USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку ініціюють проект закону, аби зменшити земельну плату

26 Листопада 2014 15:45
Депутати Луцької міської ради звернуться до Кабінету Міністрів щодо зменшення розміру орендної плати за землю.

Про це під час засідання 66-ї сесії Луцькради повідомив начальник управління землеустрою Сергій Шабала.

З його слів, у старому податковому кодексі була норма сплати податку на оренду землі у розмірі 0,09 %.

«У той час, коли, зважаючи на події на Сході країни, запровадили антикризові заходи, до кодексу внесли певні зміни. Однак, тоді ніхто не звернув увагу на нововведення, тож звичайних громадян, з їх городиками та червоними лініями, прирівняли до комерційних структур, збільшивши їм плату за оренду землі на 30 %», - каже Сергій Шабала.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що громадянам, які використовують земельні ділянки для обслуговування житлових будинків, майже у 30 разів збільшили земельну плату. Хто платив 90 гривень, відтепер платить майже 3 тисячі в рік. Уже не кажучи про тих, чиї наділи знаходяться у державному історико-культурному заповіднику «Старе місто». До прикладу, раніше за 3 сотки землі ці люди платили 200 гривень у рік, тоді як тепер сплачують 6 тисяч.

Свого часу члени профільної комісії проголосували за нову ініціативу - проект закону, який дозволить внести зміни і змінити орендну плату за землю хоча б пенсіонерам та соціально незахищеним категоріям населення.

Тож і сьогодні обранці громади вирішили підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus