USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку за борги продовжать реалізувати житло

7 Жовтня 2016 16:52
Луцький міський голова пригрозив лучанам, які не платять за комунальні послуги, що вони можуть позбутися своїх квартир.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 7 жовтня.

Так, Микола Романюк зауважив: борги населення перед ДКП «Луцьктепло» сягає 27 мільйонів гривень. Підприємство, своєю чергою, не має чим розрахуватися за борги перед «Волиньгазом». Напередодні опалювального сезону з міського бюджету мусили виділити 3 мільйони гривень на погашення боргу за транспортування газу. Тому він попередив, що з боржниками продовжать жорсткі методи боротьби.

«Часто власники здають в оренду квартири, а за тепло не платять. А чому пенсіонери шукають останні гроші, щоб заплатити за комуналку. Будуть реалізовувати житло боржників - борги потрібно погашати. Живуть у двокімнатній і не платять – хай міняють на однокімнатну», - підсумував він.

До слова, днями, під час засідання уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що українців не будуть виселяти з власного житла за борги по житлово-комунальним послугам.

«Я хочу підкреслити, що сьогодні в Україні ніхто, ні в кого через несплату комунальних послуг не забирає квартири. А якщо хтось дозволить собі протягнути свої брудні руки до українських громадян, які живуть у своїх будинках, використовуючи борги за житлово-комунальні послуги, ми цим брудним рукам, як уряд України, дамо, і захистимо кожну українську родину», - переконував глава Уряду.

Нагадаємо, у Луцьку продали двокімнатну квартиру, мешканці якої заборгували за комунальні послуги, на організованому виконавчою службою аукціоні, більше, ніж за 400 тисяч гривень.

Як повідомив заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Сергій Харченко під час зустрічі з представниками ЗМІ 6 жовтня, боржник, чию квартиру продали, досі не забрав залишків коштів від реалізованого майна. Крім того, боржник досі мешкає у проданій квартирі. З його слів, залишкові кошти можуть перебувати на рахунку виконавчої служби не більше року. Якщо їх не забере власник, вони будуть перераховані у міський бюджет. А виселення вже колишніх власників реалізованої квартири буде згідно з рішенням суду, якщо, звісно, таке рішення буде.

Також Сергій Харченко повідомив, що виконавча служба вже уповноважена реалізувати і земельні ділянки за борги за комунальні послуги, щоправда, не йдеться про землі сільськогосподарського призначення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
осбб Біном Показати IP 7 Жовтня 2016 17:02
У нас борг майже міліон , а нам пофіг.
Бом до осбб Біном Показати IP 7 Жовтня 2016 17:13
І прааильно. Пішли вони усі.
все йде по плану до осбб Біном Показати IP 7 Жовтня 2016 18:01
не кажіть гоп...
34 до осбб Біном Показати IP 8 Жовтня 2016 08:08
Нашому меру чхати що говорить Гройсман, він сам собі влада
дідо Показати IP 7 Жовтня 2016 18:31
Боржник - це злодій, який заліз у кишеню сусіда. Неможеш утримувати квартиру- продай та орендуй житло. Більшість боржників можуть заплатити, а реально бідним допоможе соцзабез.
Ага до дідо Показати IP 7 Жовтня 2016 19:17
Орендувати ще дорожче бо приходиться крім оренди ще й комунальні платити!
Дідо Показати IP 7 Жовтня 2016 19:19
Ромвнюк у совоіх синів забери то що ти накрав у міста і продай за борги.
Богдан Сташинський Показати IP 7 Жовтня 2016 19:45
Браво Романюк !!! Тільки це треба було починати робити раніше. Хто неспроможний утримувати житло - переходь у підмінний фонд без комунальних зручностей. Усі довольни усі смеються ....
Клава Показати IP 7 Жовтня 2016 19:58
У Беларусі саме таким методом підняли дисципліну комунальних платежів населення. Там не виганяли на вулицю з ковдрою, але відселяли в приміщення за яке спроможній платити - колодязь, дрова нарубав, грубку натопив і дякую Батьківщині !!!!
кум Показати IP 7 Жовтня 2016 20:14
Ну і маразм.Забрали у сироти квартиру і ніби продали.Яковлев "пишайся", і**от.Немає оплати за послуги-відключайте і все.А приватна власність недоторканна(Конституція України).Згоден з Гройманенком.Монополісти тільки і чекають як гієни.Дулю з маком,а не квартири.Не плачу за послуги-відключай.Не можеш,як це зробити-це не проблема боржника.
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2016 23:46
То ж прем'єр міністр наголосив на тому, що квартири ні в кого не забиратимуть!!!з нашими зарплата ми не реально оплачувати комуналку. Мені жаль пенсіонерів
Лучанин до Анонім Показати IP 16 Жовтня 2016 16:34
Діло в тому що якраз то і пенсіонери платять за комуналку,от спроможні платити-не платять!(Якщо не платять за компослуги значить перекрийте або відключіть послугу і хай люди сидять без світла,без води,без газу.А навіщо забирати квартиру?Якщо нема оплати-значить нема послуги!А квартира це приватна власність,її не мають права забрати-тим більше що про це сказав сам премєр-міністр.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus