USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Аварійний корпус інтернату та недоутеплений садочок в програму НЕФКО не увійшли

24 Червня 2016 19:23
Пріоритетність вибору об’єктів для програми кредитування за кошти іноземних донорів та послідовність ремонту комунальних закладів Луцька залишає бажати кращого – до такого висновку дішли обранці громади Луцька. Прослухавши інформацію про майбутній кредит для ремонту бюджетних закладів, депутати міськради звернули увагу на те, що у місті єоб’єкти, які потребують першочергового ремонту, але до цього списку не включені.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міськради вчора, 23 червня.

Нагадаємо, кредит у сумі 10 мільйонів гривень для реалізації енергозберігаючих заходів у міській раді планують взяти в організації НЕФКО. До переліку закладів, роботи в яких проводитимуться за кошти кредиту, потрапили 8 бюджетних закладах Луцька: ДНЗ № 4, 13, 27, 31, гімназії № 21, спеціалізованих шкіл 1-3 ступенів № 1 та 16 та Палаці учнівської молоді. Планують здійснити ремонт покрівлі, заміну вікон, утеплення, реконструкцію та замну внутрішніх мереж теплопостачання, реконструкцію систем зовнішнього і внутрішнього освітлення, встановлення індивідуальних теплових пунктів. Кредит братимуть терміном на 5 років під 3%.

Депутат Олександр Кравченко, ознайомившись зі списком закладів, зауважив: третій корпус луцької школи-інтернату – аварійний, тож чи не варто було включити цей об’єкт у перелік, оскільки заклад може втратити цей корпус.

У відповідь перший заступник міського голови Тарас Яковлев пояснив, що об’єкти, на які мають витрачатися кошти НЕФКО, повинні відповідати певним критеріям. А згаданий корпус ще треба до цих критеріїв відремонтувати.

Але, як уточнив депутат Григорій Пустовіт, в міській раді не вчора і не тиждень тому дізналися про ці критерії, а кілька років тому. Тож, міська рада могла б за час підготовки до взяття кредиту (а це більше року) подумати над тим, щоб за кошти донорів ремонтували саме такі об’єкти, які потребують першочергових ремонтів.

Проте, погодилися депутати, змінити перелік об’єктів вже не можна. Як не можна туди й включити ДНЗ № 32. Зі слів депутата Бориса Смаля, половину приміщення цього дитсадка утеплили, а інша половина залишається не утепленою. Тож до того, наскільки послідовно міські чиновники виконують роботу, плануючи ремонти комунальних закладів – питання.

«Чи не варто було довести до завершення роботи в садочку, де їх розпочали, аніж починати все знову на іншому об’єкті?», - зауважив депутат.

Власне, під час комісії Тарас Яковлев так і не зміг повідомити, чи завершать цього року розпочату роботу з утеплення ДНЗ № 32.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанам Показати IP 24 Червня 2016 22:21
ой де укроп...))))))хай наведуть порядок...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus