USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.85 9.95

Звання почесного громадянина для Фацевича назвали «авансом»

28 Липня 2015 17:33
Попри підтримку проекту рішення про присвоєння Олександру Фацевичу звання почесного громадянина Луцька члени постійної комісії міськради назвали таку відзнаку для молодого очільника столичної патрульної поліції «великим авансом».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури та мови 28 липня.

Секретар міськради Сергій Григоренко зазначив, що постать Олександра Фацевича є символічною – він етнічний росіянин за походженням, який став на захист України, у 28-річному віці керуючи ротою патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» брав участь у операціях під Іловайськом та Дебальцевим (звідки вивів без втрат підрозділ). Нещодавно він очолив патрульну поліцію Києва, сьогодні запустив проект поліції у Луцьку.

Своєю чергою, член комісії Григорій Пустовіт зауважив, що, окрім представників підрозділів міліції, варто звернути увагу на бійців Збройних Сил України, які проявляють героїзм на сході, «не роблячи селфі» та часто залишаючись невідомими співвітчизникам. Він порадив налагодити контакти з військовим командуванням, щоб такі люди залишилися у полі зору міської влади. З його слів, присвоєння звання почесного громадянина міста Олександру Фацевичу є величезним авансом, тож той повинен у майбутньому пам’ятати про те, що є одним із облич Луцька.

Сергій Григоренко зауважив, що, дізнавшись про таку ініціативу, Олександр Фацевич був шокований та сказав, що надто мало зробив у своєму житті для того, щоб бути відзначеним таким званням.

Григорій Пустовіт наголосив також, що за очільником столичної поліції стоїть Павло Боснюк, начальник ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, який формував Олександра Фацевича як офіцера, вкладаючи у нього чимало знань та досвіду.

Після обговорення члени комісії підтримали проект рішення про присвоєння Олександру Фацевичу звання почесного громадянина Луцька.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Голова департаменту патрульної поліції Києва МВС України Олександр Фацевич зізнався, що ініціатива від Луцької міської ради надати йому звання почесного громадянина Луцька стала цілковитою несподіванкою, хоч і приємно втішила.

Про це він заявив під час робочого візиту до обласного центру Волині разом із прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим та першим заступником міністра внутрішніх справ України Екою Згуладзе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
тю Показати IP 28 Липня 2015 17:47
той момент, коли і цирк приїхав, і клоуни остались....
До Пустовіта Показати IP 28 Липня 2015 18:00
Гріша! Знаю тебе 100 років. Хто б казав але про аванси не тобі казати. Партполітпрацівник до останньої краплини крові, тепер лідер Батьківщини.... Але ж була робота і у владі Луцька, було бездарне, нікчемне ГУБЕРНАТОРСТВО. Чого ж не проявив себе для лучан, ну хоть чимось, крім виправдовувань брата, що мав проблеми із законом у Рівному. Ех, Гріша-Гріша....
Луцьк Показати IP 28 Липня 2015 19:20
Я теж шокований як Фацевич. Яка несправедливість!
СПРАВЕДЛИВИЙ Показати IP 29 Липня 2015 01:41
НЕ РОБІТЬ З ЛЮДИНИ - ІДОЛА,САША ПЕРШИЙ РАЗ ПОЧУВ ,ЗДИВОВАНИЙ!ПОТІМ ЗБРЕХАВ, ЩО ПЕРШИЙ РАЗ ПОЧУВ.З ЧОГО ПОЧИНАЄТЬСЯ НОВА ПОЛІЦІЯ-БІДА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus