USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Навколо обласної стоматполіклініки – конфлікт через ремонтні роботи

22 Лютого 2016 12:55
Перешкоджання доступу до комунікацій у підвальному приміщенні та начебто незаконні будівельні і ремонтні роботи: мешканці будинку, що перебуває у комунальній власності, звинувачують керівництво Волинської обласної стоматологічної поліклініки.

Про це йшлося під час виїзного засідання тимчасової комісії обласної ради з питань перевірки підприємств, установ та організацій обласної комунальної власності 22 лютого.

Депутати оглянули приміщення Волинської обласної стоматологічної поліклініки, що по проспекту Відродження, 51. Зустріч стосувалася вирішення конфліктної ситуації, що виникла в зв'язку з будівництвом рентгенкабінету стоматполіклініки.

Мешканці квартир, що розташовані у будинку, звернулися до голови обласної ради Ігоря Палиці щодо незаконних, на їхню думку, ремонтних робіт у підвальних приміщеннях (де проходять комунікації), що можуть нести загрозу будинку. Мешканці стверджують, що керівник закладу не допускає їх до комунікацій.

Головний лікар Волинської обласної стоматологічної Ігор Дворко зазначив, що раніше приміщення було занедбаним, у підвалах ночували безхатьки. Будівля перебувала на балансі обласного училища культури та мистецтв. Рішенням голови облради у 2007 році його передали на баланс та у користування обласної стоматполіклініки. Колишній блок побутового обслуговування не був житловим приміщенням, тож, на думку головного лікаря, поселяти людей у будівлі не мали права.

Мешканці заселилися сюди ще до передачі будівлі на баланс стоматполіклініці. Директор обласного училища культури та мистецтв, мовляв, своїм наказом, без узгодження з облрадою, поселив в нежитлові приміщення працівників галузі культури у 2003-2004 роках. Так, приміщення площею 90 метрів квадратних надали людині, яка не мешкала у Луцьку. З його слів, нові мешканці розпочали ремонтні роботи у себе лише тоді, коли дізналися, що приміщення передали обласній стоматполіклініці. Оскільки в приміщеннях були зареєстровані малолітні діти, нових мешканців поліклініка не могла виселити. Це питання можна було вирішити тільки у судовому порядку. Тоді комісія облради рекомендувала виселити незаконно поселених мешканців. Втім, суд поліклініка програла, а Ігор Дворко стверджує, що для збереження приміщення за стоматполіклінікою йому пропонували сплатити 5 тисяч доларів.
Голова тимчасової комісії Вячеслав Рубльов просив надати документи, що надають право здійснювати роботи у підвальному приміщенні. Ігор Дворко продемонстрував проектно-кошторисну документацію на реконструкцію приміщення та добудову третього поверху. Планували спорудити шатровий дах та відкрити нове відділення. У підвальному приміщенні планують створити рентгенкабінет (він розташовуватиметься, як наголосив головний лікар, не під квартирами). Відкриття кабінету створить 6 нових робочих місць. Окрім цього, у інших приміщеннях закладу планують відкрити три кабінети дитячого відділення поліклініки.
Головний лікар розповів, що не забороняв мешканцям у доступі до комунікацій, що проходять підвальним приміщенням. Так, коли нещодавно забилася каналізація, він допустив працівників для вирішення проблеми. Водночас, він наголосив, що мешканці не є власниками підвального приміщення, воно належить обласній громаді.

Наразі, з його слів, у підвалі здійснюють косметичний ремонт власними силами. Реконструкція, мовляв, здійснювалася у 2008 році. На думку головного лікаря, «люди, які вкрали в держави 90 метрів квадратних нежитлових приміщень, хочуть вкрасти ще й підвальне приміщення». Він зазначив, що якщо обласна рада ухвалить рішення про передачу приміщень мешканцям, він готовий піти зі своєї посади.

Своєю чергою, мешканець будинку Олег Олексюк зауважив, що головний лікар не має декларації про початок будівельних робіт. З його слів, у підвальному приміщенні постійно тривають роботи, звідти вивозять землю та здійснюють його поглиблення, планують облаштувати додатковий вхід, тож мешканці хочуть дізнатися про наявність всіх необхідних дозвільних документів. Також вони вимагають вільного доступу до комунікацій у підвальному приміщенні, які, на їхню думку, є власністю ОСББ, яке зараз створюють. Держархбудконтроль вже накладав штраф на обласну стоматполіклініку.
Ігор Дворко наголосив, що захищає майно обласної громади та прагне, щоб поліклініка стала однією з найкращих в Україні (йдеться про дитячу стоматологію, лікування під наркозом та освіту для інтернів). Він відзначив, що роботи здійснює не для себе, а заради громади. Дійти згоди з мешканцями квартир він не може, тому що є балансоутримувачем, а не власником майна.

Вислухавши аргументи обох сторін конфлікту, Вячеслав Рубльов зауважив, що конфлікт з громадянами щодо спільних комунікацій керівнику комунального підприємства варто було вирішувати на місці. Оцінку законності будівельних робіт депутати дадуть після засідання комісії, вивчивши усі документи. На його думку, мешканці та керівник комунального підприємства повинні вести між собою діалог та знайти порозуміння щодо спільних мереж. Керівника закладу запросять на наступне засідання комісії, після чого комісія підготує звіт щодо цього конфлікту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
ДУМАЙТЕ ГОЛОВОЮ Показати IP 22 Лютого 2016 13:16
Мало того що люди віджали приміщення обласної громади,так щей хочуть прихватизувати комункіації щоб шантажувати поліклініку.Окрім того мешканець промовчав,але він свтоврює ОСББ для того щоб прихватизувати підвал....в якому має бує бути поліклініка.Відбираючи приміщення для майбутньої полікліінки та інженерніі мережі він думає про ГРОМАДУ!!??))))ВІджимаючи власність та скаргами закидаючи всі органи він заради власної НАЖИВИ обмежує цілу область в існуванні майбутнього відділення...а розмови про бажає повна фігня яка протилежна намірам та діям ЗАЖИРІВШОГО ПРИХВАТИЗАТОРА,,,
нехай знають усі до ДУМАЙТЕ ГОЛОВОЮ Показати IP 22 Лютого 2016 15:29
я знаю це питання .хапуга цей стоматолог Дворко, там є чотири квартири ,одну з яких купив сам ГОЛОВНИЙ ЛІКАР ОБЛАСНОЇ СТОМАТ ПОЛІКЛІНІКИ - дворко . якщо він за правду то навіщо купував ??????
Та ти шо до нехай знають усі Показати IP 23 Лютого 2016 21:21
Там це де? В підвалі є 4 квартири? Ремонт робиться в підвалі, де там взялися 4 кв? З іншого боку від парадного входу поліклініки є квартира, в якій живуть люди і ніхто там ніяких робіт не виконує, всі ремонтні роботи лише у підвальному приміщенні. Досить тут плітки розпускати, почули дзвін - не знаєте де він!
медики Показати IP 22 Лютого 2016 13:21
ремонтні роботи треба узаконити,але без шкоди для мешканців.Самовільні добудови різних барів і кафешок майже ніхто не контролює, а тут комісію прислали. Медики добру справу роблять, то поможіть їм,якщо знаєте як , а не блокуйте.
У вас все законно до медики Показати IP 22 Лютого 2016 14:28
який дозвіл на проведення будівельних робіт!??? непотрібнот ніяких дозволів, оскільки балансоутримувач робить ремонт в приміщенні на який ЖОДНИХ дозвільних документів непотрібно...А перед початком реконструкції отримає декларацію
ольга Показати IP 22 Лютого 2016 13:29
Ніколи не чула про існування такої поліклініки! Які там лікарі приймають? Лікують чи протезують?
місцевий до ольга Показати IP 22 Лютого 2016 13:57
і лікують і протезують. якісно і недорого. рекомендую.
місцевий Показати IP 22 Лютого 2016 14:01
навколо декілька гуртожитків - так туди окрему комісію прислати потрібно. будівлі, приміщення, не призначені для проживання, віддали під квартири "бездомним", що мають приватні будинки, а дехто і маєтки.
Лучанка Показати IP 22 Лютого 2016 14:07
Знаю я того Ігоря Дворка – це ще той "пацріот". Як копнути глибше – багато чого повилазить наружу!
Лучанка Показати IP 22 Лютого 2016 14:21
І я знаю І.Л. Дворка, дуже порядна і добра людина, у нас як завжди хто робить і старається для людей, то потрібно "з’їсти", колектив чудовий, лікувала сама зуби.
Анна Показати IP 22 Лютого 2016 14:58
Для громади за кошти платний прийом!!!
Лучанка до Анна Показати IP 22 Лютого 2016 20:18
А де ви бачили безкоштовну стоматолгію?!
Знаюча Показати IP 22 Лютого 2016 20:03
От я щойно прийшла з обласної стоматполіклініки. Поліклініка супер,колектив прекрасний,там порядок,лікарі гарно відносяться до своїх пацієнтів, ціна помірна, так що ніяких лишніх балачок. А от дійсно як в такому приміщенні опинились жильці- невідомо. Це Панасюк продав гуртожиток з патрохами ще й заліз в поліклініку. Всі люди .які там проживають платили за гуртожиток по 5-7 тис. баксів Це точно. А взагалі яке відношення має до гуртожитку,чи до культури той Олексюк? ладно Мосіюк. Смішно трохи.
Вчителька Показати IP 22 Лютого 2016 20:05
Зна. Ігоря Любомировича, як прекрасну людину,і син гарний майстер своєї справи. Дуже хороші лікарі. А хто пише грязь, це просто заздрісники! Полопаєте скоро!
Лучанин Показати IP 22 Лютого 2016 20:07
Курника без введення в експлуатацію неможна запустити а тут лікують зуби "всій області ніби безкоштовно" і ніхто не помічає,
Люда Показати IP 22 Лютого 2016 20:49
Рубльов рулить, найшли знатака справи де треба когось з'їсти він там перший. Пішов по лікарнях посади вибивати хай краще займеться корисним. Нічого доброго лдля людей не зробив примазався до голови ради
Архітектор Показати IP 22 Лютого 2016 21:54
Оцінку незаконності вже дала інспекція держбудконтролю. Згідно із ч.8 ст.39 закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" експлуатація будівель не зданих в експлуатацію забороняється.Крім цього, згідно із роз"ясненням Конституційного суду, підвал є спільною сумісною власністю усіх співвласників будинку. Тому, якщо ми живемо в цивілізованій державі, про функціонування так званої поліклініки не може бути мови.
саме так Показати IP 22 Лютого 2016 22:31
Так там дуже дешево .коротка коштує в за в від Караїма О 1000грн а з плечовою масою-1050.От як на Суворова -600 і без понтів .
упс до саме так Показати IP 23 Лютого 2016 07:24
На суворова-500
Анонім Показати IP 23 Лютого 2016 09:45
На суворова взагалі всім і все безкоштовно роблять
Вова до Анонім Показати IP 23 Лютого 2016 21:15
"На суворова взагалі всім і все безкоштовно роблять"? - це відколи? Якщо всі лікарі "сидять" на місячних планах (11000 грн терапевт,як для прикладу) то про яке безкоштовне лікування тут пишите?! це перше. А по-друге, коронка на суворова 550грн, але там, як починають рахувати за відбитки, за цементування і т.д. то виходить 700-800грн. Та й ціна коронки залежить ще й від якості її виконання, а саме кількості нашарувань кераміки, тому не треба одразу кидатись в крайності, що тут 1000 а там 550. А про безкоштовну медицину - то дякую, що підняли настрій, хоч посміявся!
до всіх Показати IP 23 Лютого 2016 21:35
Високі ціни -бо це ж обласна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus