USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як виглядатиме парк у районі Конякіна-Гордіюк

28 Березня 2016 09:00
Як може виглядати парк у районі вулиць Конякіна та Гордіюк у Луцьку в разі його облагородження? Про концепцію парку стало відомо під час обговорення проекту благоустрою паркової зони на перетині вулиць Конякіна-Гордіюк у Луцьку 24 березня.

В обговоренні взяли участь мешканці мікрорайону, депутати Луцької міськради, розробники концепції організації парку, учасники АТО, перший заступник міського голови та представник забудовника.

Як повідомив автор концепції організації парку архітектор Олександр Балан, паркова зона має площу 7,28 гектара, 0,49 гектара становить площа церкви, що будується, 0,59 гектара - ділянка для будівництва ДНЗ.

Ще 0,86 гектара пропонували включити у територію парку як сквер. Питання вже вирішили та отримали містобудівні умови на розробку проектно-кошторисної документації на парк та сквер загальною площею 8,1 гектара.

Зараз, на жаль, територія парку не доглянута. Тут ростуть різноманітні види дерев, наприклад, дуб та срібляста ялина. Доріжки у парку сформовані, активно протоптуються, але прибирання у парку ніхто не здійснює.
Як зауважив архітектор, перше, що взяли до уваги під час розробки концепції, - зручність доїзду до парку на автомобілях та безпечність паркування. Так, стоянки для авто передбачили з боку вулиці Конякіна та з боку шовкового комбінату. У парку планують облаштувати громадські туалети, влаштувати великий сквер з дитячим майданчиком поблизу майбутньої будівлі ДНЗ.
У спортивній зоні хочуть розташувати поле розміром 60 на 40 метрів зі штучним покриттям (аналогічне полю СНУ імені Лесі Українки, що на вулиці Шопена). По периметру парку планують провести велосипедну доріжку, яку, обіцяють, можна зробити практично без зносу дерев. Також у планах - майданчик для вигулу собак та невелика господарська зона для працівників, які обслуговуватимуть парк.

Зауважимо, як і під час будь-якого нового будівництва мала місце сторона, яка проти. Так, під час виступу архітектора лунали вигуки присутніх мешканців мікрорайону, які висловлювали невдоволення забудовою ділянки стихійного футбольного поля. Один із учасників обговорення, який перебував у нетверезому стані, постійно намагався перебивати мовців грубими вигуками або спровокувати їх на конфлікт. Практично усі емоційні зауваження присутніх мешканців мікрорайону стосувалися не території парку, якій було присвячене обговорення, а ділянки, що відведена під житлову забудову.
Так, мешканець мікрорайону Володимир Ковальчук зауважив, що існує постанова Кабміну від 2006 року щодо недопущення руйнування спортивних споруд, тому він вважає недопустимим забудову футбольного поля. Олександр Балан відповів, що у зоні, яка відведена під парк, спортивних споруд нині немає, а вказане стихійне поле розташоване за межами парку.

Дехто з присутніх аргументував свій протест забудови поля тим, що, у 2008 році, мовляв, ніхто не цікавився думкою мешканців, відводячи ділянку під забудову.

На це перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що сьогодні обговорюють саме концепцію організації парку, а вказана ділянка у межі парку не входить. Щодо ділянки, він повідомив, що забудовник, який орендує її у міста, ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат», має усі відповідні дозволи та документи, що стосуються будівництва багатоповерхівок та демонтажу дерев. Він наголосив, що питання оренди жодним чином не стосується парку.
Також запитували про те, чи не перешкоджатиме можливе відновлення роботи шовкового комбінату дитячому садку, який планують звести неподалік від будівлі підприємства. До прикладу, пропонували перенести будівництво ДНЗ з паркової зону у зону житлової забудови. Тарас Яковлев відповів, що під час проектування генплану міста врахували наявність підприємства і визначили, що його робота не завдаватиме такої шкоди екології, як це було за радянських часів.

Окрім цього, озвучили пропозицію піти на діалог із забудовником та узгодити етапи облаштування парку за його кошти. Місцева мешканка, лікар-педіатр за фахом, наголошувала, що у випадку забудови поля потрібно зобов’язати забудовника здійснити благоустрій парку.

Інша пропозиція, яку вирішили внести у концепцію організації парку, стосувалася внесення в проект облаштування дороги до храму, яка зараз не має твердого покриття.

Депутат міськради Алла Надточій, яка представляє інтереси місцевих мешканців, налаштованих проти забудови футбольного поля, озвучила пропозицію щодо перенесення запланованої стоянки автомобілів з території парку на територію житлової забудови. Втім, архітектор таку пропозицію вважає непрофесійною.
Своєю чергою, депутат міськради Микола Дендіберін зазначив, що на існуючому стихійному футбольному полі в дощову погоду утворюється грязюка, а у разі облаштування поля 60 на 40 метрів зі штучним покриттям, як передбачає концепція парку, діти зможуть займатися спортом за будь-якої погоди.

Присутнім нагадали, що статус парку зелена зона отримала у грудні 2015 року і відтоді на території парку житлова забудова заборонена.
Великою проблемою наразі лишається питання облагородження парку, який слугує не стільки місцем відпочинку для родин із дітьми, скільки місцем збору пияків та наркоманів і перебуває у вкрай занедбаному і засміченому стані. Дехто з присутніх вигукував, що це справа міської ради. Втім, їм пояснили, що сподіватися на те, що парк прибиратимуть лише силами міської влади, не варто.

Як стало відомо під час обговорення, ЛДБК замовив розробку концепції парку за власні кошти та готовий вкласти мільйони гривень в облагородження парку, врахувавши пропозиції мешканців. Для обговорення концепції парку пропонували створити робочу групу, яка передбачила б графік будівництва житлових багатоповерхівок на орендованій ділянці та облагородження парку. Наприклад, у разі зведення цокольного поверху будинку, можуть облаштовувати один спортмайданчик. Таким чином мешканцям пропонують убезпечити себе, якщо вони зараз не довіряють забудовнику.

До групи пропонують долучитися мешканцям мікрорайону та депутатам міськради.

Щодо футбольних команд, які нині тренуються на невпорядкованому футбольному полі, представник забудовника запевнив, що той готовий оплатити оренду футбольного майданчика у школі №11 для їхніх тренувань. Оскільки, окрім облаштування, парку запланований сквер, у ньому пропонується спорудити три спортивні майданчики для різних вікових категорій.

Після тривалої емоційної дискусії мешканці мікрорайону усе ж погодилися зайнятися узгодженням питань будівництва та темпів облагородження парку із забудовником.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
водій Показати IP 28 Березня 2016 09:46
будувати є кому кричати теж... а ПОПРИБИРАТИ ЗАСЬ....
ХХХ до водій Показати IP 28 Березня 2016 12:50
Через те що воно всіх і не чийне. Для всього потрібен власник.
СУСІДАМ Показати IP 28 Березня 2016 10:46
Якщо б ви там хотіли парк то непертворювалиб його у смітник..примочу навіть для віходів будівництва ремонту....Бо пити смітити всі всіють а вот після себе прибрати-для чого, я ж знаю де нас.ав, на наступний раз піду там де чисто.....
Народна довіра Показати IP 28 Березня 2016 11:11
Хай ще басейн видкритий побудує !? {
То правда Показати IP 28 Березня 2016 11:12
...є щось спільне між Вайманом, Баланом і Яковлєвим - то ігнорування інтересів громади !
Анонім Показати IP 28 Березня 2016 11:48
Черговий деребан землі, прихований турботою про людей. Якщо в забудовника є всі документи і все там гладко то з якого дива він комусь щось винен, парк належить місту то хай чиновники ним і займаються, саме для того їх вибирали. А на самому ділі виходить, я вам парк а ви мені частину землі під забудову і в закінченні коли вилізе вся оборудка людям скажуть, ви ж самі проголусували, причому тут ми.
я так думаю до Анонім Показати IP 28 Березня 2016 12:51
Швидше за все з документами на будівництво там все нормально, по крайній мірі дозвіл на будівельні роботи є, а благоустрій парку це маркетинговий хід тому що по сусідстві з доглянутим парком квартири краще продадуться, ніж біля хащ із сміттям (так як там є сьогодні). Якщо Вайман має бажання зробити благоустрій в парку за власні кошти то нехай і робить , в програші там небуде ніхто ні місцеві жителі, ні Вайман ні міська рада
манька до Анонім Показати IP 28 Березня 2016 12:58
це точно. якщо все так добре, то чому каламутите воду. Впевнена, що як тільки побудують цей об"єкт, вхід буде платний, а парк, ніхто як не прибирав так і прибирати не буде. Розводняк чистої води, а ВН все це "законно" піарять. Колись кривицький так робив, спочатку на земельну ділянку завозили сміття, а потім казав, що требе її передати у "частні" руки, які все приведуть до порядку. Так і уходила земелька, і зараз працюють зп тією ж схемою...
патріот Показати IP 28 Березня 2016 12:12
на даний час йде мова про парк в одному напрямку: все загиджено і т.д., також робітники які приїжджали чомусь тоже за роботу взялися з середени стадіону а саме нарили і все.... я вкотре переконався що влада міста це продажні люди з очільником Романюком., іуди , їм начхати на жителів які їх обрали на те що зараз людям даже вийти з дитиною нікуди буде. Набагато простіше прийняти рішення що дана територія є парком міста і провести певний ряд дій по благоустрою даної ділянки, тим паче що багато підприємців залюбки поставили би бесідки і т. д. Подивіться на що зараз похожий стадіон?... то нормальні люди це зробили?.... це "редиски". цю владу міста пора міняти !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
патріот Показати IP 28 Березня 2016 12:14
хай Романюк дасть дозвіл на будування будинку поблизу своєї "скромної" хатинки та хати свого синочка -депутата......
wel Показати IP 28 Березня 2016 14:24
Стихійний стадіон??? Дендібєрін робить вигляд, ніби не знає, що це спорткомплекс Шовкового комбінату. Як же гидко дивитись на цю "владу". Вони мали б дбати про людей, а вони про кого дбають? Про Ваймана? А це було останнє нормальне поле, на якому можна було тренуватись безкоштовно. Люди його утримували своїм коштом (рівняли, косили, підварювали ворота, робили розмітку). Утримання парку - і так святий обов'язок міської влади, до чого тут "добра воля забудовника"? Він зробить їхню роботу, а вони "порєшають" йому стадіон під забудову? А громаду назвуть алкашами і заткнуть всім роти? От ми собі і вибрали... В черговий раз.
Надя Показати IP 28 Березня 2016 14:55
Вже надоїли з облагородженням парку! Будинки задумали побудувати а ви люди не хотіть гуляти, сидіть вдома! Обман, скрізь обман! Вчора так класно було в парку, стільки людей гуляло! Невже не можна дійсно просто прибрати парк і все! Обідно за наше місто і за продажних шкур! А за стадіон аж смішно, ми зробимо поле з покриттям на будь яку погоду розміром 2*3м, та там в дощ і сніг грають і все нормально без вашого втручання панове!!!
Лучанка Показати IP 28 Березня 2016 15:19
Людям би тільки покричати, да поговорити. Вчора йла повз цього "парку" . Питання: де тут гуляти з дітьми? в цьому смітнику? Все точно як на фото ВН. Певне років п'ять назад останній раз прибирали, бо пластмасовий посуд і розбите скло повсюди, нікому діла немає до того парку. Чого ж активісти так голосно виступають, а взяти в руки лопату і граблі - то "Моя хата зкраю" як завжди.Це ж для дітей і для себе. Самі нічого не роблять, тільки кричать ! Скільки вже років той парк в такому занедбаному стані? А якщо є можливість його облагородити за кошти забудовника - то теж все не так. Обов'язково хтось має там щось захватити, краще хай і надалі лишаються хащі!!! Дивний наш народ - ні собі, ні людям. Отак скрізь - самі нічого не робимо, і влада винувата, і сусіди не ті. Хай будують і благоустрій проводять, хоч дійсно буде де відпочити на 40му, а громада має це проконтролювати...Я думаю мамочки з дітьми будуть вдячні, бо там дійсно може бути гарний парк для прогулянки із дітьми. І місця для шашликів можна передбачити, і доріжки для велосипедів, і освітлення, і лавочки для пенсіонерів, і так звані вуличні тренажери. Ну хто з 40го проти? Я за!!!
не лучанин Показати IP 28 Березня 2016 16:12
буде виглядати точно так як на тих двох фото!!
до водій Показати IP 28 Березня 2016 16:49
а хто ж там ср*ч розводить? то не смітіть і прибирати не треба буде!
патріот Показати IP 28 Березня 2016 19:45
вкотре переконався що влада Луцька -продажні криси, сьогодні на збори жителів приїхав нанятий адвокат який і сам розуміє що владі головне побудувати будинки і продати квартири в них а все решта що обіцяється людям(стадіон, садочок, вело доріжки) це просто брехня. Щось Романюк засидівся і своєму кріслі, пора його міняти і чим скоріше тим краще. Він почав брати приклад з Шиби який говорив: "наше місто гавніше і гавніше" а сам тим часом пихав землі на право і ліво та квартири коханкам дарував.
луцьк Показати IP 29 Березня 2016 06:42
От ви всі вмієте багато говорити......та зобовяжіть Ваймана спочатку облагородити парк,зробити сквер,поле.......все.потім хай собі будує. А то так виглядає,що від нього хочуть тіщо кричать найбільше банального хабаря........і їм реально пофіг той парк.....
Олесь до луцьк Показати IP 29 Березня 2016 08:11
Тільки ТАКИМ ЧИНОМ! ранком сквер-парк- ввечорі будинки!
Олесь Показати IP 29 Березня 2016 07:50
Це НЕ ПАРК- (зараз) Це смітник. І те що хоча б у планах є -перетворити ЦЕ на Парк- треба тільки вітати. Бо вже "апетити" були все вирубати і побудувати аквапарк, гуртожитки, на місці скверу запропонованого архітектором- торговтй комплекс. А як проект затвердять- то ніяка падлюка з новобудовами у ПАРК не влізе. Тому архітектори і влада, ( в цьому випадку) все правильно робить. І Ваймана під це діло можна "потрусити". Хай зробить сквер, фонтани, футбольне поле. А то стидоття! І ті хто найбільше в парку гадить - найбільш проти. Десь так.
Лучанка Показати IP 29 Березня 2016 12:55
Я взагалі дивуюся нашим дорогим лучанам. Спочатку самі перетворюють парк на смітник та свинарник, а потім кричать, що їм влада щось повинна. Це влада ходила там, та пляшки порожні била? Влада розкидала обгортки та інше сміття?!!! В нас такі люди. Невже не можна організувати суботник та поприбирати, це ж для себе. Можна було б вже багато разів звернутися до того ж Палиці, з проханням допомогти придбати смітники та зробити таблички. Або до підприємців. Їм же це теж вигідно, менші податки заплатять. Але в нас народ такий, вважає що вибрали депутатів і ті за них все мають вирішувати і за них все мають робити. Жах. Часом ідеш по вулиці, та бачиш як молоді та старі харкають на асфальт, окурки на газони кидають, та собак на майданчиках дитячих вигулюють. Чому ж Ви в себе дома в коридорі на підлогу не харкаєте? Чому собакам в дитячих кімнатах гадите не дозволяєте. Чому в закуток шафи та стіни не сците? ПОЗОР НАРОДУ!!!
шеф Показати IP 31 Березня 2016 10:53
за перешкоджання законному бізнесу наказувати треба жорстко. бо доходимо до абсурду. крик я громадянин Укроіни будувати не дам.це не демокротія це злочин.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus