USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Питання забудови кварталу Конякіна-Гордіюк вирішили

25 Лютого 2015 19:00
Депутати міськради затвердили детальний план території району вулиць Конякіна-Гордіюк.

Відповідне рішення депутати підтримали під час чергової 71 сесії міськради.

Нагадаємо, в місті вже довгий час точаться суперечки між мешканцями мікрорайону та підприємством ЛДБК. Так, лучани виступали проти забудови, оскільки там буде знищений стадіон і зелена зона.

ЧИТАТИ ЩЕ: «БОЇ» ЗА ЛУЦЬКУ ЗЕМЛЮ

Власне, забудовник і лучани декілька разів зустрічалися. Були запропоновані 4 варіанти забудови. Для вирішення цього питання збиралася погоджувальна рада, яка визначила низку зауважень мешканців.

Відтак, депутатам представили варіант забудови під час засідань депутатських комісій.

З проекту ліквідували одну мийку. Буде там спортивне ядро із футбольним полем, спортивні майданчики, інші споруди спортивно-громадського призначення. Цей проект передбачає і паркінг, і дошкільний навчальний заклад на 240 місць. Варто зауважити, що люди просили зберегти стадіон, але це прохання повністю унеможливить будівництво, тому побажання не враховане.

Крім того, забудовник написав листа, у якому пообіцяв виділити 11 квартир родинам загиблих в зоні АТО лучан та ветеранам-афганцям, а депутати попросили гарантійний лист з цього приводу.

Тож, депутати під час сесії прийняли рішення на користь забудовника під час сесії вже без обговорень. Однак до зали прийшли й декілька лучан, які хотіли висловитися. І хоч вони піднімали руку, слова їм не надали, ймовірно, не помітивши.

Відтепер забудовник вже може брати містобудівні умови, розпочинати передпроектні роботи, готувати проект і починати будівництво.





ЧИТАТИ ЩЕ: ЗАБУДОВА НА 40-МУ: «ШАНХАЙ» ЧИ РОЗВИТОК МІКРОРАЙОНУ?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
дідо Показати IP 25 Лютого 2015 19:02
Бабло завжди перемагає.Не буде ніяких футполів, а буде трущоба багатоповерхівка напічкана бутіками.
Олесь до дідо Показати IP 26 Лютого 2015 08:59
Ви праві. бабло перемогло.Ці дії буратіно-мера були мною прогнозовані. За все заплачено!!! Громада для нього- ніщо. Комсомолець "зробив висновки..."_І -???? вайман купив місто...... А коля знов в мери пнеться.. Вайман проплатиь кампанію? Але голосувати будемо МИ.....
123 Показати IP 25 Лютого 2015 19:18
локшина на українські вуха!!!!!!!!!!!
40 квартал Показати IP 25 Лютого 2015 19:46
Це не справедливо і Вайману не рекомендуєм вкидати далі гроші будівництво ми недозволим
вк до 40 квартал Показати IP 25 Лютого 2015 19:52
Що ви зробите. ... Он в центрі будівництво на місці скверу біля історичного корпусу йде повним ходом, буцім-то будуються гуртожитки неіснуючого і не потрібного гуманітарного інституту.....
Із 49-го до вк Показати IP 25 Лютого 2015 21:14
Не рівняйте центр із 40-им. Не той формат.Хоче Вайман позмагатись, хай ще раз попробує. Першого разу тільки паркан спалили. Цього разу буде веселіше. Не вірите побачите.
житель Луцька Показати IP 25 Лютого 2015 19:48
Продажні тварюки ця міська рада. Як говорив один чоловік "..... і буде нашае місто все гавніше і гавніше.....". Одним словом отримані хабарі треба вадпрацювати. А на думку людей району і решту людей які приходили відпочивати в парк міській раді наплювати.....
місцевий до житель Луцька Показати IP 25 Лютого 2015 20:09
з цього парку "відпочивальники" зробили гадюшник, хоча стадіон шкода звичайно.
луцьк Показати IP 25 Лютого 2015 20:37
Одних козлів поміняли інші. Вч ому різниця між ними? Ну да зато долар тепер по 35грн, і повна свобода.
тарас Показати IP 25 Лютого 2015 21:03
наші обранці просто за "дарма" передали гектари вайману на розбудову ЛДБК.яке як завжди будує за інвесторські кошти та продає квартири, а що з цього отримує громада міста??? 0!!!а земля громади коштує мільйони. ДОВІДКА: ЗЕМЕЛЬНИЙ КОДЕКС Стаття 134. Обов'язковість продажу земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них на конкурентних засадах (земельних торгах):Земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис), у тому числі з розташованими на них об'єктами нерухомого майна державної або комунальної власності, підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах), крім випадків, встановлених частиною другою цієї статті. 2. Не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі: надання земельних ділянок в оренду для реконструкції кварталів застарілої забудови, для будівництва соціального та доступного житла, якщо конкурс на його будівництво вже проведено; ОСЬ ЯКА ПРОСТА СХЕМА ПРИХВАТИЗАЦІЇ ЗЕМЕЛЬ ГРОМАДИ задарма.
тарас Показати IP 25 Лютого 2015 21:06
цікаво чи міняли цільове призначення цієї ділянки колись.?якщо так то у жителів гордіюк є шанс визнити рішення міськради нечинними.
Віталій Показати IP 25 Лютого 2015 21:13
Залишається народу відстоювати свої права самотужки доступними засобами - коктейлі Молотова, рогачки, але багато вже й з АТО дещо попривозили, мабуть так?... - У всьому світі будують маленькі стадіончики, подивіться на Лондон, у кожному районі сквер і поле - а у нас - кам'яні джунглі... Не здавайтеся!
А Показати IP 25 Лютого 2015 21:26
А де наша доблесна прокуратура, обласного на ДМБ проважає чи квартири в українця ваймана вибирає для своїх 15-16 річних дітей. щоб в них життя починалось з власної нової квартири. А ви скачіть і мітингуйте, скільки влізе, поки не надоїсть, але тихенько...
111 Показати IP 25 Лютого 2015 22:49
Вайман це швирок побачите
Василь Показати IP 26 Лютого 2015 09:02
Будувати однозначно не дамо, горів паркан а тепер буде горіти і техніка. Як були корупціонери такі і лишилисі при владі. Треба терміново міняти . Громада висловилася однозначно проти забудови, при цьому Романюк був в курсі.
житель луцька до Василь Показати IP 26 Лютого 2015 11:22
романюк також там в долі, бо він підписував продовження контракту з вайманом, одним словом владі можна все а людям нічого,
тактак до Василь Показати IP 26 Лютого 2015 15:28
А що ви взагалі у свому житті побудували, посадили, виростили...??? Диванна партія гов...тів!!!:)
Знаючий Показати IP 26 Лютого 2015 15:03
" 8. Детальний план території у межах населеного пункту розглядається і затверджується виконавчим органом сільської, селищної, міської ради протягом 30 днів з дня його подання" до чого тут сесія???
Лучанка Показати IP 26 Лютого 2015 15:15
коментар було видалено
анти-троль Показати IP 26 Лютого 2015 15:26
Читати навчиться спочатку!!! Депутати затвердили!!! До чого тут Романюк? Це обранці голосували кого ВИ обирали!!! Так що ви не в тему боти анти-Романюкової пропаганди!!! Романюк не ідеальний, але і ви навчиться відрізняти і розуміти що до чого!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus