USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині завершать створення цифрових карт міст та районів

7 Серпня 2015 14:21
Виготовити докладні цифрові карти Луцька та Ковеля планують, залучивши кошти обласного бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 7 серпня.

Як повідомив заступник начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Микола Томчук, без містобудівної документації на цифровій основі будь-які питання щодо виділення земель для містобудівних потреб заборонені відповідно до нового законодавства. Програму створення планувальної документації розробили у 2011 році, а почала реалізовуватися вона лише у 2013 році через нестачу коштів.

Протягом 2013-2014 років у рамках програми виготовили цифрові карти для всіх районів Волині на новій топографічній основі, як того вимагає законодавство. Залишилося завершити роботи щодо Ковеля та Володимира-Волинського, де до цього року не було зроблено аерофотозйомки. Програму планували завершити торік, але це не вдалося через те, що райони не могли знайти коштів на завершення схем планування. Відтак, депутатам пропонують продовжити термін дії програми до 2016 року.

На 2015 рік за рахунок обласного бюджету на умовах співфінансування (50 на 50) просять передбачити 941,2 тисячі гривень на проведення аерофотозйомки і створення цифрової карти масштабом 1:2000 для міст обласного значення Луцька і Ковеля, 290 тисяч - на розробку схем планування прикордонних територій (Володимир-Волинський та Любомльський райони), та за рахунок місцевих бюджетів 3 мільйони на співфінансування вищевказаних робіт і на завершення розробки схем планування територій адміністративних районів. На 2016 рік хочуть передбачити 1,121 мільйона гривень на завершення розробки схем планування територій адміністративних районів.

Йшлося і про іншу програму – щодо створення та впровадження містобудівного кадастру Волині. Згідно з попередніми розрахунками, для виконання передбачених програмою завдань загалом необхідно 23,015 мільйона гривень, у тому числі 1,73 мільйона гривень - з обласного бюджету, а також 21,285 мільйона гривень - з районних та міських бюджетів. Для того, щоб запустити її в дію, зі слів Миколи Томчука, потрібно на обласному та районному рівнях створити сервери. Обласний сервер повинен бути триступеневим: у захищеній частині будуть зберігатися секретні матеріали, у другій частині зберігатиметься інформація для роботи між управліннями кадастру, у третій – доступні для всіх матеріали щодо земельних ділянок, розташування на них будівель та вільних ділянок, детальні схеми територій тощо.

Члени комісії підтримали проект рішення про зміни до Регіональної програми розроблення планувальної документації в області на 2011-2013 роки та проект Регіональної цільової програми створення та впровадження містобудівного кадастру на 2015-17 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Anonymous Показати IP 7 Серпня 2015 16:55
А потім райони "перекроять", і знову пару лям буде успішно освоєно! По новому!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus