USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку затвердили план нового кварталу

6 Травня 2015 16:16
Детальний план території житлового кварталу між вулицями Рівненською та Дубнівською ухвалили члени виконкому.

Про це йшлося під час засідання виконкому міськради 6 травня.

Як розповів начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк, вказаний план обговорювали голови ОСББ будинків мікрорайону, а усі їхні пропозиції та зауваження розглянули та врахували в проекті (міський голова Микола Романюк запитував його про те, чи відомо місцевим мешканцям про цей план). З його слів, відбулося засідання повторної узгоджувальної комісії. За затвердження проекту проголосували 18 осіб, проти -2.
Своєю чергою, секретар міськради Сергій Григоренко зауважив, що одним із найважливіших завдань нині є турбота про родини загиблих під час АТО, і вже півроку міськрада не може завершити процес видачі земельних ділянок на вулиці Дубнівській п’ятьом родинам загиблих в АТО через технічні моменти.

Він запитав, чи врегульовує план цю проблему. Леонід Герасимюк відповів, що питання буде винесене на розгляд депутатів до кінця місяця.

Як вказано у пояснювальній записці до проекту рішення, листом від 05.09.2014 №9 ОСББ «Наш дім» інформувало Луцьку міську раду про рішення загальних зборів мешканців з приводу громадського обговорення концепції плану забудови вказаної території житлового кварталу.

Основними пунктами цього рішення є:

1.Мешканці будинку категорично проти зміщення та зменшення існуючих меж прибудинкової території на Київському майдані, 6.

2.Вимога повернути прибудинкову територію, що була незаконним шляхом відчужена від території ОСББ «Наш дім» у 2009 році на користь ТОВ «Терпелюк і Ко».

3.При розробці проекту забудови території обов’язково погодити генплан та план організації будівництва з ОСББ «Наш дім».

У зв’язку з цим проектувальником - ПП «Спецпроект» було в черговий раз внесено корективи у вказаний детальний план території.

Листом управління капітального будівництва міської ради від 12.02.2015 № 68/12-7 на адресу управління містобудування та архітектури був направлений відкоригований детальний план території житлового кварталу між вулицями Рівненською та Дубнівською для розгляду та організації затвердження відповідно до чинного законодавства.

Рішенням міської ради від 25.02.2015 №71/13 затверджено план зонування території міста Луцька. Відповідно до цього плану передбачено будівництво 9-поверхових багатоквартирних житлових будинків в межах планувальної території детального плану.
Заступник міського голови Лариса Соколовська зазначила, що питання забудови завжди набуває резонансних масштабів, тому що межі міста сформовані і забудову доводиться лише ущільнювати, тож щоразу під час розробки ПДП виникають зауваження мешканців, які не хотіли б бачити нового будівництва на території. Тому цей план обговорювали протягом двох років.

Наразі під час видачі містобудівних умов вирішили максимально зберігати існуючі зелені насадження, а також провести експертизу стану будинку, від мешканців якого надійшла скарга на те, що у критичному стані перебувають підвальні приміщення. Цей пункт вона пропонувала внести у проект рішення виконкому.

Члени виконкому підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 6 Травня 2015 17:24
Правільно робите там на Дубнівській бардак давно порядок треба навести забудувати той дачний масив
Р1 Показати IP 6 Травня 2015 17:58
Про шо той Григоренко питає? План забудови на фото -це за територія за 16-ти етажкою. А ділянки виділяються за інтернатом. Як це ПДП може це питання розвязати?
УХ Показати IP 6 Травня 2015 17:59
Где деньги Зин?
вовк до УХ Показати IP 6 Травня 2015 18:13
у Коли Бурацина
Vilnyj Показати IP 6 Травня 2015 20:18
Забудовники захоплюють нові привабливі куточки в місті, тоді як є недобудовані будинки. Більше 20-ти років заростає бур"яном фундамент будинку на проспекті Соборності (біля ЗАГСу), а натомість з іншої сторони ЗАГСу зводиться новобудова. Кілька недобудованих будинків в районі вулиці Зацепи ще від 2008 року. А Соколовська нарікає на нестачу земельних ділянок.
111 Показати IP 6 Травня 2015 20:35
До вильний вси недобуди приватни соколовська до чужой власности немае видношення
лучанка Показати IP 6 Травня 2015 21:31
Чому у всіх цих планах немає порядку? Один будинок будується прямо, другий навскіз, третій ще під іншим кутом до першого, четвертий ще по-іншому. Я говорю про, наприклад, хаотичні забудови в районі ПОРТСіті і до Срібних лелек. Чому будинки не можна ставити всі прямо в одну сторону? Хто розуміє тих тхо затверджує і придумує ці плани?
Андрій до лучанка Показати IP 8 Травня 2015 13:55
Всі будинки прямо в одну сторону ставити - це нагадує совєцьку забудову. В планах не порядку немає, а логіки (здорового глузду). Перед одним будинком є аж завеликий простір, а перед іншим за 10 метрів стоїть боком інший будинок (виходиш на балкон, а тут бац стіна з білої цегли розміром висотою 36 м шириною 15 м).
Лучанин Показати IP 7 Травня 2015 09:05
Ще ділянку Григоренку ч/З "Желовагу" не забудьте виділити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus