USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучани цілодобово чергують у дворі, аби завадити забудовнику

11 Липня 2016 19:50
Лучани влаштували цілодобове чергування на прибудинковій території, аби попередити незаконну, на їхню думку, забудову.

Про це стало відомо під час особистого прийому у Луцького міського голови Миколи Романюка сьогодні, 11 липня.

Так, мешканці будинків № 47, 53, 53а, що розташовані по проспекту Відродження, надзвичайно обурені спорудженням десятиповерхового торгово-офісного центру навпроти власних помешкань.
Нагадаємо, замість спорудження торгово-офісного центру з підземним паркінгом під вікнами багатоквартирного будинку мешканці проспекту Відродження вимагають засипати котлован на місці скандального будівництва. Зі слів лучан, наприкінці 2013 року на вказаній ділянці почали переносити кабелі, не попередивши їх про це. Відтоді місцеві мешканці почали піднімати питання про законність будівництва та збирати підписи проти забудови. Окрім того, містян обурює те, що житловий кооператив «Відродження» планує збудувати будинок на місці висадженої алеї 20-річчя Чорнобиля.

Натомість, під час засідання комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури і благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту і енергозбереження, що відбулося 21 червня 2016 року, мешканці проблемних будинків наголосили, що будівництво, яке триває між їхніми багатоповерхівками, «не відповідає цільовому призначенню».

«Під час перемовин забудовник зухвало з нами розмовляє. Тим часом, це - наші будинки, ми купували у них квартири, а тепер перед нашими вікнами хочуть звести десятиповерхівку, абсолютно не дотримуючись масштабів. Дерева, які ми висаджували, зрізають. Ми не такі вже й неосвічені, знаємо, що під вікнами прибудинкова територія повинна бути не меншою 23-х метрів, а в нас залишилось лише 12,5 метра», - обурюються лучани.
До слова, як пояснили люди, які прийшли на прийом до мера, у «гарячі» 90-ті на місці, де хочуть збудувати скандальний торговий центр, хотіли звести дитячий спортивний клуб, однак, зважаючи на «важкі часи», задум так і залишився задумом.

«Грошей не було, тож збудувати клуб не вдалося. Лишилася вільна земельна ділянка, яку й продали на аукціоні, а згодом приватизували», - пояснюють суть проблеми мешканці.

Як стало відомо під час зустрічі, аби знайти компроміс у вирішенні спірного питання, містяни звернулись до управління архітектури Луцької міської ради, щоб компетентні органи надали усю необхідну проектну документацію задля встановлення законності проекту.

Вислухавши проблему, Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що міськрада не рекомендує продовжувати будівельні роботи, допоки не з'ясує, чи законне таке будівництво. Відтак, відповідний лист із зверненням відправили забудовнику.

А поки усі учасники конфлікту намагаються віднайти «золоту середину» у вирішенні проблеми, місцеві мешканці влаштували цілодобове чергування на місці, де ось-ось повинне стартувати будівництво.

«Уже хотіли встановити паркан, але ми не дали. І не дамо», - кажуть вони.

Нагадаємо, подібна ситуація трапилась у Луцьку на проспекті Молоді, 10, коли мешканці прилеглих будинків дізналися про початок будівництва. Тоді міська рада просто відмахнулася від лучан, відповівши, що все перевірять. Натомість, тепер там вже спалахнув чималий скандал, який досі не можуть врегулювати служби і орган місцевого самоврядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
? Показати IP 11 Липня 2016 20:54
Все схвачено,за все заплачено? Где "борец за справедливость"?
Лотер Показати IP 11 Липня 2016 21:46
Що значить,поки міська рада не з'ясує чи законне будівництво? Це робиться,максимум 5-ть хвилин,за умови,що усі працівники ради на зв'язку і на своїх робочих місцях
Лучанин_ Показати IP 11 Липня 2016 22:23
А що, в міськраді юристи дійсно такі недолугі? Коли на посадах спеціалісти будуть?
Лютеру Показати IP 11 Липня 2016 22:44
В міськраді морозяться
іі Показати IP 11 Липня 2016 22:59
р
Лучанка Показати IP 11 Липня 2016 23:31
риторика статті м'яко кажучи дивує! Що значить'чергують у дворі, аби завадити будівництву'????!!!!!! На чужій земельній ділянці чергують? пряме втручання в чиюсь господарську діяльність здійснюють? Чи як???!!! І це все з мовчазної згоди місцевих посадовців які замість того щоб людям пояснити що розбудова міста - це рух вперед цей фарс підтримують (задля піару дешевого звісно). Люди - йдіть краще працюйте, з рідними час проводьте, щось своє пробуйте робити, а не на чужому чергуйте!!!
Яся до Лучанка Показати IP 12 Липня 2016 01:20
Ви лучанка завжди брэдітє
КУМ Показати IP 12 Липня 2016 09:05
Закон і тільки Закон.Молодці.Відстоюйте своє право до кінця.Тільки все оформляйте документально і по Закону.
Алекс Показати IP 18 Серпня 2016 19:18
і як з такими людьми можна розвиватись ! якшо вам мішають люди тоді вам в лісі потрібно жити а не в місті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus