USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У луцькому заповіднику не знають, кому належить земля в Старому місті

26 Травня 2015 16:16
В історичній частині міста є чимало ділянок, де давно треба навести лад. Та в заповіднику навіть не володіють достовірною інформацією, про власність чи оренду окремих ділянок.

Про це стало відомо під час виїзного засідання комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму сьогодні, 26 травня.

Нагадаємо, біля будинку Косачів на вулиці Кафедральна, 13 вже тривалий час стоїть ділянка, яку виділили під забудову, але вже три роки роботи не пішли далі археологічних розкопок. Тож старі підземелля, які виявили, руйнуються.

Як з’ясувалося, цей об’єкт – чи не єдиний в Старому місті, де вся документація від дозволів до коригування проекту відповідає законодавству щодо охорони історико-культурної спадщини. Натомість про решту подібних ділянок такого не скажеш.

Так, директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький розповів, що на території заповідника є об’єкти, які аж «просяться», аби їх привели до ладу. Та достовірної інформації про форму власності в заповіднику не мають.

Відтак, депутати вирішили витребувати наявні документи в земельного управління міськради на такі ділянки, аби розібратися, в чиїй власності ці ділянки, чи вони перебувають в оренді, чи вони взагалі нічиї.

Зокрема, під час одного із засідань депутати розглянуть документи, які є в земельному управлінні на ділянки за адресою Кафедральна, 10, 19, 21; Драгоманова, 17, Плитниця, 7, аби з’ясувати, що можна зробити для приведення цих ділянок в пристойний вигляд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонімус Показати IP 26 Травня 2015 21:04
цю новину треба було назвати РОЗВИТОК ТУРИЗМУ В ЛУЦЬКУ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus