USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Бандерштат» зробили платним, бо спонсори злякалися?

7 Липня 2011 15:34
Організатори п’ятого фестивалю «Бандерштат», який цього річ назвали «фестивалем українського духу», зробили вхід на дійство платним.

Про це повідомили організатори «Бандерштату» під час прес-конференції 7 липня.

Нагадаємо, фестиваль запланований на 13-14 серпня.

Голова оргкомітету фестивалю Ігор Гузь повідомив, що фестиваль пройде на території Луцька поблизу мікрорайону Вишків.

Цього року, розповів Гузь, фестиваль підтримала Луцька міська рада.

«Микола Романюк під час зустрічі з представниками оргкомітету погодився, аби міська рада частково взяла на себе організаційні функції, яких є достатньо багато. Це і медицина, і міліція, і ефективне добирання людей ввечері та багато іншого», - проінформував Гузь.

Також організатори кажуть, що планують звернутися з проханням про підтримку, зокрема, фінансову до Волинської обласної державної адміністрації.

Довід проведення минулорічних фестивалів засвідчив, що захід є фінансово неприбутковим і оргкомітету доводиться «залазити» у борги.

Аби отримати гроші на проведення фестивалю, «Бандерштат-2011» зроблять платним.

«На сьогоднішній день істерія навколо Бандери та багатьох українських правдивих історичних питань відлякує спонсорів, тому оргкомітет тільки для того, щоб фестиваль вижив, вирішив цьогорічний захід зробити з платним входом. Можливо, хтось це не зрозуміє, але такою є практика більшості фестивалів на Україні», - сказав Ігор Гузь.

Вхідний квиток на один день буде коштувати 30 гривень, на два дні – 50 гривень.

У списку тих, кого організатори планують запросити на фестиваль для проведення гутірок - політики Юлія Тимошенко, В’ячеслав Кириленко, Олесь Доній, Тарас Стецьків, син Романа Шухевича Юрій, внук Степана Бандери Степан, письменники Василь Шкляр, Марія Матіос, Оксана Забужко, брати Капранови, сестри Тельнюк, Руслан Забілий та інші.

Також під час фестивалю заплановано провести флеш-моб, під час якого учасники своїми тілами викладуть на траві напис «Степан Бандера», конкурс на кращого стрільця, майстер-класи з традиційних українських бойових мистецтв, патріотичні квести, нічну ватру, татуювання та боді-арт патріотичного змісту.

Щодо музичної частини «Бандерштату-2011», то, як повідомив арт-директор заходу Сергій Мартинюк, цього річ на фестивалі діятиме два музичні майданчики – акустична сцена та велика музична сцена, на яких виступлять близько 25 гуртів.

А хед-лайнерами дійства будуть гурти «Хорта», «Димна Суміш» і «Тартак». Доповнюватиме музичну програму традиційна літературна сцена, ведучим на якій буде молодий український поет Павло Коробчук.

Нагадаємо, минулоріч, у 2010 році фестиваль «Бандерштат» відбувався у селищі Рокині під Луцьком, у 2008 та 2009 роках - у селі Гаразджа, а перший фестиваль 2007 року пройшов у Центральному парку Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
мда Показати IP 7 Липня 2011 16:43
спонсоры боятся испачкатся в фашистком дерьме и неадэкватный гузь не тот человек с кем можно дело иметь
хорвaт до мда Показати IP 8 Липня 2011 08:00
Кононович нe гони.
Науковець Показати IP 7 Липня 2011 17:13
Колишній комсомольський лідер підтримує
Качур Показати IP 7 Липня 2011 17:24
Носить того Гузя... Кругом насре, звідти виганяють - нове місце шукає
Здолбунів Показати IP 7 Липня 2011 17:26
Був лише на минулому фестивалі, але якщо організаторам вдасться зробити ліпше (принаймні з цього тексту таке враження складається) - то буде круто. Хто був на тих Бандерштатах, що не в Рокинях проходили? Поділіться враженнями пліз
Роман до Здолбунів Показати IP 8 Липня 2011 10:12
в Гаразджі було круто найперше тим, що наметове містечко було в затінку. концертна програма у всі роки була крута...
Dyssja до Здолбунів Показати IP 8 Липня 2011 20:55
була на кожному бандерштаті ще з самого першого, там доволі атмосферно в Гараджі було добре там і вогнище під 2 метри і водичка і поле шось погратись і наметове містечко вміщувалось загалом там місця більше і краще це все розположено а взагалі враження від фесту дуже класні цікава програма цікаві гурти.
Нацик Показати IP 7 Липня 2011 18:02
Всі комуністи за "Бандерштат" і підтримують Гузя. Логіка залізна.
OlegJM Показати IP 7 Липня 2011 18:45
Здолбунів-https://picasaweb.google.com/artbankua/Bander#5503315709900995986 декілька фото з останнього феста.
666 Показати IP 8 Липня 2011 09:58
ну 50 грн на два дні це не є багато, можна піти.
Катя Показати IP 8 Липня 2011 10:41
Ви тупі? Які комуністи? До чого вони тут? Не знаєте, то тримайте язик за зубами. З якого дива націоналісти підтримуватимуть націоналістичне дійство?
Metaller Показати IP 8 Липня 2011 11:09
сам фест непоганий, але музична частина скучна - надто багато говнорокових гуртів.
ЧуйнА Показати IP 8 Липня 2011 18:36
Здолбунову: У Рокинях найкрутішим для мене моментом був виступ "Тіні сонця", осяяний блискавкою!)) Прикро, що крізь її світло було видно, як де-не-де валялися "тіла" на траві.. На Бандерштаті ж не п'ють, чи не так???)))) І той дивакуватий слем - ну геть наша національна традиція...)
Валєрка:) Показати IP 22 Липня 2012 13:16
оу є!!! вперед! відтепер УКРАЇНСЬКИЙ ДУХ ЗА ГРОШІ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus