USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У малолітніх дітей заберуть дім за борги покійного батька

23 Лютого 2016 19:00
Двоє малолітніх дітей Олени та Євгенія Грищуків із Ковеля успадкували після передчасної смерті молодого батька земельну ділянку, де розташований їхній рідний дім.

Однак саме на цей наділ Ковельський міський суд звернув боргові стягнення покійного Євгена.

Наразі його маленькі сини можуть залишитися без даху над головою, якщо в інтересах дітей не вдасться узаконити самовільно зведену будівлю.

Борги покійного чоловіка Євгенія Грищука неочікувано звалилася на голову його молодої вдови Олени та її малолітніх дітей. Як розповідає жінка, за життя вона жодного разу не чула про чоловікові грошові позики. Проте восени до суду раптом звернулася позичальниця, яка переконує, що надавала кошти покійному Євгенію. Надавала з умовою повернення ще наприкінці 2013 року. Причому гроші позичала чималі, суми в доларах, і тричі. Хоча й не отримувала від Євгена з попередніх боргів ані копійки.

Ковельчани Євгеній та Олена Грищуки на початку минулорічної весни поховали чоловікового батька, а через три місяці не стало вже й самого Євгенія. Без дідуся і тата залишилися тринадцятирічний Денис та п’ятирічний Максим. А тепер їх можуть залишити ще й без дому.

Олена та Євген відразу після одруження заходилися зводити власний дім, який розташували на земельній ділянці поруч із батьківською садибою. Власне свекруха, як розповідає Олена, подарувала п’ять соток своєму синові, де й вони розташували нове обійстя. Так сталося, що звели дім частково на батьківській, а частково на подарованій матір’ю землях.

Наразі ж суд першої інстанції арештував землю, яку маленькі хлопчики успадкували після смерті батька, і де донині залишалися зі своєю мамою Оленою у самовільно зведеному домі. Адже саме на цей наділ звернули боргові стягнення.

Хоча й представлених кредиторами у судовому засіданні розписок про отримання позик ніхто детально не перевіряв. Підтвердила їх написання лишень свідок, і все. Натомість запропонувавши молодій вдові, яка ледь зводить кінці з кінцями, профінансувати почеркознавчу експертизу. І від експертизи Олена відмовилася, через безгрошів’я, тож суд і повірив кредиторам.

«Про ці борги я вперше дізналася після смерті чоловіка, тому не розумію, коли і на що позичалися ним гроші», - пояснює Олена.

Між тим, рішення суду про стягнення боргів і звернення їх на ділянку, де стоїть їхній дім, жінка а в інтересах своїх синів оскаржила в апеляційну інстанцію. До речі, двоє малолітніх синів Олени, які стали власниками успадкованої землі, навіть не зможуть оформити на арештований наділ право власності. Тож, чи зможуть у дітей забрати те, чого вони практично не мають?

Олена МОРОЗ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Аудитор Показати IP 23 Лютого 2016 20:39
Продажні судді по яких хрести плачуть
Анонім Показати IP 23 Лютого 2016 21:37
А в позичальниці діти є?
Юрист Показати IP 23 Лютого 2016 22:08
Невже суд зможе виселити дітей з їх єдиного житла прямо на вулицю? А де ж захист дітей з боку держави? І чим займалась опікунська рада?
також юрист до Юрист Показати IP 24 Лютого 2016 10:26
В звязку з тим, що будинок вважається самовільно зведеним і не узаконений - діти там не приписані і тому (на жаль) їх можливо виселити. тим більше стягнення звернено судом не на будинок - а на земельну ділянку. узаконення самовільного будівництва - тривала процедура. дуже шкода вдову та дітей, але такі у нас закони!
Анонім Показати IP 24 Лютого 2016 06:52
Потрібно захистити дітей
позичальниця Показати IP 24 Лютого 2016 10:18
Олена добре знала,що її чоловік позичав у людей гроші під проценти на закупівлю палєт для відправки за кордон,так як займався палєтовим бізнесом,було декілька вльотів на бабки,тому й мусив позичати.Є знайома,яка позичила під розписку 10000 доларів,тут раптово помирає Євген,його дружина Олена знала про цю позику,сказала,що поки немає фінансів,щоб погасити борг,але це питання вирішим.Тим часом,одразу після смерті Євгена,почався дерибан майна кредиторами,а їх було кілька,забрали дві машини Євгена,а дійшло до хати-не законно зведена на землі будівля.Звичайно,діток шкода,але ''по рахункам потрібно платити'',а не включати Олені морозка щодо чоловікових позик.
просто вася до позичальниця Показати IP 24 Лютого 2016 11:39
''по рахункам потрібно платити'' , кажеш ? а де взяла 10 тис . у. о . , задекларовані , податки сплачені , з відсотків по позиці податки теж сплачені , справедлива ви і не морозко ви наша ? починай з себе , а не вчи сирот , як їм жити і чиї борги віддавати , жалібна ви наша , а по суті звичайне Б**ЛО і РАГ***СТВО .
позичальниця до просто вася Показати IP 24 Лютого 2016 23:26
Шановний,не знаючи всіх нюансів цієї справи,не слід обзивати нецензурною лексикою людей.Позичив би ти 10000 зелених своєму другові,а він тобі їх не повернув-заспівав би по іншому про сплачені податки з відсотків.Коротше кажучи,ця сім'я жила за рахунок позичених бабок і жили на широку ногу.Знайдіть на консульський сайт kovel.com.ua,знайдіть статтю з таким же заголовком та почитайте ковельські коментарі знизу.
Gala Показати IP 24 Лютого 2016 12:23
За сирітські сльози ВАм повернеться сторицею, зупиніться, не все вирішують гроші в нашому житті, В результаті втратите в рази більше. Якщо для Вас це не останні гроші і від них не залежить життя Ваших рідних і близьким сприйміть це як благочинність і отримаєте більше....
Лорен до Gala Показати IP 24 Лютого 2016 13:02
За любки отримаю від ВАС 10 000 у.о. і сприйму це як БЛАГОЧИННІСТЬ (сума ж копійчана для таких благодійників) !!!!! ВАМ ВОЗДАСЦЯ!!!!! Мені ой як не вистачає таких коштів. Контакти дати? Як зустрітися?
позичальниця до Gala Показати IP 26 Лютого 2016 10:20
Розумію, що повернеться сторицею, але в позичальниці теж є дитина, яку треба годувати.Гроші ще позичались 2 роки назад і на даний момент є останні і просто необхідні позичальниці.
Лучанка Показати IP 24 Лютого 2016 17:09
А цікаво - чи законно зароблені такі кошти позичальницею ? Напевне теж займається підприємницькою діяльністю і отримує копійчані доходи або ж терпить збитки!....?..... Нехай суд врахує походження позичених грошей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus