USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Релігія

24 березня: свята, події, факти. Міжнародний день відмінника та День боротьби з депресією

Сьогодні – Всесвітній день боротьби з туберкульозом, Міжнародний день права на встановлення істини щодо грубих порушень прав людини і гідності жертв, Всесвітній день кабадді, День MetLife, Міжнародний день відмінника, Міжнародний день боротьби з депресією.

24 Березня 2024 00:00

На Львівщині пожежа знищила деревʼяну церкву ХІХ століття – пам’ятку архітектури національного значення

У селі Сможе на Львівщині згоріла памʼятка архітектури національного значення – деревʼяна церква Святого Архангела Михаїла XIX століття.

23 Березня 2024 16:06

21 березня: свята, події, факти. Міжнародний день лісів та День абсолютно неймовірних дітей

Сьогодні відзначають Всесвітній день домашнього господарства, Всесвітній день поезії, Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації, Міжнародний день лісів, Міжнародний день людини з синдромом Дауна, Міжнародний день лялькаря, Всесвітній день офісного зберігання, День приємних запахів, День батьків-одинаків, День ввічливості, День пам’яті, День свободи освіти, Міжнародний день кольору, Всесвітній день висаджування дерев, День абсолютно неймовірних дітей.

21 Березня 2024 00:00

У волинському селі московський священник вдарив в обличчя нового настоятеля церкви

Священник московського патріархату вдарив духівника Православної церкви України. Це сталося перед входом у храм у селі Волошки Ковельського району. На місці перебувала поліція. Колотнечу віряни зняли на відео.

20 Березня 2024 14:16

Волиньрада знову просить заборонити московський патріархат

Депутати Волинської обласної ради вчергове просять заборонити діяльність УПЦ МП. Цього разу вони вимагають у Верховної Ради України підтримати в другому читанні і в цілому законопроєкт № 8371.

19 Березня 2024 14:23

Одному з соборів УПЦ МП на Волині не продовжать договір оренди

Договір тимчасового користування комплексом Успенського собору XII–XVII століть у Володимирі, який закінчується 1 липня, продовжувати не будуть.

19 Березня 2024 13:47

17 березня: свята, події, факти. Прощена Неділя та День святого Патрика

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день планетаріїв та День святого Патрика. Початок Міжнародного тижня здоров’я підлітків. В Україні – День мобілізаційного працівника та День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення.

17 Березня 2024 00:00

15 березня: свята, події, факти. Міжнародний день сну та День правдивих зізнань

Сьогодні відзначають Всесвітній день захисту прав споживачів, Міжнародний день сну, Всесвітній день мусульманської культури, світу, діалогу і кіно, Всесвітній день промов, День Брута, або День проти зради, День стерв’ятників, День правдивих зізнань, День приголомшеності, День, коли все йде не так, Міжнародний день боротьби з ісламофобією, Міжнародний день боротьби з поліцейською жорстокістю, Міжнародний день захисту дитинчат тюленів.

15 Березня 2024 00:00

П’ятеро людей звернулись у поліцію: чим завершилася шарпанина вірян УПЦ МП та ПЦУ біля храму на Волині

Пів року тому релігійна громада ухвалила рішення про офіційний перехід до ПЦУ. Відтоді люди не можуть зайти на територію місцевого храму, бо їх туди не пускають прихильники УПЦ МП.

13 Березня 2024 10:19

У Києві викрили агентурну мережу ФСБ, яка діяла під прикриттям УПЦ МП

Служба безпеки України нейтралізувала у Києві злочинну організацію, яка проводила інформаційні диверсії на замовлення ФСБ. Зловмисники масово продукували та розганяли прокремлівські наративи й провокативні повідомлення, які мали дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію та розпалювати релігійну ненависть в Україні.

12 Березня 2024 16:45

Людей розбороняє поліція: у громаді на Волині – конфлікт між вірянами УПЦ та ПЦУ

Місцева релігійна громада пів року тому ухвалила рішення про офіційний перехід до ПЦУ. Відтоді прихильники УПЦ не залишають храм і нікого не впускають на територію.

12 Березня 2024 12:02

12 березня: свята, події, факти. День організації домашнього офісу та День висаджування квітів

Сьогодні відзначають Всесвітній день боротьби з кібер-цензурою, День організації домашнього офісу, День висаджування квітів, Міжнародний день користувачів Twitter, а також починається Всесвітній тиждень знань про мозок.

12 Березня 2024 00:00

До чого закликає митрополит Луцький і Волинський Михаїл, коли Москва благословляє вбивати, а Рим – здаватися

10 березня митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час похорону полеглого воїна та панахиди за Тарасом Шевченком гостро відреагував на слова Папи Франциска. Високопреосвященний зазначив: у той час, коли українські військовослужбовці щодня віддають душу й тіло за нашу з вами свободу, один ієрарх із Москви благословляє вбивати українців, а інший, з Рима, закликає нас здатись агресорові.

11 Березня 2024 15:15

«РПЦ рве наш народ зсередини». Волинський священник про перехрещування, релігійні конфлікти і картинку для ворога

Із якими труднощами стикаються священники в громадах, які вирішили покинути московський патріархат, чи існує діалог між духівниками обох конфесій, як спекулюють на темі канонічності та які маніпуляції застосовують прихильники УПЦ МП? Про це розповів настоятель храму Великомученика Георгія Побідоносця в селі Кульчин Луцького району Роман Вонсіцький.

10 Березня 2024 13:21

Папа Франциск вважає, що Україна може виявитися «сильнішою», якщо «матиме мужність підняти білий прапор»

Папа Римський Франциск закликав до переговорів у війні росії проти України, зазначивши, що «сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор». Він також вказав на Туреччину як на країну, яка може допомогти з переговорами.

9 Березня 2024 22:05

У Музеї Волинської ікони реставратори зі Львова оновлюють майже 20 експонатів

У Музеї Волинської ікони бригада львівських реставраторів відновлює майже 20 експонатів. Реставраційні роботи проводять у рамках підготовки до виставки «Дерев’яне облаштування храмів Волині XVII – XVIII століть».

7 Березня 2024 21:06

7 березня: свята, події, факти. День народження «Монополії» та патент на телефон

7 березня 29-річний американський винахідник Александер Грем Белл отримав патент на телефон. А Чарльз Дарроу придумав популярну й нині гру «Монополія». Також сьогодні відзначають Всесвітній день поля, День бути почутим, День дудла, День BMW та День BNP Paribas.

7 Березня 2024 00:00

Прихильники УПЦ МП зводять опорні пункти «русского міра» в селах, – волинський священник

Прихильники УПЦ МП будь-якою ціною намагаються зберегти в селах осередки «русского міра». Тому релігійні конфлікти представники московського патріархату роздуватимуть навіть після закінчення війни. В цьому впевнений настоятель храму Великомученика Георгія Побідоносця в селі Кульчин Луцького району Роман Вонсіцький.

6 Березня 2024 21:05

Система Orphus