USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку призупинили скандальне будівництво по проспекту Відродження

5 Серпня 2016 14:33
Лучани, жителі будинків по проспекту Відродження 47 та 53а домоглися у міської ради скасування декларації про початок будівництва багатоповерхівки на території в 15 м.кв, яка знаходиться впритул до їхніх будинків. Підприємство, яке розробляло проектну документацію на цей проект, оштрафували на 130 тисяч гривень.

Про це стало відомо 05 серпня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Нагадаємо, мешканці будинків № 47, 53а, що розташовані по проспекту Відродження, надзвичайно обурені спорудженням десятиповерхового торгово-офісного центру навпроти власних помешкань. Люди висловлювали своє обурення стосовно дій забудовника бунтом та цілодобовими чергуваннями біля забудови. Відтоді місцеві мешканці почали піднімати питання про законність будівництва та збирати підписи проти забудови.

Врешті, під тиском жителів, депутати луцької міської ради прийняли рішення перевірити законність будівництва, аби відшукати відповіді на питання лучан. Інспекцію скандальної забудови по проспекту Відродження 47 та 53а доручили відділу архітектурно-будівельного контролю держархбудконтролю при Луцькій міській раді.

Начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю Юрій Маслюк зачитав результати перевірки, та офіційно повідомив про рішення призупинити будівельні роботи по проспекту Відродження 47 та 53а
«Декларація скасована, будівництво не може продовжуватись. ПП «Спецпроект», яке розробило проектну документацію для забудовника з порушеннями чинного законодавства оштрафовано на 130 тисяч гривень. Якщо забудовник не згоден і хоче продовжити будівництво, він повинен розробити новий проект та подати нову декларацію. Або ж, оскаржувати рішення в суді», – підсумував Юрій Маслюк.

Сьогодні на засідання комісії прийшло понад два десятки мешканців проспекту Відродження 47 та 53а.
Цікаво, що головного архітектора міста Леоніда Герасимюка на слуханні проблемного питання по Відродженню 47 та 53а не було.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олесь Показати IP 5 Серпня 2016 16:00
еНе той вже Бідзіля. Розміняв свій авторитет на некомпетенцію своєї дочки. Не можна АРХІТЕКТОРУ лобіювати неархітектурні проекти. Навіть, якщо дочка любить гроші... І "промінь"- в цьому ж списку. Комерція. Застуженого архітектора.
лана Показати IP 5 Серпня 2016 21:13
хотіла б подивитися на яких курячих ніжках цей десятиповерховий будинок стояв би на 15 кв. метрах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus