USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Від влади Луцька вимагають зупинити незаконне будівництво

27 Травня 2015 12:22
Припинити незаконне будівництво та посприяти поверненню прибудинкової території мешканцям вимагають лучани, які проживають по проспекту Молоді.

Про це йшлося під час 74-ї сесії Луцької міської ради 27 травня.

Як повідомив депутат Олександр Семенюк, до нього звернулися громадяни, які презентують ОСББ «Вікторія-Луцьк-1», що по проспекту Молоді, 10. Йшлося про незаконне будівництво об’єкта підприємця Мальцевої.

Група мешканців будинку була присутня під час пленарного засідання. Так, очільник ОСББ зазначив, що у вказаному будинку мешкає до 1,5 тисячі осіб у квартирах площею 20-30 метрів квадратних.

Відтак, на одного мешканця не припадає навіть по метру квадратному прибудинкової території. Разом з тим, міськрада раніше надала вказаному підприємцю земельну ділянку площею 10 сотих. Питання це обговорювали ще з 2006 року, проте реагувати міська влада, мовляв, почала, лише тоді, коли розпочалося незаконне будівництво.
Наразі будівництво триває за два метри від дитячого майданчика, тож над головами дітей працює стріла крану, що підіймає будматеріали. На зауваження мешканців, з його слів, почали реагувати лише тоді, коли ті погрожували перекрити вулицю.

Заступник міського голови Лариса Соколовська зауважила, що не варто звинувачувати у проблемі чиновників, а питання стовідсотково повинно бути вирішене в судовому порядку. Так, підприємець, з її слів, зачіпає інтереси не міськради, а ОСББ, будуючи об’єкт над підвалом, що з’єднує два будинки. Вона запевнила, що зараз будівництво призупинене.
Своєю чергою, секретар міськради Сергій Григоренко попросив міського голову доручити юридичному управлінню та управлінню земельних ресурсів посприяти відведенню земельної ділянки для ОСББ, а також зупинити будівництво.

У підсумку, міський голова доручив юридичному відділу дати позов до суду щодо припинення будівництва та управлінню земельних ресурсів щодо сприяння відведенню земельної ділянки, яка зараз перебуває в оренді підприємця Мальцевої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Андрій Показати IP 27 Травня 2015 13:04
Спочатку - виділяють і будують, потім забороняють і зносять. Молодці! А спробуйте виділяти і будувати не порушень усіх норм, а головне зі здоровим глуздом і логікою.
.... до Андрій Показати IP 27 Травня 2015 13:45
і совістю, насамперед
Анонім Показати IP 27 Травня 2015 13:51
По всьому Луцьку почалося незаконне будIвництво;Молодi,Соборностi,Вiдродження пiднялися люди на Стрiлецькiй ...i скрiзь зьявляеться одна людина з мiськради для залaгоження конфлiкту. З ЧОГО ЦЕ? а ДЕ ПРОКУРАТУРА?
ВІН до Анонім Показати IP 27 Травня 2015 14:30
а хто визначає законне воно чи ні отак одним махом по всіх випадках
Анонім до ВІН Показати IP 27 Травня 2015 17:46
,,,А ДЕ прокуратура...
Анонім Показати IP 27 Травня 2015 14:52
коментар було видалено
2-ге фото до Анонім Показати IP 27 Травня 2015 15:18
коментар було видалено
777 Показати IP 27 Травня 2015 16:28
як прізвище цього клапаухого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus