради зібралися на презентацію уже старші патріоти – ветерани національно-визвольних змагань. Це ті старі «рухівці», які у 90-х роках валили «імперію зла», що називалася СССР. Звертаючись до присутніх Левко Лук’яненко нагадав, що «доктор філософії Олександр Середюк поповнив бібліотеку української патріотичної літератури чудовим твором, який обізнаному читачеві дасть чимало нових фактів, а широкому загалові служитиме добрим підручником у вивченні комуністичного минулого та розуміння причин сумного стану теперішньої України».

Ведучий презентації доктор політичних наук, професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Валентин Малиновський, який також являється рецензентом книги, сказав:

« Книга Олександра Середюка вчить не бути байдужими до власної історії, робити висновки з помилок розвитку. У цьому розрізі є повчальними всі розділи книги, написані полум’яно, гарячим авторським серцем. А конкретно щодо образів вождя чи поводирів нації, суспільства, як свідчить книга, краще вчасно проводити люстрації тих «героїв», «титанів» ще заживо, доки вони не накоїли нації лиха, а дослідникам і публіцистам писати про це тут і сьогодні, незважаючи на бар’єри і заборони під різними грифами секретності «приватного життя». Адже не завжди «большое видится на расстоянии…» Язви помітні уже при першій їх появі».

Автор книги Олександр Середюк, як письменник і дослідник, публіцист та історик, діє мужньо. Гострим словом він часто до болю і щему в душі подає не лише історичні факти, а як публіцист, заставляє читача задуматись над тим, чому це сталося. Активний і пристрасний патріот він здійснив своєрідний літературний подвиг, підготувавши

книгу про «злого генія» - ініціатора і натхненника кривавого терору та його послідовників, які принесли стільки горя українському народу. Читач, ввібравши в себе зміст сторінок цього видання, уже ніколи не буде заштореним і байдужим! Бо ,як не дивно, в країні є ще такі рупори пропаганди ленінізму, як райкоми, обкоми компартій, які мають свої видання, як «Радянська Волинь» – орган Волинського обкому Компартії України. У випуску №4 (923) від 24 січня 2013 р, вони у передовій статті закликають: «Читайте Леніна!» Анонімнмй автор пише: «Роботи В.І.Леніна –найпереконливіші уроки класової(!) боротьби».

Які ці уроки можна з першоджерел дізнаємось: «Саратов, Пейкесу. » «Тимчасово раджу призначити своїх начальників і розстрілювати змовників та нестійких нікого не питаючи і не допускаючи ідіотської тяганини» (В.І.Ленин. Тв.т.50.-с.165).

В травні 1922 року В.Ленін дає чергову вказівку виробити у Кримінальному кодексі принципове положення, яке б юридично мотивувало терор та його необхідність: «Суд должен не устранять терор,.. а обосновать и узаконить его принципиально, ясно, без фальши и без прикрас» (т.45.-с.196).

Вождь світового пролетаріату повчав: «Революційна диктатура пролетаріату є влада, завойована і підтримана насильством пролетаріату над буржуазією, влада не зв’язана ніякими законами» (твори, т.37,- с. 234).

Так що читайте, товариші, Леніна, обов’язково читайте!

Однин із присутніх зачитав рецензії Володимира Дмитрука, відомого волинського дослідника та історика та Івана Белебеху з Харкова, професора та публіциста:

« Заслуга автора полягає в тому, що він на численних документах та спогадах сучасників, відтворює захоплюючу і трагічну сторінку цієї героїчної боротьби, яка цінна, насамперед, історичною правдою, показує повну самопожертву українських патріотів у смертельному двобої з комуністичними поневолювачами ленінських опричників.

Праця Олександра Середюка містить великий фактичний матеріал, частина якого вперше введена в науковий обіг, а також використано доробок своїх попередників, тодішню пресу, що дозволило повніше відтворити природу репресивно-каральної системи та тоталітарного режиму після жовтневого перевороту, зокрема, на Україні.

Велику увагу автор приділяє з’ясуванню самої суті підступної і злочинної комуністичної моралі головного тирана Ульянова (Леніна), якого народ назвав Мефістофелем.

Книга написана простою мовою, гарно структурована. Вона буде добрим посібником для молоді, стане в пригоді науковцям та історикам, та усім тим, хто шукає Правду та Істину».

Книга містить документальні підтвердження злочинів, вчинених не лише Леніним, а й його наступниками. Написана доброю літературною мовою, з достатнім рівнем полум’яності та високим рівнем патріотичності.

Автор кваліфіковано і методично послідовно виклав негативні сторінки особистого життя Ульянова (бо позитивних у нього не було), який потім став Леніним, вдало зосередив увагу читача на важливих ідейних позиціях цього міжнародного злодія, і в такий спосіб сформував «обличчя» злого генія не тільки ХХ століття, а й усієї історії людства.

Автор звертає увагу читача про діяльність Леніна щодо України. І це дуже важливо, оскільки Україні він наніс найбільшої шкоди не лише сам, а й усі його послідовники після його смерті. Книга не тільки полум’яно, а й документально висвітлює події в Україні «ленінських часів». У ній викладено не лише факти наших втрат, але й своє авторське тлумачення політичних, військових, економічних подій, окремих видатних особистостей того часу.

-Книга Середюка «Злий геній – вождь тероризму» є своєчасна і цікава. В ній зібрані матеріали з багатьох різних джерел, що дає об’єктивну оцінку «вождю»,- наголошували учасники презентації.

У своїй книзі Олександр Середюк документально показує, що В.Ульянов (Ленін) був дійсним вождем «купки заїжджих єврейських гангстерів» і ідейним наставником грабежів не лише державних і церковних, а й приватних. Його гасло «Експроприація експропріаторів» (що означає «Грабуй награбоване») грунтувалася на повсюдному і безпощадному терорі.

«Будьте образцово беспощадны»,- вчив Ілліч своїх опричників. Це був дійснй вождь диктаторів, тиранів і терористів, кривавих катів і державних злочинців. «Попов расстреливать беспощадно и повсевместно и как можно больше», - наставляв цей «вождь». А далі – йшло за ланцюговою реакцією. Головний чекіст - Фелікс Дзержинський: «Для рострілу нам не потрібні ні докази, ні признання, ні підозри. Ми вважаємо за потрібне – і розстрілюємо. От і все!». Така суть «червоного терору» проти народу, якому лицемірно обіцяли добробут і процвітання.

Книга має важливе виховне значення для знешкодження патологічного фанатизму і брехні нинішніх комуністів і прихильників «русского мира».

Ця Правда витягнута із архівів та першоджерел самого «вождя», узагальнена і класифікована в розділах, переконливо розкриває справжнє обличчя теоретика і організатора жовтневого перевороту, червоного терору, перших концентраційних таборів (ГУЛАГів), масових репресій, голодоморів і війн.

ЧИТАЧАМ АДРЕСОВАНЕ ЗАСТЕРЕЖЕННЯ:

«Проте навіть негативний фактор цієї політичної біографії злого генія, тирана і диктатора, вождя тероризму ХХ століття вчить людство: необхідно бути завжди пильним. Вміти розрізняти зерно й полову. Не створювати собі кумира, як вчить Біблія. Таким чином, відкривши завісу до справжньої історії, давши змогу сучасникам переосмислити будівництво розвинутого соціалізму та комунізму, з чистого аркуша будувати нове суспільство, свою незалежну державу. Ми не повинні помилятися знову у виборі СВОЇХ ПРОРОКІВ, ПРОВІДНИКІВ!»(с.8).

Та дивує позиція «четвертої» та місцевої влади, які не спромоглися на таку важливу подію - презентацію історико-публіцистичної книги, хоч оголошення протягом тижня були не тільки розклеєні в місті Луцьку, а й передані у ЗМІ, як в електронній так і паперовій формі. Можливо, у них ще жевріє ностальгія за «світлим майбутнім» та спецпайками від парт босів із новими гаслами.

Так це влада, яка сама собі «режисер». А ось, де поділися націонал-патріотичні партії, що сповідують національні ідеї? Один лише керівник обласної парторганізації Республіканської партії Валентин Добрянський прийшов до Палацу культури з активом, але не наважився зайти до зали, щоб хоч послухати свого «патрона». З групою однодумців, вони стояли на вулиці біля будинку і жваво обговорювали наболілі питання, мов хазяйки на кухні.

Учасники презентації прийняли звернення до Прем’єр-Міністра України з проханням видати книгу багатотисячним тиражем. Книга Олександра Середюка – це ноу-хау в історичній публіцистиці,- сказав професор Валентин Малиновський. - Вона повинна стати підручником у школах і ВУЗах України, в кожні бібліотеці і українській родині.

«Ця книга принесла мені найбільше задоволення від прочитаних книг за останні роки»,- сказав у заключному слові Левко Лук’яненко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus