USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Хто наведе лад на території луцької автостанції

1 Жовтня 2014 15:33
Луцький міськвиконком прийняв рішення Про дозвіл на розробку детального плану території, прилеглої до автостанції №1 в Луцьку.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 1 жовтня.

Відтак, договір про розроблення плану детальної забудови укладуть з ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій».

Нагадаємо, навести лад з кіосками на автостанції, розташованій на вулиці Конякіна, не можуть більше 10 років.

Адже свого часу на території автостанції встановили торгові кіоски. З тих пір двічі змінювалося українське законодавство, та розташування цих кіосків не приведене у відповідність до законів. Ці кіоски стоять на мережах, неодноразово їхнім власникам видавали приписи, та реакції не було.

Прокуратура міста, здійснюючи нагляд за дотриманням містобудівного законодавства, вже надіслала припис в управління архітектури. Воно, своєю чергою, подало пропозицію про знесення цих кіосків. Щоправда, розібратися, чия земля, де стоять кіоски, - доволі складно. Загалом це – комунальна власність. Територія, де розташована автостанція, передана у постійне користування. Земля, де є кіоски без жодних документів – комунальна. А ще там є приватна ділянка, вилучена згідно з рішенням суду.

Угоду про розробку ПДП планували спершу укласти з усіма підприємцями, і, зокрема з тим підприємцем, який через суд домігся права власності на землю, Геруном Ю.Є., « із залученням коштів вказаних суб’єктів господарювання».

Головний архітектор міста Леонід Герасимюк погодився, що нині ці підприємці користуються землею незаконно. Тож, кажуть члени міськвиконкому, вони можуть і відмовитися дати кошти на розробку детального планування.

«Не вірю, що підприємці виділять гроші на ПДП, де не буде їх місць», - додав міський голова Микола Романюк.

Той же підприємець Герун, який відсудив у міста землю на території автостанції, хотів взяти слово і сказав, що готовий платити. Та міський голова Микола Романюк цього не дозволив, відзначивши, що коли обговорюватимуть ПДП, тоді йому дадуть слово.

Відтак, члени міськвиконкому прийняли рішення укласти угоду про розроблення детального плану території, прилеглої до автостанції №1 в місті Луцьку з ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Нормальний Показати IP 1 Жовтня 2014 22:06
Та взагалі, перед входом кіоск на колесах всунули... Бардак.
а что Показати IP 1 Жовтня 2014 22:21
коментар було видалено
Анонім Показати IP 2 Жовтня 2014 03:57
Путiн приде - порядок наведе...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus